Στη διακόσμηση όλα αλλιώς για το 2019!

Το μπλε είναι η νέα τάση για την κουζίνα. Η σκούρα μπλε απόχρωση προσφέρει μια εκπληκτικά κομψή αντίθεση σε μια λευκή κουζίνα και εντυπωσιάζει
Το μπλε είναι η νέα τάση για την κουζίνα. Η σκούρα μπλε απόχρωση προσφέρει μια εκπληκτικά κομψή αντίθεση σε μια λευκή κουζίνα και εντυπωσιάζει
Αν επιλέξουμε ένα πιο φωτεινό μπλε θα δέσει υπέροχα με τα άσπρα πλακάκια που επενδύουν τους τοίχους προσφέροντας αμέσως καινούριο χαρακτήρα στο τελικό αποτέλεσμα.
Σε περίπτωση που έχουμε προγραμματίσει μια μίνι ανακαίνιση στο μπάνιο, αρκεί να επενδύσουμε μόνο στην αλλαγή του νιπτήρα επιλέγοντας ένα νέο υλικό (π.χ. γρανίτη) ή ένα εντυπωσιακό μέγεθος που θα κυριαρχήσει στον χώρο
Τα ενιαία πλακάκια δαπέδου και τοίχων στο μπάνιο αναβαθμίζουν τον χώρο και δείχνουν κομψά, ενώ μία ακόμα τάση που θα εντυπωσιάσει είναι η αλλαγή των μπαταριών του μπάνιου από ανοξείδωτο σε μαύρο ματ υλικό +5
Προβολή Φωτογραφιών
Το μπλε είναι η νέα τάση για την κουζίνα. Η σκούρα μπλε απόχρωση προσφέρει μια εκπληκτικά κομψή αντίθεση σε μια λευκή κουζίνα και εντυπωσιάζει

Μικρές και μεγάλες αλλαγές ανάλογα με το διαθέσιμο εισόδημα θα δώσουν την απαραίτητη πινελιά ανανέωσης που επιδιώκουμε όλες στον χώρο μας. Ιδανικός οδηγός για αγορές σπιτιού τώρα που ξεκινούν και οι εκπτώσεις αλλά και για την καλύτερη οργάνωση μιας ανακαίνισης που μπορεί να θέλουμε να κάνουμε την άνοιξη, σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού μας.

Από τη Δέσποινα Σάμψων

Τι είναι αυτό που αλλάζει; Ποιες είναι οι τάσεις για την εσωτερική διακόσμηση που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσουν τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε; Δείτε τα βασικά νέα στοιχεία!

Μπλε κουζίνα

Μπορεί στην Ελλάδα να θυμίζει νησί, αλλά η αστική εκδοχή που μας έρχεται από το εξωτερικό, έχει καινούριες αποχρώσεις και δένει εξαιρετικά με το urban style των διαμερισμάτων και τις ανοξείδωτες συσκευές.

Αρκεί να αλλάξουμε τα ντουλάπια της κουζίνας μας σε μια μπλε απόχρωση που μας αρέσει χωρίς να προχωρήσουμε σε άλλες αλλαγές. Μπορούμε να «παίξουμε» με τις αποχρώσεις του μπλε επιλέγοντας πιο διακριτικές και σοφιστικέ.

Αν επιλέξουμε ένα πιο φωτεινό μπλε θα δέσει υπέροχα με τα άσπρα πλακάκια που επενδύουν τους τοίχους προσφέροντας αμέσως καινούριο χαρακτήρα στο τελικό αποτέλεσμα.

Η σκούρα μπλε απόχρωση προσφέρει μια εκπληκτικά κομψή αντίθεση σε μια λευκή κουζίνα και εντυπωσιάζει. Αλλά ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουμε το μπλε χρώμα σε κάποια στοιχεία, έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το στιλ μιας κουζίνας σε pop χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουμε σε καινούργιες αγορές.

Κρεμαστά αξεσουάρ μπάνιου

Ένας κρεμαστός νιπτήρας, ελευθερώνει τον χώρο και δίνει την ψευδαίσθηση περισσότερων τετραγωνικών σε ένα μικρό μπάνιο.

