Τι μπορείτε να ξεφορτωθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη και φθινοπωρινή οργάνωση!

Τι μπορείτε να ξεφορτωθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη και φθινοπωρινή οργάνωση!

Μια νέα εποχή φέρνει την τέλεια ευκαιρία να ξεκινήσετε φρέσκα, είτε αυτό σημαίνει να δοκιμάσετε μια νέα πρωινή ρουτίνα είτε να οργανωθείτε μια για πάντα. Η περίοδος στις αρχές του φθινοπώρου είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αποσυμφορήσετε το σπίτι σας με επιτυχία! Τι είναι καλό να ξεκαθαρίσετε;

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Για να επανεκτιμηθούν οι μεταβαλλόμενες ανάγκες, καθώς η οικογένεια μεταβαίνει σε δραστηριότητες που επικεντρώνονται στο φθινόπωρο (επιστροφή στο σχολείο) και να οργανώσετε εκ νέου τους χώρους σας, χρειάζεται και λίγο… ξεκαθάρισμα.

Ωστόσο, η οργάνωση μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε!

Οργανωμένα χειμερινά ρούχα

Εάν είστε ο τύπος που αποθηκεύει ρούχα εκτός εποχής σε άλλη ντουλάπα (από ανάγκη ή προτίμηση), τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την ανταλλαγή.

Τα πουλόβερ, τα χειμερινά αξεσουάρ και οι μπότες μπορούν να καταλάβουν πολύ χώρο στην ντουλάπα, γι’ αυτό μεριμνήστε καθώς αλλάζετε την γκαρνταρόμπα σας και δωρίζετε οτιδήποτε δεν είναι πλέον χρήσιμο.

«Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε μόνο τα καλύτερα από τα καλύτερα και αφήνετε να φύγει οτιδήποτε έχει περάσει τον χρόνο του», λένε οι ειδικοί.

Καλό είναι μάλιστα να ορίσετε συγκεκριμένους χώρους για τα αντικείμενα, έτσι ώστε να μην τα αναζητάτε… ενώ αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξέρετε για τα αντικείμενα που έχετε ήδη και να μην αγοράσετε παρορμητικά ή εν αγνοία σας, για να ανακαλύψετε ότι έχετε καταλήξει με… πέντε μαύρα ζιβάγκο.

Ξεκαθάρισμα στα ντουλάπια της κουζίνα

Η εποχή  αυτή που είναι και αμέσως μετά τις διακοπές, όπου πολλοί λείπουν για καιρό από το σπίτι είναι κατάλληλη για μια πλήρη ανασκόπηση των ντουλαπιών και της τροφοθήκης σας.

Η οργάνωση των υλικών, η απόρριψη τυχόν ληγμένων ειδών, το καθάρισμα για να αποθηκεύσετε τα τρόφιμά σας είναι απαραίτητες κινήσεις.

Αποθηκευτικοί χώροι

Είτε πρόκειται για το γκαράζ, τη σοφίτα ή το υπόγειο, η οργάνωση των αποθηκευτικών χώρων σας στην έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους.

Ενώ οργανώνετε, κάντε επίσης απολογισμό τυχόν σπασμένων και κατεστραμμένων αντικειμένων ή πραγμάτων που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Το να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε πράγματα που παραμένουν και σας πιάνουν τον τόπο εδώ και… τρία χρόνια, μπορεί να σας παρακινήσει να δωρίσετε ή να τα πετάξετε.

Τακτοποίηση εξωτερικών χώρων

Δείτε Επίσης
6 συμβουλές ειδικών για τη δημιουργία μιας τακτοποιημένης εισόδου στο σπίτι

Ακριβώς επειδή πολλοί από εμάς μπορεί να αποχαιρετούμε τους εξωτερικούς χώρους μας για τις ψυχρές ημέρες που έρχονται, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους παραμελούμε όταν πρόκειται για την οργάνωση το φθινόπωρο. Στην πραγματικότητα, είναι ακόμη λόγος να τους δώσετε λίγη αγάπη πριν μπει ο κρύος καιρός.

Οι βεράντες, οι κήποι και τα αίθρια θα πρέπει να είναι όλα στην ατζέντα σας αυτή την εποχή ως ένας τρόπος για να τακτοποιήσετε πριν έρθει ο κρύος καιρός. Καθαρίστε και μαζέψτε τα έπιπλα κήπου, τις ομπρέλες και την ψησταριά σας… για να τα ξαναβρείτε άθικτα την επόμενη χρονιά.

Οικογενειακή οργάνωση…

Με την εποχή της επιστροφής στο σχολείο σε πλήρη εξέλιξη, η διασφάλιση ότι τα παιδιά και οι μεγάλοι είναι προετοιμασμένοι για μέγιστη αποτελεσματικότητα ξεκινά με έναν κατάλληλο χώρο εργασίας, ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ζώνη πυρός!

Για κάποιους, θα μπορούσε να είναι ένα γραφείο, για άλλους, θα μπορούσε να είναι ένα ράφι με γατζάκια για να κρεμάμε τα μπρελόκ με κλειδιά. Έχοντας έναν ειδικό χώρο για εισερχόμενα και εξερχόμενα αντικείμενα κάνει την καθημερινή ζωή πολύ πιο εύκολη.

Αφού χαρτογραφήσετε τον χώρο, φροντίστε να φέρετε τα παιδιά στο σύστημα, ώστε και αυτά να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνει τακτοποιημένο και αποτελεσματικό, κάτι που είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε όταν έχετε το σύστημα στη θέση του.

Αν και το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική περίοδος για να εστιάσετε μόνοι σας για να οργανωθείτε όσο τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, προσπαθήστε να τα εμπλέξετε όσο μπορείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κάντε την οργάνωση μέρος του καθημερινού σας τρόπου ζωής.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.