Τι είναι το «Glam» στιλ και πώς να το φέρετε στο σπίτι σας

Τι είναι το «Glam» στιλ και πώς να το φέρετε στο σπίτι σας

Η λέξη glam προέρχεται από το glamour, οπότε μπορούμε να φανταστούμε ότι η πολυτέλεια, η υπερβολή και η εκλεπτυσμένη και λεπτή αισθητική είναι αδιαμφισβήτητα μέρη αυτού του διακοσμητικού στιλ. Αυτός είναι ένας τύπος διακόσμησης που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς επειδή προσφέρει έναν συνδυασμό υφών, χρωμάτων και υλικών που το κάνουν ελκυστικό. Το «glam» στιλ είναι από τα αγαπημένα των σύγχρονων διακοσμητικών τάσεων. Ας δούμε αναλυτικά περί τίνος πρόκειται.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η καινοτομία στον κόσμο της εσωτερικής διακόσμησης δεν έχει όρια. Γι’ αυτό θα είναι πάντα κάτι για το οποίο μιλάμε. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο glam στιλ, τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του και πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε στο σπίτι σας.

Ποια είναι τα θεμέλια του «glam» στιλ;

Οι μείξεις και οι συνδυασμοί είναι η βάση του glam style. Δηλαδή, η ουσία αυτής της κίνησης είναι η συνύπαρξη πολλών ειδών διακόσμησης «όλα σε ένα».

Τώρα, αυτό σημαίνει ότι το glam στιλ επιτρέπει την αδιάκριτη μείξη; Η απάντηση είναι όχι, αφού λαμβάνει υπόψη μόνο το μοντέρνο, το κλασικό, το γαλλικό και μια πινελιά βιομηχανικού στιλ.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι μια κομψή, εκλεπτυσμένη και πολυτελής ατμόσφαιρα. Για να επιτευχθεί αυτό, δεν τοποθετείται τυχαία ούτε το πιο μικρό στολίδι. Αντίθετα, κάθε έπιπλο και αντικείμενο καταλαμβάνει έναν χώρο που έχει σχεδιαστεί προσεκτικά.

Ακόμα κι αν αναμειχθούν πολλά στιλ για να επιτευχθεί το τελικό «glam αποτέλεσμα», ένα μινιμαλιστικό και απλό φόντο είναι μέρος της κρίσιμης ουσίας του. Αυτό συμβαίνει επειδή η αισθητική είναι θεμελιώδης και δεν είναι διαπραγματεύσιμη, όταν πρόκειται για glam διακόσμηση.

Γενικά, είναι καλύτερα να εφαρμόζεται σε μεγάλους χώρους που επιτρέπουν να αναδειχθούν οι αντιθέσεις. Αν και όλα πρέπει να συγχωνεύονται και να αλληλοσυμπληρώνονται, το καθένα πρέπει να έχει τον δικό του χώρο για να αναπτυχθεί πλήρως.

Ένα άλλο από τα χαρακτηριστικά του είναι η τάξη, επομένως αυτό δεν είναι πραγματικά ένα ύφος που επιτρέπει υπερβολές. Εξάλλου, η υπερβολική διακόσμηση εμποδίζει την οπτική και παρεμβαίνει σε αυτήν τη μινιμαλιστική ουσία.

Πώς να εφαρμόσετε το glam στιλ στο σπίτι σας

Υπάρχουν μια σειρά από σημεία-κλειδιά που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να εφαρμόσετε αυτό το στιλ στο δικό σας σπίτι. Σχετίζονται με χρώματα, αρχιτεκτονικά στοιχεία, έπιπλα, υφάσματα και υλικά.

Χρώματα

Οι τοίχοι ενός περιβάλλοντος σε στιλ glam πρέπει να είναι σε ανοιχτούς τόνους, όπως λευκό, μπεζ και γκρι. Αν και μπορείτε να επιλέξετε τους τόνους που σας αρέσουν περισσότερο, το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή της αρχής που λέει ότι οι ανοιχτοί τόνοι μεγεθύνουν τους χώρους.

Η αντίθεση που αναζητάτε σε κάθε glam στιλ θα προέρχεται από τα έπιπλα και τα υφάσματα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι σκούρα για να ξεχωρίζουν πραγματικά.

