Οδηγός ανανέωσης: Πώς θα επιλέξουμε τις ιδανικές κουρτίνες σε κάθε χώρο!

Οδηγός ανανέωσης: Πώς θα επιλέξουμε τις ιδανικές κουρτίνες σε κάθε χώρο!

Η ποικιλία που προσφέρεται στις κουρτίνες είναι πραγματικά μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πάρουμε εύκολα τις αποφάσεις μας. Πώς θα πετύχουμε την αλλαγή στη διακόσμηση του χώρου; Ποια είναι τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και τελικά, πώς θα επιλέξουμε την ιδανική κουρτίνα;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Οι κουρτίνες είναι απαραίτητες, τόσο για να αναδείξουμε τη διακόσμηση στους χώρους του σπιτιού, όσο και για να προφυλάξουμε την ιδιωτική μας ζωή από τα βλέμματα των ξένων. Δημιουργούν μια αλληλουχία στη διαμόρφωση των χώρων, αναδεικνύουν το γούστο μας και επίσης, αποτελούν μια γρήγορη κίνηση όταν αποφασίσουμε να αλλάξουμε έστω και κάτι στη διακόσμηση.

Η ποικιλία τους μας επιτρέπει να κάνουμε συνδυασμούς, να τις ταιριάξουμε με κάποια αξεσουάρ που θέλουμε να αναδείξουμε, να δώσουμε έμφαση στο χρώμα τους ή και σε λεπτομέρειες που θα αποκαλύψουν το προσωπικό μας γούστο!

Παρόλα αυτά, οι κουρτίνες έχουν συγκεκριμένες λειτουργίες. Εκτός από το να προσφέρουν τη διακοσμητική τους πινελιά σε κάθε χώρο, είναι απαραίτητες για την προστασία των αντικειμένων από το φως του ήλιου. Επίσης, σκοτεινιάζουν το δωμάτιο, όταν νιώθουμε την ανάγκη να απομονωθούμε και ειδικά, εάν θέλουμε να κοιμηθούμε βαθιά.

Πώς θα επιλέξουμε τις κατάλληλες κουρτίνες για εμάς;

Οι 5 συμβουλές που ακολουθούν θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την πιο επιτυχημένη επιλογή, όχι μόνο από διακοσμητικής άποψης αλλά για να καλύψουμε πλήρως και τις πρακτικές ανάγκες του θέματος!

1. Ποιος είναι ο κύριος σκοπός

Για να επιλέξουμε την κατάλληλη κουρτίνα, θα πρέπει αρχικά να αποφασίσουμε πού στοχεύουμε. Οπωσδήποτε μπορεί να έχουμε διαφορετικές ανάγκες σε κάθε χώρο του σπιτιού μας. Για αυτό και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλουμε τις ίδιες κουρτίνες παντού!

Τι μας ενδιαφέρει περισσότερο; Θέλουμε να υπογραμμίσουμε καλύτερα το στιλ που ήδη έχουμε δώσει στο δωμάτιο; Να προσθέσουμε χρώμα σε ένα σχετικά, σκοτεινό χώρο; Να μετριάσουμε την έντονη ηλιοφάνεια που πλημμυρίζει κάθε γωνιά του δωματίου ή μήπως, η ρύθμιση της θερμοκρασίας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς;

2. Παίρνουμε τις σωστές μετρήσεις

Πριν από κάθε αγορά κουρτινών είναι απαραίτητο να γίνει σωστή μέτρηση. Μετράμε λοιπόν, κάθε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, συμπεριλαμβανομένης της κάσας και πολλαπλασιάζουμε το πλάτος, το λιγότερο Χ2! Όσο πιο πλούσιες πτυχές έχει μια κουρτίνα, τόσο πιο όμορφη φαίνεται.

Φυσικά, μπορεί να επιλέξουμε τη λύση που προσφέρουν τα στόρια ή οι κουρτίνες balloon. Σε μια τέτοια περίπτωση και πάλι οι μετρήσεις μας θα πρέπει να είναι απόλυτα ακριβείς, ώστε να παραγγείλουμε και τις κατάλληλες ράβδους στήριξης, αλλά σίγουρα δεν θα χρειαστούμε περισσότερα μέτρα στο πλάτος.

3. Η επιλογή του χρώματος

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά σημεία, όταν θέλουμε να αλλάξουμε τις κουρτίνες μας. Το ιδανικό χρώμα θα μας βοηθήσει να δώσουμε μια νότα αρμονίας στον χώρο ή αντίθετα, μια τολμηρή επιλογή θα προκαλέσει μια ευχάριστη έκπληξη.

