Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας;

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας;
Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας;
Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας;
Προβολή Φωτογραφιών
Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας;

Η απάντηση είναι: πιο συχνά από ό,τι νομίζετε. Και δείτε τους λόγους για αυτό! Μάλιστα, μία πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστήμιου της Αριζόνα κατέληξε ότι το 89% των πετσετών της κουζίνας μας είναι γεμάτες βακτηρίδια!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Και τώρα αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε: Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας; Οι ειδικοί υποστηρίζουν για παράδειγμα, ότι πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες του μπάνιου μας μετά από τρεις με τέσσερις χρήσεις, ώστε να απομακρύνουμε τα εκατομμύρια (ναι, καλά διαβάσατε!) των νεκρών κυττάρων και να αποφύγουμε την άσχημη μυρωδιά τους.

Πετσέτες της κουζίνας

Όπως ήδη υποψιάζεστε πρόκειται για τις πετσέτες με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βακτηριδίων στο σπίτι. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε πλύνει τον πάγκο της κουζίνας σας και τον καθαρίσατε καλά, αλλά αν τον σκουπίσετε με μία βρώμικη πετσέτα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τον γεμίσετε με εκατοντάδες χιλιάδες βακτηρίδια.

Οι μελετητές του Πανεπιστήμιου της Αριζόνα συμβουλεύουν: «Μετά από μία με δύο χρήσεις, καλύτερα να τις βάζετε για πλύσιμο. Μία ακόμη μέθοδος είναι να τις βάζετε σε λίγο νερό με ελάχιστη χλωρίνη και να τις αφήνετε να στεγνώνουν πριν τις ξαναχρησιμοποιήσετε. Το λιγότερο πάντως είναι να τις πλένετε στο πλυντήριο σας μία φορά την εβδομάδα».

Πετσέτες μπάνιου

Αυτή η άσχημη μυρωδιά δεν είναι η ιδέα σας! Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως οι πετσέτες του μπάνιου είναι πιο παχιές και κρατούν την υγρασία μέσα στο πέλος τους για περισσότερη ώρα. Μία προτεινόμενη λύση είναι να πλένετε στο κανονικό πρόγραμμα του πλυντηρίου σας αλλά αντί για απορρυπαντικό να βάλετε 1 φλιτζάνι ξίδι. Στη συνέχεια τις ξαναπλένετε με το απορρυπαντικό σας και τις αφήνετε να στεγνώσουν αμέσως. .

Δείτε Επίσης
Φτιάξτε το δικό σας μαλακτικό!

Έξτρα συμβουλή: Οι ειδικοί λένε: «Ο γενικός κανόνας είναι να αποφεύγετε το μαλακτικό ρούχων, κάνει τις πετσέτες σας πιο απορροφητικές, ενώ τα τυχόν υπολείμματά του αιχμαλωτίζουν τις μυρωδιές πιο εύκολα».

Πετσέτες προσώπου 

Οι δερματολόγοι λένε ότι η βρωμιά και τα βακτηρίδια εισχωρούν στις ίνες των πετσετών μας. Έτσι αν σκουπίζουμε τα χέρια μας ή το πρόσωπό μας με μία λερωμένη πετσέτα φέρνουμε τα βακτηρίδια στο δέρμα μας.

Αν είστε προσεκτικοί, δηλαδή έχετε πλύνει πολύ καλά τα χέρια σας ή απλώς στεγνώνετε το καθαρό πρόσωπό σας, μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε 4-5 φορές. Όμως αν για παράδειγμα σκουπίζετε με την πετσέτα το μέικαπ σας, τότε μία φορά είναι αρκετή για να πάει… για πλύσιμο!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.