Από την άλλη, αν επιμένετε στους σκούρους τοίχους, αυτό το διακοσμητικό στιλ προτιμά το πετρόλ μπλε, το βαθύ πράσινο, το μωβ βιολετί και ακόμη και το ροζ. Είναι επίσης δυνατό να αναμείξετε περισσότερους από έναν τόνους στον ίδιο τοίχο για να χωρίσετε το περιβάλλον σε διαφορετικούς χώρους ή τμήματα.

Όσο για το μαύρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει μόνο μια διακριτή νότα: Κορνίζες, ένα τραπεζάκι, λεπτομέρειες χαλιών, μαξιλάρια και (λίγα) διακοσμητικά αντικείμενα είναι όλοι καλοί τρόποι για να ενσωματώσετε αυτό το χρώμα.

Αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες

Το glam style επωφελείται από τις διάφορες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες ενός δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για καλούπια, δοκούς, κολώνες, πυλώνες και καμάρες.

Το κλειδί εδώ είναι να τα επισημάνετε και να τα προβάλετε. Για παράδειγμα, τα εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια, οι μεταλλικές κολώνες και τα γύψινα καλούπια είναι τρία ευπρόσδεκτα στοιχεία.

Glam έπιπλα

Δείτε Επίσης
Οι βασικές διαστάσεις και σχήματα του τραπεζιού της τραπεζαρίας: Πλήρης οδηγός

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι υπερβολές δεν ταιριάζουν καλά με αυτό το στιλ. Γι’ αυτό σας συνιστούμε να αναλύσετε καλά τα έπιπλα που χρειάζεστε και να μην τοποθετήσετε τίποτα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Εξάλλου, τα έπιπλα πρέπει να παίρνουν τον κύριο ρόλο σε ένα glam σαλόνι και να λαμβάνουν όλα τα… κομπλιμέντα.

Αν μιλάμε για σαλόνι, δεν μπορεί να λείπει μια πολυθρόνα τύπου ντιβάνι σε έντονο τόνο με κυρτά και σκαλιστά ή μεταλλικά πόδια. Σε ένα υπνοδωμάτιο, το κεφαλάρι πρέπει να είναι το κλέβει την παράσταση. Εν τω μεταξύ, σε μια τραπεζαρία, τα γυάλινα βοηθητικά τραπεζάκια θα φαίνονται τέλεια.

Υλικά Glam style

Το γυαλί, το μάρμαρο και το μέταλλο καταλαμβάνουν τη σκηνή των υλικών που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε επιτυχημένο glam στιλ.

Όσον αφορά το γυαλί, ο κλασικός πολυέλαιος που κρέμεται από την οροφή και εκπέμπει φως και λάμψη παντού θα εξασφαλίσει ένα καλό συν πολυτέλειας.

Αντίστοιχα, ένας καθρέφτης με χρυσό ή ασημί σκελετό θα κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο ευρύχωρος. Ένα βιομηχανικό στιλ μπορεί να ενσωματωθεί μέσα από κομψά ράφια.

Υφάσματα

Το βελούδο είναι το αγαπημένο του glam style και σίγουρα, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Η βελούδινη απαλότητα μεταφράζεται σε πολυτέλεια και δίνει μια εκλεπτυσμένη πινελιά σε κάθε δωμάτιο. Τέλος, οι ταπετσαρίες με υφή και τα πλούσια χαλιά μπορούν επίσης να συμβάλουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Το glam style έχει να κάνει με την προσεγμένη πολυτέλεια

Μέχρι στιγμής, έχουμε ρίξει μια ματιά σε όλα τα κλειδιά αυτού του στιλ και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στο σπίτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν συνδυάζετε αυτά τα στοιχεία για να αποφύγετε τυχόν λάθη διακόσμησης.

Αν και αυτό είναι ένα τολμηρό στιλ, στο οποίο υπάρχει υπερβολή, δεν θα πρέπει να παρακάνετε και να επισκιάσετε τη μινιμαλιστική και καλόγουστη ουσία του. Αρκούν μερικά vintage στοιχεία, γυάλινα διακοσμητικά σε συνδυασμό με τη ζεστασιά του ξύλου ή τα ανατολίτικα μαξιλάρια που ακουμπούν στο βελούδο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.