Πώς να επιλέξετε πετσέτες μπάνιου;

Πώς να επιλέξετε πετσέτες μπάνιου;

Εάν η πετσέτα σας έχει χάσει την απαλότητά της ή έχει σταματήσει να απορροφά πολύ καλά νερό, το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεστε μια νέα, βελούδινη, χνουδάτη πετσέτα. Συγκεντρώσαμε τις απαραίτητες συμβουλές για να επιλέξετε τις καλύτερες και μερικές χρήσιμες οδηγίες για τη φροντίδα τους που θα τους δώσει περισσότερο χρόνο ζωής.

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βγείτε από το μπάνιο, να τραβήξετε μια απαλή πετσέτα και να τυλίξετε τον εαυτό σας με την άνεση που προσφέρει.

Αυτή η απολαυστική στιγμή είναι ένα από τα αγαπημένα μας σημεία, όταν για παράδειγμα, έχουμε την ευκαιρία να μείνουμε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά γιατί να κρατήσουμε αυτή τη στιγμή μόνο για τέτοιες περιπτώσεις; Πιστεύουμε ότι η επένδυση σε ένα σετ πετσετών μπάνιου υψηλής ποιότητας είναι απλώς η απόλαυση που μας αξίζει!

Ποιες είναι οι καλύτερες πετσέτες μπάνιου;

© pexels-Υan Κrukau
© pexels-Υan Κrukau

Πρώτα πρώτα είναι κατασκευασμένες από 100%  βαμβάκι και, χάρη στο βάρος τους 500 GSM, είναι εξαιρετικά μαλακές.

Τι είναι το GSM;

Το GSM αναφέρεται σε γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο και είναι η τυπική μέτρηση για τον αριθμό των νημάτων μιας πετσέτας μπάνιου. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός GSM, τόσο καλύτερη ποιότητα και πολυτέλεια θα αισθάνεστε με την πετσέτα μπάνιου σας. Συνιστούμε οτιδήποτε μεταξύ 500-700 GSM για εξαιρετικά μαλακές πετσέτες.

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τις πετσέτες μπάνιου σας;

Κατά γενικό κανόνα, η συμβουλή είναι να αντικαθιστάτε τις πετσέτες μπάνιου σας μία φορά κάθε δύο χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να ελέγξετε εάν χρειάζεστε καινούριες, καθώς οι πετσέτες υψηλής ποιότητας θα διαρκέσουν περισσότερο από τις φθηνές.

Εάν οι πετσέτες σας που απορροφούσαν το νερό και την υγρασία γρήγορα και  ήταν αφράτες, διαπιστώνετε ότι τώρα δεν… ανταποκρίνονται στο «καθήκον» τους, έχουν λεπτύνει ή έχει χαθεί το πέλος τους σε διάφορα σημεία ή ξεφτίζουν, μάλλον ήρθε η ώρα της αντικατάστασης.

Πώς να επιλέξετε τις καλύτερες πετσέτες μπάνιου

Για πραγματικά μαλακές, σούπερ απορροφητικές πετσέτες, το κλειδί είναι το υλικό. Οι πετσέτες μπάνιου από 100% βαμβάκι θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στην απορρόφηση του νερού από τις συνθετικές.

Από την άλλη πλευρά, οι πετσέτες βαμβακερού-πολυμείγματος είναι πιο ανθεκτικές και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εμφανίσουν φθορά.

Βαμβάκι: Καλό είναι να επιλέγετε πετσέτες μπάνιου που είναι κατασκευασμένες από βαμβάκι. Το βαμβάκι, χάρη στην υδρόφιλη φύση του, είναι εξαιρετικά απορροφητικό. Πρόκειται για ένα φυτικό υλικό, που διακρίνεται για την απαλότητα και τη φιλικότητά του.

