Η «ανάποδη τάση» για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η προέλευσή της

Η «ανάποδη τάση» για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και η προέλευσή της

Τι σημαίνει να έχεις ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν συμβολίζει κάτι… η αλήθεια είναι πως ναι! Το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο έρχεται από πολύ μακριά και τον τελευταίο καιρό γίνεται μία ολοένα και μεγαλύτερη τάση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τη συναρπαστική ιστορία και να ξεκλέψετε ιδέες!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ακόμα κι αν τα Χριστούγεννα είναι τα αγαπημένα σας, μπορεί συχνά να φαίνεται ότι υπάρχει ένα είδος υπερβολής. Κάθε χριστουγεννιάτικη περίοδο, όλο και παρουσιάζονται νέες τάσεις, νέες δραστηριότητες ή ένα νέο παιχνίδι που είναι αδιαπραγμάτευτο στις χριστουγεννιάτικες λίστες των παιδιών.

Τις περισσότερες φορές, αυτά τα παιχνίδια, τα διακοσμητικά και οι δραστηριότητες είναι δημοφιλή επειδή είναι τόσο υπέροχα. Μερικές φορές, όμως, μπορεί επίσης να είναι λίγο μπερδεμένα. Όπως και η τελευταία τάση… με τα ανεστραμμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένας δημιουργικός τρόπος για μία διακόσμηση με μη παραδοσιακό τρόπο. Η ιδέα είναι αρκετά απλή: αντί να τοποθετήσετε το δέντρο σας όρθιο, κάνετε το αντίθετο.

Αν αναρωτιέστε πώς λειτουργεί αυτό από την άποψη της βαρύτητας, μάθετε ότι πλέον κυκλοφορούν στην αγορά: Υπάρχουν προκατασκευασμένα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα, δηλαδή έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να στέκονται ανάποδα με ασφάλεια.

Αυτό το γεγονός και μόνο, σας κάνει να καταλάβετε πόσο δημοφιλής γίνεται η τάση. Αλλά καθώς κερδίζει μεγαλύτερη δημοτικότητα, δεν μπορούμε παρά να αναρωτιόμαστε πώς προέκυψε αυτή η μοναδική ιδέα!

Η ιστορία του ανάποδου χριστουγεννιάτικου δέντρου

Αν και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει με βεβαιότητα πώς αυτή η συγκεκριμένη παράδοση μπήκε στον mainstream χριστουγεννιάτικο στολισμό, υπάρχουν μερικές θεωρίες.

Σύμφωνα με άρθρο στο The Spruce, το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο χρονολογείται από τον 8ο αιώνα, κατά τον οποίο ο διάσημος άγιος Saint Boniface κρέμασε ένα δέντρο ανάποδα, ως τρόπο να αναπαραστήσει την Αγία Τριάδα. Επομένως, έχει θρησκευτική σημασία.

Όπως επισημαίνει ένα άρθρο του Mental Floss στο Πολωνικό Κέντρο Τέχνης, οι οικογένειες στην Πολωνία στόλιζαν την άκρη ενός δέντρου ή ενός κλαδιού και το κρεμούσαν προς τα κάτω πάνω από το τραπέζι τους.

«Πριν το χριστουγεννιάτικο δέντρο γίνει ευρέως διαδεδομένο στην Πολωνία κατά τον 20ο αιώνα, ήταν το έθιμο να στολίζονται τα αγροτόσπιτα, ειδικά στη νότια Πολωνία, με ένα “podniczka”. από τα δοκάρια. Μερικές φορές ήταν απλώς ένα αειθαλές κλαδί.

Αυτά ήταν διακοσμημένα με σπιτικά στολίδια, φτιαγμένα από άχυρο, χαρτί ή χριστουγεννιάτικες γκοφρέτες, καθώς και με γλυκά, καρδιές από μελόψωμο και φιγούρες από μάρτζιπαν. Αλλά ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν ήταν ποτέ κρεμασμένο από το ταβάνι», αναφέρει το Πολωνικό Κέντρο Τέχνης.

Υπάρχει επίσης πιο πρακτική, απλή εξήγηση για το ανάποδο δέντρο τόσο ιστορικά όσο και σήμερα: Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.

Η «ανάποδη τάση» για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δείτε Επίσης
Τάση: Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με λευκά κεριά

Ανεξάρτητα από το πού προήλθε η ιδέα, τα ανεστραμμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα επιστρέφουν εδώ και αρκετό καιρό, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Το 2018, η Ariana Grande είχε στολίσει ακριβώς έτσι το δέντρο στο σπίτι της. Σύμφωνα, με την άποψή της ήταν  μεταφορά για τη ζωή εκείνη την εποχή. «Μερικές φορές η ζωή τα φέρνει ανάποδα», είχε δηλώσει.

Το καλό με ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το γεγονός ότι το δέντρο καταλαμβάνει πολύ μικρότερο χώρο. Εάν προσπαθείτε να κάνετε χώρο για τους επισκέπτες σε ένα μικρό σαλόνι ή απλά μισείτε την ακαταστασία που δημιουργεί το κάτω μέρος ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, τότε η επιλογή ενός ανεστραμμένου δέντρου θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή.

Θα μπορούσατε ακόμη και να κρεμάσετε το δέντρο πάνω από τον καναπέ, την τηλεόραση ή το τραπέζι της τραπεζαρίας σας, αν έχετε δοκούς ή ούτως ή κάποιο άλλο σημείο για… κρέμασμα. Συνήθως, όμως, τα ψεύτικα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα απαιτούν κάποιο είδος βάσης.

Αποφασίστε εάν ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι για εσάς

Αν εξακολουθείτε να σκέφτεστε γιατί, ακριβώς, κάποιος θα ήθελε ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο, μάλλον δεν είστε μόνοι. Αλλά τα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα θα μπορούσαν απλώς να γίνουν μέρος της «τυπικής διακόσμησης» των γιορτών τα επόμενα χρόνια.

Με άλλα λόγια, αν σας αρέσει, υιοθετήστε το! Και αν δεν το κάνετε, σίγουρα υπάρχουν δεκάδες άλλες χριστουγεννιάτικες τάσεις διακόσμησης για να δοκιμάσετε!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.