Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο για τα περισσεύματα φαγητού

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο για τα περισσεύματα φαγητού

Τα υπολείμματα στο ψυγείο διαρκούν συνήθως έως και τέσσερις ημέρες εάν σφραγίζονται και αποθηκεύονται σωστά. Οι περισσότεροι άνθρωποι, θεωρούν ότι καλύπτοντας ένα πιάτο με αλουμινόχαρτο και βάζοντάς το στο ψυγείο είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος αποθήκευσης των τροφίμων. Είναι όμως; Ή τι είναι σωστό να κάνουμε.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το να τυλίξετε το φαγητό σας σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου είναι τελικά ένας εύκολος τρόπος να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας, ενώ είναι κι ένας τρόπος για να σπαταλάτε χρήματα και φαγητό. Είναι σίγουρα καιρός να αναβαθμίσετε τις επιλογές σας σε ασφαλέστερα και καλύτερα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο για τα περισσεύματα φαγητού

Όπως ακριβώς χρειαζόμαστε αέρα για να αναπνέουμε, έτσι και τα βακτήρια χρειάζονται αέρα για να αναπτυχθούν. Ορισμένα βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος και ο Bacillus cereus, που προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις, παράγουν τοξίνες που δεν καταστρέφονται από τις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος.

Όταν ένα ζεστό γεύμα αφήνεται έξω σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από δύο ώρες, τα βακτήρια αναπτύσσονται γρήγορα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.

Η χρήση αλουμινόχαρτου για την κάλυψη των τροφίμων ενέχει τον ίδιο κίνδυνο, καθώς δεν σφραγίζει εντελώς το φαγητό σας από τον αέρα. Όταν υπάρχει αέρας, αυτό επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν γρηγορότερα, επομένως θέλετε πραγματικά να πάρετε τα σωστά δοχεία και να συσκευάσετε τα πράγματα κατάλληλα. Διαφορετικά, το φαγητό σας δεν θα διαρκέσει.

Πώς πρέπει να συσκευάζετε τα περισσεύματα φαγητού;

Εάν σας έμεινε φαγητό, ακολουθήστε ορισμένες οδηγίες αποθήκευσης για να τα διατηρήσετε με ασφάλεια:

Δείτε Επίσης
Clafoutis με κεράσια: Σκέτος πειρασμός!

  • Πάντα να τα φυλάσσετε σε ρηχά, αεροστεγή δοχεία για να επιταχύνετε τη διαδικασία ψύξης και να κρατήσετε τα βακτήρια μακριά από το φαγητό σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει το φαγητό στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες, προτού τα βακτήρια προλάβουν να το καταστρέψουν.
  • Τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα κρέατος είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων, γεγονός που κάνει πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε αεροστεγή δοχεία για τη φύλαξή τους.
  • Πετάξτε κάθε φαγητό που έχει μείνει έξω περισσότερο από δύο ώρες.

Μία ακόμη ιδέα

Αν σας περισσεύει άφθονο φαγητό, το πιο έξυπνο πράγμα που έχετε να κάνετε θα το μοιράσετε σε μερίδες και αυτές που θα καταναλώσετε τις βάζετε στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία και τα υπόλοιπα στην κατάψυξη. Όταν είστε έτοιμοι να το φάτε, βγάλτε το και θα είναι σαν φρέσκο.

Τι να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα με ασφάλεια

Η ασφαλής αποθήκευση των υπολειμμάτων σημαίνει την εύρεση αεροστεγών δοχείων. Ακόμα καλύτερα, επιλέγοντας πιο φιλικά προς το περιβάλλον επαναχρησιμοποιήσιμα δοχεία κατασκευασμένα από γυαλί, σιλικόνη για τρόφιμα και πλαστικά πολλαπλής χρήσης χωρίς BPA.

Αυτά μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα εκτός του ότι δεν θα πετάτε φαγητό χωρίς λόγο.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.