Νέα τάση: Joy Decorating ή η χαρούμενη διακόσμηση

Νέα τάση: Joy Decorating ή η χαρούμενη διακόσμηση

Καθώς ο καιρός ζεσταίνει και οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, τα λαμπερά χρώματα και τα έντονα μοτίβα έχουν πάρει κυρίαρχη θέση στις ντουλάπες… και στα σπίτια μας. Το Joy Decorating είναι η νέα τάση που καταλαμβάνει τον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης. Τι είναι; Και πώς θα την εκφράσουμε στο σπίτι μας;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μετά τους εγκλεισμούς και τις απαγορεύσεις αλλά και με την άνοδο της θερμοκρασίας και τις περισσότερες ευκαιρίες για να απολαύσουμε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, οι άνθρωποι εκφράζουν αυτή την αίσθηση απελευθέρωσης μέσω του «joy dressing».

Το Joy dressing είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: Να φοράς ρούχα που πυροδοτούν την ευτυχία. Σκεφτείτε τα χρώματα του ουράνιου τόξου, τα άφθονα παστέλ και τα τολμηρά μοτίβα. Δηλαδή, το εντελώς αντίθετο από τη μινιμαλιστική γκαρνταρόμπα και τα ουδέτερα χρώματα που κυριάρχησαν για χρόνια στη μόδα.

Η διακόσμηση εσωτερικών χώρων και η μόδα ήταν πάντα στενοί φίλοι!

Όσον αφορά το τι είναι «in»; Μα φυσικά, τα φωτεινά και χαρούμενα ρούχα που μεταφράζονται στα σπίτια μας μέσα από κομμάτια διακόσμησης με έμφαση στο χρώμα, τα έντονα μοτίβα και τους πολύχρωμους τοίχους.

«Οι άνθρωποι στρέφονται τώρα προς τα εκκεντρικά ρούχα γιατί αυτή είναι μια από τις πρώτες ευκαιρίες τους εδώ και περίπου δύο χρόνια να εκφραστούν δημιουργικά μέσω οπτικής αναπαράστασης», εξηγούν διάσημοι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων.

Η εσωτερική διακόσμηση και η μόδα ήταν πάντα στενοί φίλοι κι έτσι η μόδα στα ρούχα επηρεάζει άμεσα τις τάσεις deco.

Αν το joy dressing είναι το επίκαιρο στιλ για τη μόδα, το Joy Decorating είναι η τελευταία τάση για τους εσωτερικούς χώρους. Χαρακτηρίζεται από τολμηρά χρώματα, διασκεδαστικά prints και μια πινελιά μαξιμαλισμού. Η χαρούμενη διακόσμηση είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε λίγη ευτυχία και μια αίσθηση χαράς στον χώρο σας.

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, κατανοώντας καλά τη διάθεση για έκφραση και δημιουργικότητα, εξηγούν ότι αυτή η τάση ενέχει μία αίσθηση ελπίδας ότι τα πράγματα αρχίζουν να επιστρέφουν στο φυσιολογικό. Αυτή η αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον έχει εκδηλωθεί σε φωτεινές και τολμηρές εκφράσεις στο σπίτι.

Ακόμα κι αν είστε λάτρεις των απλών, πιο μινιμαλιστικών εσωτερικών χώρων, υπάρχει τρόπος να δοκιμάσετε αυτήν την τάση.

Ενώ οι ουδέτεροι και εμπνευσμένοι από τον μινιμαλισμό χώροι είναι πάντα εδώ,  δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διασκεδάσετε με νέα αξεσουάρ!  Προσθέστε ποπ χρώματα με νέα μαξιλάρια ή γίνετε τολμηροί και βάψτε έναν τοίχο σε ζωηρό χρώμα.

Αν μάλιστα θέλετε να ξεχωρίσετε, οι ειδικοί συνιστούν να μείνετε μακριά από είδη μαζικής παραγωγής και να στραφείτε σε vintage αγορές. Ποτέ δεν ξέρετε τι μοναδικά αντικείμενα θα βρείτε!

Δείτε Επίσης
Τα φυτά και τα λουλούδια δίνουν το στίγμα τους σε ένα καλόγουστο και με άποψη σπίτι

Η δημιουργία ενός μοναδικού σπιτιού είναι ένα σημαντικό μέρος της ολοκλήρωσης της τάσης. Επικεντρωθείτε σε αυτό που σας φέρνει χαρά και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Οπότε πρώτα να πειραματιστείτε με αξεσουάρ και μικρά αντικείμενα. Τι σημαίνει αυτό;

Επιλέξτε ένα κάλυμμα ή μία κουβέρτα στο υπνοδωμάτιο με χρώμα ή έντονα σχέδια, ή η προσθήκη ενός τολμηρού βάζου είναι εύκολοι τρόποι για να πάρετε γεύση από την τάση χωρίς να αφιερώσετε πολύ χρόνο ή χρήμα.

Αν πάλι νιώθετε να ερωτεύεστε τις έντονες αποχρώσεις, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και βάψτε με ζωηρό χρώμα ή βάλτε μια χαρούμενη ταπετσαρία σε έναν τοίχο ή σε ένα δωμάτιο.

Ακόμη κι αν αγαπάτε την προσθήκη τολμηρών τόνων, οι διακοσμητές λένε ότι  είναι καλύτερο να κρατάτε τα πιο ακριβά αντικείμενα όπως καναπέδες ή τραπέζια στην ουδέτερη πλευρά, υιοθετώντας ταυτόχρονα αυτήν την τάση.

Αυτό σημαίνει να διατηρήσετε τα μεγάλα έπιπλα ουδέτερα. Είναι καλύτερο να διατηρήσετε αυτά τα μεγάλα έπιπλα μίνιμαλ και να προσθέσετε ενδιαφέροντα στοιχεία μέσω των μαξιλαριών και των διακοσμητικών αντικειμένων, ώστε να μην σας φανούν κάποια στιγμή… ντεμοντέ.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.