Μια ασφαλής κίνηση είναι να επιλέξουμε ένα χρωματικό τόνο που ήδη υπάρχει στον χώρο, όπως το χρώμα των καναπέδων ή τα διακοσμητικά μαξιλάρια. Μπορούμε επίσης, να επιλέξουμε μια απόχρωση παρόμοια με αυτή των τοίχων, δημιουργώντας μια ενιαία εικόνα.

Δείτε Επίσης
Απολαύστε το φως του ήλιου

Για μια πιο δημιουργική εμφάνιση μπορούμε εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσουμε ένα χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με την απόχρωση των επίπλων και των τοίχων του δωματίου. Είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιλογή, που ακολουθούν συχνά αρκετοί διακοσμητές εσωτερικών χώρων, αρκεί να πετύχουμε τους σωστούς χρωματικούς συνδυασμούς.

4. Το ιδανικό στιλ

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά υφάσματα για κουρτίνες και με διαφορετικές υφές. Καθένα από αυτά μπορεί να υποστηρίξει με καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μας:

  • Τα μεταξωτά υφάσματα θεωρούνται ιδανικά, εάν ο σκοπός μας είναι να υπογραμμίσουμε τη διακόσμηση στον χώρο μέσω των κουρτινών. Προσφέρουν ένα άγγιγμα πολυτέλειας και αποπνέουν κομψότητα.

  • Το βαμβάκι είναι κατάλληλο για μια εντυπωσιακή πινελιά στους χώρους με διακόσμηση country, για να τονίσουμε την οικολογική μας διάθεση ή για να χαρίσουμε στο χώρο αίσθηση zen. Επίσης, λειτουργεί και ως ρυθμιστής, όταν θέλουμε να διατηρήσουμε ή να αυξήσουμε τη θερμοκρασία.

  • Τα ημιδιάφανα υφάσματα, από φυσικές ή τεχνητές ίνες, επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να μπαίνουν φιλτραρισμένες στον χώρο, ενώ διατηρούν την ιδιωτικότητά μας με ασφάλεια. Χρησιμοποιούνται κυρίως στα υπνοδωμάτια, αλλά και στο καθιστικό, ως κεντρική κουρτίνα.

  • Τα πιο βαριά υφάσματα, όπως το βελούδο λειτουργούν άψογα εάν επιλέξουμε διπλές κουρτίνες, ενώ προσδίδουν στον χώρο ένα τόνο glam. Επιτρέποντας την είσοδο του φωτός με τις ημιδιαφανείς κεντρικές κουρτίνες, μπορούμε να φέρουμε το απόλυτο σκοτάδι, απλά τραβώντας τις βελούδινες κουρτίνες μας μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους!

5. Προσοχή στο ύψος

Ακόμα ένα σημαντικό ρόλο για τις ιδανικές κουρτίνες παίζει το ύψος. Όσο πιο ψηλά ξεκινήσουν οι κουρτίνες μας, τόσο μεγαλύτερος θα δείχνει ο χώρος και οπωσδήποτε, πιο επιβλητικός.

Πρέπει να προσέξουμε, όμως, και πού σταματούν. Δεν πρέπει ποτέ οι κουρτίνες μας να είναι κοντές! Εάν δημιουργείται κενό, όσο ωραίες και εάν είναι, θα μειονεκτούν… Αντίθετα, είναι προτιμότερο να «σκουπίζουν» το πάτωμα, προσδίδοντας μια δόση πολυτέλειας που αναβαθμίζει κάθε χώρο του σπιτιού.

Συμβουλές

  • Ελέγχουμε ξανά και ξανά τις μετρήσεις, καθώς αποτελούν το κυριότερο βήμα.
  • Εάν θέλουμε μια τολμηρή πινελιά, μπορούμε να επιλέξουμε υφάσματα με διάφορα μοτίβα.
  • Θα πρέπει να υπολογίσουμε πως τα υπερβολικά σχήματα και τα έντονα μοτίβα, μάλλον θα υπερφορτώσουν τον χώρο.
  • Εάν υπάρχουν πολλές και διαφορετικές υφές είναι προτιμότερο να επιλέξουμε απλές κουρτίνες, ώστε να αποκτήσει ο χώρος ισορροπία.
  • Το μοτίβο, το χρώμα και το ύφασμα των κουρτινών καθορίζουν περισσότερο από όσο περιμένουμε, το πόσο ταιριάζουν στο χώρο. Οπότε, ας σκεφθούμε προσεκτικά την τελική μας επιλογή!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.