Σε περίπτωση που έχουμε προγραμματίσει μια μίνι ανακαίνιση, αρκεί να επενδύσουμε μόνο στην αλλαγή του νιπτήρα επιλέγοντας ένα νέο υλικό (από γρανίτη) κι ένα εντυπωσιακό μέγεθος που θα κυριαρχήσει στον χώρο.

Σε περίπτωση που έχουμε κρεμαστό νιπτήρα, μπορούμε να αλλάξουμε το δάπεδο επιλέγοντας εντυπωσιακά πλακάκια που θα δώσουν νέο ύφος στο μπάνιο.

Εξασφαλίζουμε κομψή και καθαρή ατμόσφαιρα επιλέγοντας τα βασικά κομμάτια να είναι κρεμαστά στους τοίχους έτσι ώστε το δάπεδο να είναι πάντα ελεύθερο.

Μια καλή ιδέα που θα επικρατήσει είναι να εκμεταλλευτούμε τις προτάσεις της αγοράς τοποθετώντας καλαίσθητα καλάθια κάτω από τον νιπτήρα και το ντουλάπι για έξτρα αποθήκευση.

Επένδυση μπάνιου με πλακάκια

Ακόμα κι αν δεν αλλάξουμε τα βασικά αξεσουάρ μπορούμε να παίξουμε με το δάπεδο και τους τοίχους. Τα ενιαία πλακάκια δαπέδου και τοίχων στο μπάνιο αναβαθμίζουν τον χώρο και δείχνουν κομψά.

Το ενιαίο ύφος είναι ζητούμενο και το εξασφαλίζουμε με προσεκτική επιλογή πλακιδίων που συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Ένας τοίχος επενδυμένος από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι με πλακάκια σε διαφορετική απόχρωση θα δώσει βάθος και διάσταση στον υπόλοιπο χώρο.

Μαύρο ματ στο μπάνιο

Μια ακόμα τάση που θα εντυπωσιάσει είναι η αλλαγή των μπαταριών του μπάνιου και των υπόλοιπων υδραυλικών από ανοξείδωτο σε μαύρο ματ υλικό.

Το στιλ που θα προσφέρει η μαύρη ματ απόχρωση θα είναι μοναδικό και δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε τα υπόλοιπα λευκά αξεσουάρ.

Ειδικά ο χώρος του ντους παίρνει άλλο στιλ με τα μαύρα αξεσουάρ για την κουρτίνα και την μπαταρία με το σπιράλ.

Ο συνδυασμός των μαύρων λεπτομερειών με ένα χαλάκι σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις θα ολοκληρώσει την κομψή ατμόσφαιρα σε ένα λευκό και μέχρι χθες αδιάφορο μπάνιο.

Κρυφοί αποθηκευτικοί χώροι

Ένας έξυπνος τρόπος να δημιουργήσουμε περισσότερο ελεύθερο χώρο στην κουζίνα είναι να κρύψουμε τον φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ντουλάπι.

Τα συρτάρια βαγονέτα που διαθέτουν φρένο είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κρύψεις αξεσουάρ και μικροσυσκευές και αντέχουν σε μεγάλο βάρος.

Κρύβουμε τους μόνιμα ατακτοποίητους και εκτεθειμένους πάγκους πίσω από ντουλάπια με έξυπνους μηχανισμούς που με μια κίνηση κατεβαίνουν και καλύπτουν τα πράγματά μας.

Ένα βαγονέτο- τροφοθήκη θα μας λύσει τα χέρια και θα κρατήσει τα υπόλοιπα ντουλάπια μας καθαρά από τις συσκευασίες των τροφίμων.

Μινιμαλιστικές συσκευές κουζίνας

Αν ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε συσκευές επιλέγουμε ανοξείδωτες σε ένα ενιαίο ύφος που θα ανανεώσουν τη συνολική ατμόσφαιρα.

Καλό είναι να συνδυάσουμε τις βασικές ηλεκτρικές συσκευές με ένα υλικό (μάρμαρο, κόριαν, γρανίτη) στους πάγκους που θα τελειοποιεί το αποτέλεσμα.

Αν πρόκειται να αλλάξουμε ντουλάπια, είναι ενδιαφέρουσα η ιδέα της αντίθεσης στα επιτοίχια και τα επιδαπέδια. Η διαφορά στο χρώμα και ίσως και στο υλικό θα προσφέρει ένα διακριτικά κομψό ύφος.

