8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε στους πάγκους της κουζίνας

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε στους πάγκους της κουζίνας

Ένα από τα «πολύτιμα» σημεία στο σπίτι σας είναι αναμφίβολα οι πάγκοι της κουζίνας σας. Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ (ή πόσο λίγο) χώρο έχετε, σπάνια σας φαίνεται αρκετός. Προσθέστε μια καφετιέρα εδώ, μια τοστιέρα εκεί, και στοίβες από ποιος ξέρει και ο χώρος σας για να ετοιμάσετε το δείπνο γίνεται ξαφνικά πολύ πιο περιορισμένος… Δείτε τι λένε οι ειδικοί σε θέματα οργάνωσης να μην κρατάτε πάνω στους πάγκους της κουζίνας σας.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Καθαρίστε αυτά τα οκτώ αντικείμενα από τους πάγκους σας για να μειώσετε την οπτική ακαταστασία και να ελευθερώσετε μέγιστο χώρο για να προετοιμάσετε τα διάσημα… λαζάνια σας.

Σωροί από χαρτί

Κατάλογοι και λογαριασμοί και αλληλογραφία, ω Θεέ μου! Όλα αυτά τα αντικείμενα που χρειάζονται κάποιο σημείο – και δεν είναι ο πάγκος της κουζίνας σας.

Κάθε κομμάτι χαρτί είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί είτε πρέπει να τα φυλάξετε είτε να πάνε στα σκουπίδια. Οι σωροί από ακαταστασία χαρτιού είναι η οικιακή εκδοχή μιας συμφόρησης! Αφιερώστε χρόνο για να ασχολείστε με αυτά τα χαρτιά κάθε μέρα, γλιτώνοντας από το άγχος μιας συσσώρευσης και το χάος που τη συνοδεύει, αλλά και να τα λαδώσετε άθελά σας.

Βιβλία μαγειρικής

Απαλλάξτε τα αγαπημένα σας, όμορφα βιβλία μαγειρικής από το αναπόφευκτο πιτσίλισμα της σάλτσας σπαγγέτι. Είτε πιτσιλίζει νερό, είτε χυθεί λίγο λάδι, η διατήρηση των βιβλίων μαγειρικής στον πάγκο είναι ένας σίγουρος τρόπος για να τα καταστρέψετε.

Ένα ανοιχτό ράφι ή ντουλάπι είναι το καλύτερο σημείο για να τα φυλάξετε, ώστε να μπορείτε να ξεφυλλίζετε τις συνταγές στις σελίδες τους (οι οποίες δεν θα είναι κολλημένες με κάποιο σάλτσα) για τα επόμενα χρόνια. Αφήστε που θα απελευθερώσετε και ζωτικό χώρο.

Μαγειρικά έλαια

Μπορεί να είναι βολικό να κρατάτε τα μαγειρικά σας λάδια σε κοντινή απόσταση από τη κουζίνα σας, αλλά δεν ασφαλές ούτε τελικά και πρακτικό.

Η διατήρηση των λαδιών κοντά σε μια πηγή θερμότητας, όπως μια εστία μαγειρέματος, μπορεί να κάνει τα λάδια να χαλάσουν γρήγορα και μπορεί ακόμη και να λιώσουν τα πλαστικά δοχεία, θέτοντας κίνδυνο πυρκαγιάς. Αντίθετα, αποθηκεύστε τα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι.

Φορτιστές τηλεφώνων

Όχι μόνο η μπερδεμένη φύση των καλωδίων των φορτιστών δημιουργεί μεγάλη οπτική ακαταστασία, αλλά μπορούν επίσης να καταστραφούν εύκολα εάν αφεθούν στον πάγκο.

Ένα καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε φορτιστές είναι σε ένα συρτάρι ή ένα καλάθι που είναι εύκολα προσβάσιμο όταν βρίσκετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία χαμηλής μπαταρίας.

Συσκευές που χρησιμοποιούνται σπάνια

Η καφετιέρα που βάζετε στη δουλειά καθημερινά μπορεί να παραμείνει στον πάγκο της κουζίνας σας. Το ίδιο μπορεί και μια τοστιέρα, αν τη χρησιμοποιείτε συχνά. Άλλες, λιγότερο χρησιμοποιούμενες μικροσυσκευές χρειάζονται ένα διαφορετικό σημείο για να ελευθερώσουν πολύτιμο χώρο στον πάγκο της κουζίνας σας.

Αυτές οι μικρές συσκευές θα διαφέρουν για κάθε νοικοκυριό, αλλά με την αποθήκευση τους σε ένα ντουλάπι θα έχετε περισσότερο χώρο στους πάγκους σας για να κάνετε τις εργασίες της κουζίνας σας.

Δείτε Επίσης
Κινδυνεύει να προκληθεί ζημιά στο δάπεδό σας από το τζάκι; Τι πρέπει να γνωρίζετε

Προϊόντα καθαρισμού

Τα τρόφιμα που αναμειγνύονται με προϊόντα καθαρισμού είναι μια τρομερή, επικίνδυνη συνταγή, γι’ αυτό βγάλτε τα αμέσως από τον πάγκο της κουζίνας σας.

Η πρόταση των ειδικών είναι  να αποθηκεύετε τα είδη καθαρισμού κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή σε ένα ράφι σε μια κοντινή ντουλάπα. Εάν ο χώρος κάτω από το νεροχύτη είναι πολύ στενός, μην υποτιμάτε τον κατακόρυφο χώρο εκεί, ακόμα κι αν δεν έχετε ενσωματωμένα ράφια λόγω των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Ογκώδεις συσκευές

Όσον αφορά την αποθήκευση μεγάλων, άβολων ειδών κουζίνας (όπως το μίξερ, το μπλέντερ, το φουρνάκι, ο φούρνος μικροκυμάτων), ίσως θα βόλευε να χρησιμοποιήσετε ένα τροχήλατο καρότσι με ράφια. Αυτό θα βοηθήσει στην απελευθέρωση του τόσο απαραίτητου χώρου στον πάγκο και μπορεί να πάει σε μια γωνία όταν δεν χρησιμοποιείται.

Είναι πολύ καλύτερο, όλα αυτά τα μεγάλα αντικείμενα να βρίσκονται σε ένα μέρος, αντί να τα τοποθετείτε τυχαία σε όλους τους πάγκους της κουζίνας, καταλαμβάνοντας πολύτιμο χώρο εργασίας.

Κούπες και ποτήρια

Δεν χρειάζεται να καθυστερείτε.. την πρώτη σας γουλιά καφέ το πρωί! Αποθηκεύστε τις κούπες σας και όλα τα γυάλινα σκεύη για αυτό το θέμα, σε ένα ντουλάπι, όχι στον πάγκο της κουζίνας σας. Διαφορετικά, θα μαζέψουν σκόνη γρήγορα και θα πρέπει να σκουπιστούν πριν από τη χρήση. Επιπλέον, είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο, αν μένουν έξω στο χάος της κουζίνας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.