Οι βαμβακερές πετσέτες απορροφούν τρυφερά το νερό από την επιδερμίδα σας, σεβόμενες το ph της και τυχόν ερεθισμούς που μπορεί να έχει (π.χ. ηλιοκαμένη επιδερμίδα, σπυράκια κ.α.). Όλες οι ποικιλίες βαμβακιού αποτελούν εξαίσια επιλογή.

Αιγυπτιακό βαμβάκι: Το αιγυπτιακό βαμβάκι θεωρείται μία από τις καλύτερες ποικιλίες βαμβακιού, καθώς οι ίνες του είναι μακρύτερες από τα υπόλοιπα είδη, εξαιρετικά λεπτές και μαλακές.

Δείτε Επίσης
Tην κάνατε πάλι… τη λαδιά; Πώς να καθαρίσετε λεκέ λαδιού από το χαλί

Επιλέγοντας, λοιπόν, πετσέτες οι οποίες είναι κατασκευασμένες από αιγυπτιακό βαμβάκι θα προσθέσετε ένα άγγιγμα πολυτέλειας στο μπάνιο σας! Οι πετσέτες από αιγυπτιακό βαμβάκι θα σας γοητεύσουν με την απίστευτα απαλή υφή και τη μεγάλη απορροφητικότητα.

Πώς να καταλάβετε την ποιότητα

Ένας τρόπος για να καταλάβετε την ποιότητα μιας πετσέτας με το μάτι, είναι να εξετάσετε εάν η επιφάνεια είναι καλυμμένη με θηλιές νήματος. Οι πετσέτες μπάνιου πολυτελείας έχουν πολύ πυκνές θηλιές που είναι και το καλύτερο.

Το βάρος του υφάσματος είναι επίσης βασικό στοιχείο. Μετρημένο σε GSM, οτιδήποτε πάνω από 600 GSM εμπίπτει στην κατηγορία των βαρέων και βελούδινων.

Οι ελαφριές πετσέτες συνήθως δεν είναι τόσο μαλακές, αλλά είναι υπέροχες το καλοκαίρι γιατί στεγνώνουν πολύ γρήγορα.

Φροντίδα

Για να διασφαλίσετε ότι η πετσέτα σας θα παραμείνει απαλή και αφράτη καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της, συνιστάται να τηρείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα από τον κατασκευαστή της. Γενικότερα όμως είναι καλό να…

  • Πλένετε πάντοτε την πετσέτα πριν από την πρώτη χρήση, για να της επιτρέψετε να επιτύχει τη μέγιστη απορροφητικότητα και να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ινών από το αφράτο πέλος της.
  • Καλό είναι η πρώτη πλύση να γίνει με κρύο νερό και χωρίς απορρυπαντικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθούν τα χρώματα της πετσέτας ζωηρά για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Πλένετε πάντα τις λευκές πετσέτες με τα λευκά ρούχα.
  • Αποφύγετε τη χρήση μαλακτικού, καθώς μειώνει την απορροφητικότητα των ινών.
  • Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό ποτέ.
  • Μην το παρακάνετε με την ποσότητα του απορρυπαντικού, καθώς δεν θα απομακρυνθεί ανάμεσα από τις βαμβακερές ίνες, με αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα απορρυπαντικού και η πετσέτα να είναι πιο σκληρή . Αυτό είναι και πιθανή αιτία για την εμφάνιση αλλεργιών και επιδερμικών ερεθισμών.
  • Τινάζετε την πετσέτα καλά πριν την απλώσετε και φροντίστε ώστε να είναι καλά τεντωμένη και να μην επικαλύπτεται από άλλα ρούχα στο σύρμα. Αυτό θα την διατηρήσει αφράτη και θα αποφευχθεί το τσαλάκωμα.
  • Σιδερώνετε τις πετσέτες μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Το σίδερο διαβρώνει τις βαμβακερές ίνες και τις κάνει λιγότερο απορροφητικές. Οπότε απλώστε τες καλά για «φυσικό» σιδέρωμα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.