Η προσεκτική επιλογή μικροσυσκευών που έχουν το ίδιο μίνιμαλ σχεδιασμό μας αφήνουν το περιθώριο να αναδείξουμε διακοσμητικά αξεσουάρ που θα εντυπωσιάσουν.

Οι κομψές ανοξείδωτες συσκευές ανοίγουν αυτόματα τον χώρο της κουζίνας δημιουργώντας την εντύπωση περισσότερων τετραγωνικών.

Μοτίβα στα δάπεδα

Η μεγάλη τάση στα δάπεδα είναι να προσθέσουμε πλακάκια με λεπτομερή μοτίβα για να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα. Προσπαθώντας να συνδυάσουμε τις ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας με τα σχέδια του δαπέδου θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε ενιαίο ύφος.

Δείτε Επίσης
Πώς να προσθέσετε την τάση Vanilla girl στο σπίτι σας

Ένα τολμηρό σχέδιο στα πλακίδια δαπέδου που θα ανακαλύψουμε μετά από επίμονο ψάξιμο θα μας βγάλει ασπροπρόσωπες στον συγκεκριμένο χώρο.

Ειδικά σε ένα ολόλευκο μικρό WC που δεν θέλουμε να αλλάξουμε πολλά, η αλλαγή των πλακιδίων δαπέδου θα φωτίσει και θα χαρίσει ένα σοφιστικέ χαρακτήρα στον χώρο.

Δεν διστάζουμε ακόμα και να «παίξουμε» με δύο διαφορετικά στιλ στα πλακίδια στους τοίχους και το δάπεδο για να κάνουμε την ενδιαφέρουσα διαφορά!

Το χολ εισόδου είναι ιδανικό για να επενδυθεί με μοτίβα σε αποχρώσεις που θα συνδυάζονται με την κεντρική πόρτα.

Εκκεντρικά φωτιστικά

Τέρμα λοιπόν στα απρόσωπα σποτ. Ένας κομψός και ταυτόχρονα απλός πολυέλαιος μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού.

Μικρά και απλά φωτιστικά που κρέμονται σε διαφορετικά ύψη ομορφαίνουν τον χώρο με τον μινιμαλιστικό τους χαρακτήρα.

Ο συνδυασμός δύο διαφορετικού ύφους φωτιστικών στον ίδιο χώρο δίνει μια ενδιαφέρουσα τελική εικόνα.

Η επιλογή ενός ή και δύο εκκεντρικών φωτιστικών αρκούν για να αναβαθμίσουν το ντιζάιν του χώρου – ακόμα και του καθημερινού δωματίου.

Ταπετσαρίες με στιλ

Φέτος αντί να βάφουμε τους τοίχους μας σε έντονες αποχρώσεις, επιλέγουμε ταπετσαρίες. Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι ταιριάζουν σε κάθε δωμάτιο.

Στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μπορούμε να ανακαλύψουμε μέσω διαδικτύου υπέροχες ταπετσαρίες με ονειρικά σχέδια προκειμένου να έχουμε έναν τοίχο εντελώς μοναδικό!

Μια μοντέρνα ταπετσαρία με απροσδόκητα σχέδια θα βελτιώσει ένα μοντέρνο χώρο δίνοντάς του νεανικό αέρα, μια αδιάβροχη ταπετσαρία στο μπάνιο με διακριτικά εμπριμέ θα ανανεώσει το στιλ.

Σε ένα λευκό μίνιμαλ δωμάτιο παίζουμε φέτος με όλα τα εμπριμέ μοτίβα από την ταπετσαρία ενός τοίχου μέχρι το χαλί και το πάπλωμα για να ολοκληρώσουμε το look ενός μοντέρνου υπνοδωματίου.

Πλακάκια με απομίμηση ξύλου

Μια σημαντική λεπτομέρεια σε ένα μπάνιο με κλασική διακόσμηση θα είναι ένα πλακίδιο δαπέδου με νερά ξύλου. Η απομίμηση ξύλου μπορεί να είναι εξίσου τολμηρή σε μη αναμενόμενες αποχρώσεις.

Ακόμα και τα κλασικά πλακίδια σε φυσικές αποχρώσεις ξύλου θα δώσουν ζεστασιά στον ψυχρό χώρο ενός μπάνιου.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.