Έξυπνα τρικ για το πλύσιμο των σουτιέν μας

Έξυπνα τρικ για το πλύσιμο των σουτιέν μας

Πείτε την αλήθεια! Ακόμη κι αν είναι από λεπτεπίλεπτη δαντέλα, ακόμη κι αν μας έχουν στοιχίσει μία μικρή… περιουσία, ξεχνιώμαστε και τα βάζουμε στο πλυντήριο. Κι όμως, τα σουτιέν μας χρειάζονται το… χεράκι μας! 

Ααπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Tι χρειάζεστε: 

Baby shampoo ή ένα απαλό υγρό απορρυπαντικό, μία πετσέτα και μία λεκάνη.

Τι θα κάνετε:

Γεμίζετε τη λεκάνη με χλιαρό νερό και βάζετε 2 κ.γ. baby shampoo. Μουλιάζετε τα σουτιέν σας και τα πιέζετε μερικές φορές. Τα αφήνετε για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τα πλένετε απαλά, τρίβοντας ελαφρά τις τιράντες. Αδειάζετε το νερό, γεμίζετε ξανά με κρύο νερό και ξαναπλένετε τα σουτιέν σας με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια τα ξεβγάζετε με καθαρό νερό και τα στραγγίζετε.

Πώς τα στεγνώνετε:

Τα βάζετε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζετε ώστε να απορροφηθούν τα πολλά νερά. (Μην τα στύψετε σε καμία περίπτωση!). Τα κρεμάτε ή τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε πετσέτα. Μην κρεμάτε τα σουτιέν σας από τις τιράντες γιατί αυτό χαλαρώνει με τον καιρό την ελαστικότητά τους. Τα κρεμάτε από τη μέση και καλύτερα χωρίς μανταλάκια.

Τι κάνετε, αν είναι γαριασμένα:

Αν τα λευκά ή κρεμ ή στο χρώμα του δέρματος σουτιέν σας έχουν κιτρινίλες ή γκριζάρουν, προσθέστε αυτή την… τελετουργία πριν το στέγνωμα: Προσθέστε σε κρύο νερό (μετά το πρώτο πλύσιμο)  2 κ.γ. λευκό ξίδι. Μουλιάστε τα σουτιέν για περίπου 20 λεπτά και τρίψτε τα. Συνεχίστε τη διαδικασία, όπως παραπάνω.

Σε περίπτωση λεκέδων, π.χ. από ιδρώτα ή αποσμητικό: Αναμείξτε μερικές κουταλιές μαγειρικής σόδας με λίγο νερό για να δημιουργήσετε μία πάστα. Περάστε τα σημεία, αφήστε τα μερικά λεπτά να δράσει και συνεχίστε με το πλύσιμο.

Δείτε Επίσης
Τι να κάνετε εάν το αποσμητικό σας, σας προκαλεί εξάνθημα

Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένετε;

Δεν υπάρχει ένας και μοναδικός κανόνας. Συνήθως τα πλένετε μετά από 4 με 6 φορές, αλλά έτσι κι αλλιώς θα λάβετε υπόψη την εποχή (π.χ. αν είναι καλοκαίρι) αλλά και πόσο συχνά φοράτε το συγκεκριμένο σουτιέν.

Συμβουλή: Καλό είναι να μην φοράτε το ίδιο σουτιέν πάνω από δύο ημέρες στη σειρά. Αφήστε το να «ξεκουραστεί». Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί καλύτερα και για περισσότερο το σχήμα και την ελαστικότητά του.

ΣημείωσηΓενικά, τα σουτιέν με ενίσχυση τα πλένετε όσο λιγότερο συχνά γίνεται. Κι αυτό γιατί η ενίσχυση απορροφά πιο εύκολα το απορρυπαντικό που το κάνει να «φουσκώνει» και διασπά τις ίνες και τα αφρώδη υλικά που περιέχει. Φερθείτε τους με έξτρα… φροντίδα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.