Οι καλύτεροι τρόποι για να αφαιρέσετε κερί από παντού!

Οι καλύτεροι τρόποι για να αφαιρέσετε κερί από παντού!

Ειδικά αυτή την εποχή, ανάβουμε κεριά πολύ περισσότερο από ό,τι για παράδειγμα το καλοκαίρι. Άρα έχουμε και περισσότερες πιθανότητες… για το ατύχημα. Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών που μας εξηγούν πώς θα αφαιρέσουμε λεκέδες από κερί με μία κίνηση!

από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Πώς να αφαιρέσετε κερί από υφάσματα

Σας έσταξε κερί σε τραπεζομάντιλα ή σε ρούχα που πλένονται στο πλυντήριο; Αφήστε το κερί να σκληρύνει και αφαιρέστε απαλά και όσο το δυνατόν περισσότερο με ένα μαχαίρι.

Αν το κερί είναι χρωματιστό, σφουγγίστε τον λεκέ με υγρό καθαρισμού με βάση διαλύτη, για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη βαφή.

Τοποθετήστε χαρτί κουζίνας πάνω και κάτω από τον λεκέ και πιέστε την περιοχή με ζεστό στεγνό σίδερο. Αν δεν έφυγε με την πρώτη, επαναλάβετε τη διαδικασία. Στη συνέχεια, τρίψτε το σημείο με υγρό απορρυπαντικό ρούχων και πλύνετε το ύφασμα σε ζεστό νερό. Προσθέστε χλώριο ή λευκαντικό για όλα τα υφάσματα (ανάλογα με το είδος υφάσματος).

Πώς να αφαιρέσετε κερί από χαλιά

Αν το κερί είναι ακόμη μαλακό, παγώστε το με ένα παγάκι, τυλιγμένο σε μια μικρή πλαστική σακούλα και στη συνέχεια, αποξέστε με μαχαίρι την περίσσεια κεριού.

Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα σφουγγαράκι  βουτηγμένο σε υγρό καθαρισμού για χαλιά. Καλύψτε τον λεκέ με ένα καθαρό λευκό πανί και πιέστε, χρησιμοποιώντας την άκρη ενός ζεστού σίδερου για να μεταφέρετε το κερί στο ύφασμα.

Επαναλάβετε, αν χρειάζεται, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό τμήμα του πανιού, μέχρι να απορροφηθεί όλο το κερί  από το ύφασμα. Εάν παραμένει χρώμα στον λεκέ, χρησιμοποιήστε ξανά σφουγγαράκι, βουτηγμένο σε υγρό καθαρισμού χαλιών. Αφήστε να το στεγνώσει.

Πώς να αφαιρέσετε κερί από ξύλινα έπιπλα

Εάν έλιωσε κερί στο ξύλινο τραπέζι σας, αφήστε το να σκληρύνει, γιατί έτσι θα είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί χωρίς να καταστραφεί το λούστρο. Με πλαστική σπάτουλα, τρίψτε απαλά το κερί. Μόλις αφαιρεθεί το κερί, τρίψτε απαλά την περιοχή με ένα καθαρό ύφασμα και βερνίκι επίπλων.

Πώς να αφαιρέσετε κερί μέσα από το κηροπήγιο

Ένας από τους ευκολότερους και γρηγορότερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα κεριού είναι να αφήσετε να δημιουργηθεί ατμός από καυτό νερό της βρύσης πάνω από το κηροπήγιο. Στη συνέχεια, βγάζετε τα υπολείμματα κεριού με το δάχτυλό ή με μία χαρτοπετσέτα.

Μία άλλη μέθοδος είναι να τοποθετήσετε το κηροπήγιο στον καταψύκτη για περίπου 30 λεπτά. Αυτό θα κάνει τα υπολείμματα κεριού πιο εύθραυστα και εύκολα να ξεκολλήσουν με τη μύτη ενός μαχαιριού. Ή πάλι, θερμάνετε το κερί με σεσουάρ στη χαμηλή σκάλα. Καθώς το κερί μαλακώνει και γίνεται πιο εύκαμπτο, θα μπορείτε να το ξεκολλήσετε.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.