Πώς να πλύνετε τις πετσέτες θαλάσσης

Για να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τις πετσέτες θαλάσσης μας καλό είναι να τις πλένουμε τακτικά και ακολουθώντας τις οδηγίες
Για να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τις πετσέτες θαλάσσης μας καλό είναι να τις πλένουμε τακτικά και ακολουθώντας τις οδηγίες
Μην αφήνετε τις πετσέτες να στεγνώνουν στον ήλιο και καλό είναι να τις μαζεύετε γρήγορα γιατί γίνονται σκληρές και τα χρώματα ξεθωριάζουν
Για να απαλλαγείτε από την άμμο στην πετσέτα, τινάξτε την πολύ καλά και πλύντε την με ζεστό σαπουνόνερο
Προβολή Φωτογραφιών
Για να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση τις πετσέτες θαλάσσης μας καλό είναι να τις πλένουμε τακτικά και ακολουθώντας τις οδηγίες

Το μπάνιο στη θάλασσα είναι η αγαπημένη μας… καλοκαιρινή συνήθεια. Οι δε παραλίες με άμμο, σίγουρα έρχονται πρώτες στις προτιμήσεις των περισσότερων από εμάς. Αλλά για να έχουμε καθαρές πετσέτες θαλάσσης και να τις διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για πολλά ακόμη καλοκαίρια, ακολουθήστε τις απλές οδηγίες μας!

  • Ξεχωρίστε τις σκούρες από τις ανοιχτόχρωμες. Διότι, αν πλυθούν όλες μαζί είναι πολύ πιθανό κάποιες να πάρουν χρώμα και να χαλάσουν.
  • Την πρώτη φορά που θα πλύνετε την πετσέτα σας, χρησιμοποιήστε μόνο κρύο νερό και καθόλου απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, θα πλένετε κανονικά στους 40 ή στους 60 βαθμούς για να μην αλλοιώνεται το χρώμα αλλά και για να σκοτώνονται τα βακτηρίδια.
  • Προσοχή χρειάζεται και στην ποσότητα του απορρυπαντικού και του μαλακτικού. Αν βάλετε πολύ απορρυπαντικό τότε η πετσέτα μπάνιου θα γίνει πολύ σκληρή. Ειδικά, για την πετσέτα θαλάσσης χρειάζεται περισσότερη προσοχή, αφού αποκτά τραχιά υφή λόγω του αλατιού και της άμμου. Βάλτε μια κανονική ποσότητα που θα καθαρίσει καλά και θα διατηρήσει την απαλότητα.
  • Για πιο μαλακές και αφράτες, βάλτε με το απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και αν πλένετε τις πετσέτες στο χέρι, στο ξέβγαλμα, προσθέστε μισή κούπα με ξύδι.
  • Τελευταία και πιο σημαντική συμβουλή είναι ο τρόπος στεγνώματος των πετσετών θαλάσσης. Μην τις αφήνετε να στεγνώνουν στον ήλιο παρά μόνο στη σκιά. Επιπλέον, μόλις στεγνώσουν τις μαζεύετε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το αντίθετο θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν πολύ σκληρές.
  • Κι ένα μυστικό ακόμη! Βάζετε μισή κούπα αμμωνία στη θήκη του μαλακτικού. Η αμμωνία έχει την ικανότητα να διαλύει τα κατάλοιπα των μαλακτικών αλλά και των προϊόντων περιποίησης του σώματος, οπότε και τις κάνει πεντακάθαρες και απομακρύνει τις μυρωδιές. Εφαρμόστε το ίδιο και σε πετσέτες που έχουν μυρωδιά μούχλας. Θα είναι σαν καινούργιες!

Απαλλαγείτε από την άμμο… 

Αν η πετσέτα σας γεμίσει με άμμο, δεν την αισθάνεστε πλέον τόσο άνετη στη χρήση της. Και βέβαια, αποκλείεται να τη βάλετε έτσι στο πλυντήριο, γιατί θα το καταστρέψετε. Πώς λοιπόν θα απαλλαγείτε από την άμμο που εισχώρησε στο ύφασμα;

1. Πριν φύγετε από την παραλία, τινάξτε με δύναμη την πετσέτα σας πριν τη διπλώσετε. Τινάξτε την όσο πιο δυνατά και όσες φορές χρειάζεται για φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη άμμος.

2. Όταν γυρίσετε στο σπίτι ή στο δωμάτιό σας, γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε ένα ήπιο σαπούνι ή απορρυπαντικό. Βυθίστε την πετσέτα και στροβιλίστε την με το χέρι. Η άμμος θα αρχίσει να βγαίνει και να παρασύρεται στον πυθμένα της λεκάνης. Στη συνέχεια ξεπλύνετε την πετσέτα σας κανονικά.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.