Έξυπνοι τρόποι για να λάμψει το μπάνιο σας!

Έξυπνοι τρόποι για να λάμψει το μπάνιο σας!

Η καθαριότητα είναι μια σοβαρή υπόθεση για όλους μας, πόσο μάλλον η καθαριότητα του μπάνιου μας. Ποια είναι τα κλασικά λάθη λοιπόν που κάνουμε με αποτέλεσμα να αναλώνουμε τόσο χρόνο και απορρυπαντικό; Παρακάτω θα σας εκμυστηρευτούμε κάποια βασικά tips για να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη, καθαρή και υγιή.

Aπό τη Δέσποινα Αρκουλάκη

Για να θαυμάζετε ανενόχλητοι το είδωλό σας στον καθρέφτη.

Μπορεί να πέτυχε ως κίνηση καράτε στην ταινία “Karate kid”,  αλλά η μέθοδος “wax on wax off”  του καθηγητή  Mr. Μiyagi δεν είναι και η καλύτερη όταν πρόκειται να καθαρίσετε τον καθρέφτη του μπάνιου σας.

Αυτό συμβαίνει γιατί η κυκλική κίνηση στην πραγματικότητα κρατά υπολείμματα στο πανί σας με αποτέλεσμα να τα ξανακολλάει στην επιφάνεια του καθρέφτη σας αφήνοντας ενοχλητικές ραβδώσεις σκόνης.

Για πιο καθαρά αποτελέσματα καθαρίστε σχηματίζοντας με πίεση  ένα “S”, με φόρα από πάνω προς τα κάτω και αντικαταστήστε το χαρτί κουζίνας ή το παλιό ύφασμα με ένα λεπτό πανί με μικροΐνες [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ].  Ψεκάστε με νερό ή με ένα απλό καθαριστικό τζαμιών το πανί σας και όχι απευθείας το τζάμι, διαφορετικά το υγρό μπορεί να στάξει πίσω από την ασημένια επιφάνεια και να δημιουργήσει θαμπάδα και κηλίδες.

«Θέλω και εγώ πανί με μικροΐνες» 

Τα πανιά καθαρισμού με μικροΐνες σε σχέση με τα απλά πανιά έχουν τη δυνατότητα να εγκλωβίζουν τα διάφορα μικροσωματίδια (σκόνη) που βρίσκονται στο πέρασμά τους λόγω των μικρών αόρατων ινών που αποτελούν την επιφάνειά τους και είναι τόσο απορροφητικά που μπορούν να απορροφήσουν εξαπλάσια ποσότητα νερού από το βάρος τους.

Μπορείτε να καθαρίσετε επίσης, λάδια και γενικά λιπαρούς λεκέδες χωρίς να τους απλώνετε στην επιφάνεια που καθαρίζετε. Επιπλέον προστατεύουν την υγεία σας, δεν φθείρονται, δεν σηκώνουν σκόνη και δεν χρειάζονται χημικά καθαριστικά για να καθαρίσει οποιαδήποτε επιφάνεια από τη σκόνη.

Πετσέτα: Όχι τόσο αθώα όσο φαίνεται τελικά

Η βρεγμένη πετσέτα είναι μια επιβλαβής υπόθεση αν δεν την προσέξετε. Βεβαιωθείτε ότι οι βρεγμένες πετσέτες [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] του μπάνιου σας έχουν απλωθεί σωστά ώστε να στεγνώσουν γρήγορα. Μην κάνετε το λάθος να τις κρεμάσετε στον γάντζο τη μια πάνω από την άλλη γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μην στεγνώσουν ποτέ και να συγκεντρώσουν μούχλα και βακτήρια με αποτέλεσμα την κακοσμία τους.

Και εσύ πιγκάλ;

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική συμβουλή είναι να μην αφήνετε το πιγκάλ κατευθείαν στη θέση του από τη στιγμή που το έχετε χρησιμοποιήσει. Η υγρασία που μαζεύει, αποθηκεύει αρκετά βακτήρια και για αυτό τον λόγο το καλύτερο θα ήταν να το αφήσετε να στεγνώσει για δέκα λεπτά και ύστερα να το βάλετε πάλι πίσω.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.