Η μαγική κίνηση για να καθαρίσετε τα μαγειρικά σκεύη από καμένο φαγητό!

Η μαγική κίνηση για να καθαρίσετε τα μαγειρικά σκεύη από καμένο φαγητό!

Γνωρίζετε τη μυστική «συνταγή» για να αφαιρέσετε  το καμένο φαγητό από  κατσαρόλες και τηγάνια, αν είχατε την ατυχία να σας κολλήσει; Είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιούσαν οι παλιές νοικοκυρές από τη δεκαετία του 1940! Το μυστικό συστατικό είναι απλά ένα λαχανικό!

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το μυστικό λοιπόν είναι το κοινό ραβέντι, (παρεμπιπτόντως, το αγαπημένο ζαρζαβατικό των Βρετανών), το οποίο όχι μόνο είναι τέλειο για πίτες ή κομπόστες ή περιέχει εξαιρετικές ευεργετικές ουσίες για τον οργανισμό μας, αλλά είναι το «απόλυτο» όπλο για να απομακρύνουμε επίμονους λεκέδες και να κάνουμε τα μαγειρικά μας σκεύη να λάμπουν από καθαριότητα!

Τι κάνετε; Απλώς βράζετε σε νερό για 10 λεπτά μερικά μεγάλα φύλλα από το ραβέντι, ροζ, κόκκινα ή πράσινα. Θα πρέπει να έχετε ένα κάπως «γλοιώδη» ζωμό. Ρίχνετε αυτό τον ζωμό στο σκεύος που σας έχει κολλήσει φαγητό, το αφήνετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Δείτε Επίσης
Το μυστικό για έναν καθαρό νεροχύτη με οικολογικό τρόπο

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε λίγα από τα βρασμένα φύλλα στο σφουγγαράκι της κουζίνας από το σημείο με το πράσινο συρματάκι και να τρίψετε το σκεύος. Το μαγικό έγινε! Ο πάτος του σκεύους σας θα λάμπει σαν καινούργιος!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.