Εκπληκτικές χρήσεις για μια πλάκα σαπουνιού στο σπίτι σας

Εκπληκτικές χρήσεις για μια πλάκα σαπουνιού στο σπίτι σας

Ακόμα κι αν είστε λάτρης του υγρού σαπουνιού, μην εγκαταλείψετε το παλιομοδίτικο σαπούνι, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε μερικά εκπληκτικά πράγματα στο σπίτι σας. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας υγρό σαπούνι!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Απλώς επιλέξτε το αγαπημένο σας σαπούνι και το άρωμα! Αυτοί είναι οι καλύτεροι λόγοι για να έχετε μια πλάκα σαπουνιού στη διάθεσή σας.

Διορθώστε τα συρτάρια και τις συρόμενες πόρτες που κολλάνε

Όταν τα συρτάρια ή οι συρόμενες πόρτες δεν ανοίγουν ομαλά, τρίψτε την πλάκα σαπουνιού στις άκρες των συρταριών ή στις ράγες της πόρτας για να γλιστρήσουν τα πάντα εύκολα.

Φρεσκάρετε τα συρτάρια, τις ντουλάπες, τις βαλίτσες και το αυτοκίνητο

Βάζοντας αρωματικές πλάκες σαπουνιού σε συρτάρια, ντουλάπες, βαλίτσες και εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων θα προσθέσετε φρεσκάδα. Αφαιρέστε το εξωτερικό τύλιγμα και τυλίξτε τα σαπούνια με λίγο ύφασμα (ένα παλιό πανί λειτουργεί τέλεια) και τυλίξτε τις. Λειτουργεί εξαιρετικά και σε παπούτσια και μπότες που μυρίζουν.

Χαλαρώστε μια άκαμπτη κλειδαριά

Εάν μια κλειδαριά πόρτας είναι άκαμπτη, σύρετε το κλειδί πάνω από μια στεγνή πλάκα σαπουνιού για να καλύψετε την επιφάνειά του. Βάλτε το κλειδί στην κλειδαριά και λειτουργήστε το μερικές φορές. Η κλειδαριά θα γίνει πιο εύκολη στη χρήση.

Αποτρέψτε τους ατμούς από καθρέφτες και στα γυαλιά σας

Εάν μισείτε έναν καθρέφτη γεμάτο ατμούς μετά από ένα ζεστό ντους, ένα σαπούνι μπορεί να λύσει το πρόβλημα! Όταν ο καθρέφτης στεγνώσει τελείως, τρίψτε μια ράβδο σαπουνιού πάνω του. Μην προσθέτετε νερό, απλώς απομακρύνετε τυχόν ραβδώσεις με ένα στεγνό πανί. Την επόμενη φορά που θα κάνετε ντους, δεν θα παρατηρηθεί ούτε ίχνος ατμού! Αυτό λειτουργεί καλά και στα γυαλιά οράσεως και στα γυαλιά ηλίου. Rub both sides of each lens with soapy fingers, and then polish.

Σταματήστε τα τριξίματα

Ένα σαπούνι θα κάνει τους μεντεσέδες της πόρτας και τις σανίδες ενός ξύλινου δαπέδου που τρίζουν να «πάψουν». Απλώς τρίψτε μια στεγνή πλάκα σαπουνιού στις άκρες των περιοχών που τρίζουν. Δοκιμάστε αν σταμάτησε και εφαρμόστε ξανά εάν χρειάζεται.

Δείτε Επίσης
H απόλαυση του μπάνιου!

Νύχια πιο εύκολα στο καθάρισμα

Πριν σκάψετε στον κήπο ή κάνετε μια επισκευή π.χ. στη μηχανή του αυτοκινήτου, «σκάψτε» τα νύχια σας σε μια πλάκα σαπουνιού. Το σαπούνι θα εμποδίσει το χώμα ή τα βαριά λάδια να μπουν κάτω από τα νύχια σας.

Ξεκολλήστε ένα φερμουάρ

Περάστε μια στεγνή πλάκα σαπουνιού πάνω από τα δόντια του φερμουάρ για να το κάνετε να γλιστρά πιο εύκολα.

Αφαιρέστε τους σκληρούς λεκέδες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε σαπούνι για την αφαίρεση λεκέδων από λίπη και λάσπη. Επιλέξτε μια μπάρα χωρίς πρόσθετα μαλακτικά και τρίψτε τα.

Φτιάξτε το δικό σας υγρό σαπούνι

Εξοικονομήστε χρήματα φτιάχνοντας το δικό σας υγρό σαπούνι. Τρίψτε 100 γρ. σαπουνιού και βάλτε τα με 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι, αφήστε το να κρυώσει εντελώς και αδειάστε το στα δοχεία σας. Ανακινήστε καλά το δοχείο πριν το χρησιμοποιήσετε.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.