Τι βλέπει η διακοσμήτρια;

Ένας ειδικός θα παραδεχτεί ότι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί μόλις πατήσει το πόδι του σε έναν χώρο είναι το δάπεδο και τα χαλιά
Ένας ειδικός θα παραδεχτεί ότι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί μόλις πατήσει το πόδι του σε έναν χώρο είναι το δάπεδο και τα χαλιά
Οι καθαρές οροφές και οι προσεγμένα βαμμένοι τοίχοι αναβαθμίζουν αυτομάτως το αισθητικό αποτέλεσμα
Τα έπιπλα με λάθος σε διαστάσεις σε έναν χώρο προκαλούν ασφυξία ή δυσαρμονία
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ακαταστασία! Πρόκειται για τον εφιάλτη του διακοσμητή που πιστεύει ότι το κλειδί είναι οι καθαροί χώροι χωρίς τίποτα άχρηστο
Προβολή Φωτογραφιών
Ένας ειδικός θα παραδεχτεί ότι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί μόλις πατήσει το πόδι του σε έναν χώρο είναι το δάπεδο και τα χαλιά

Ποιο είναι το πρώτο στοιχείο που θα τραβήξει την προσοχή; Ο ντιζάιν καναπές μας ή το δάπεδό μας; Η καινούρια ταπετσαρία στην μπερζέρα μας ή το φινίρισμα των τοίχων μας; Τα 5 πράγματα που ένας επαγγελματίας Interior Designer θα προσέξει στο σπίτι  μας και μυστικά για όσες από εμάς είμαστε λάτρεις της αισθητικής.

Από τη Δέσποινα Σάμψων

Τις περισσότερες φορές το καταφύγιό μας είναι υπεράνω κριτικής. Το διαμέρισμά μας είναι ολόκληρος ο κόσμος μας. Τα αντικείμενά του είναι ο μόνος τρόπος να συνεχίσουμε να ζούμε με τις αναμνήσεις μας. Αυτός είναι ο λόγος που αν θελήσουμε να αλλάξουμε ή να πετάξουμε κάτι, στο τέλος αλλάζουμε γνώμη και αφήνουμε καθετί στη θέση του.

Ωστόσο, υπάρχουν πέντε λεπτομέρειες που ένας επαγγελματίας διακοσμητής θα εντοπίσει αμέσως σε έναν χώρο και θα σχηματίσει την τελική εικόνα. Αν εστιάσουμε σε αυτές, μπορούμε χωρίς τη βοήθεια του ειδικού, να ανανεώσουμε το σπίτι μας εστιάζοντας στις πραγματικές αδυναμίες στη διακόσμησή του.

Δάπεδο

Ένας ειδικός θα παραδεχτεί ότι είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί μόλις πατήσει το πόδι του σε έναν χώρο. Χαμηλώνει το βλέμμα του και βλέπει αμέσως τα πάντα: το τριμμένο χαλί που βρίσκεται εκεί απλώς για να καλύπτει το πάτωμα γεμάτο φθορές και κόμπους στην ύφανση ή εκείνο που έχει χάσει το χρώμα του αλλά ανήκε στη θεία μας και είμαστε δεμένες μαζί του.

Όλα αυτά μειώνουν πολύ την αξία του αισθητικού αποτελέσματος. Άχρωμες και αδιάφορες μοκέτες καλό είναι να αντικαθίστανται από χαλιά με ενδιαφέροντα σχέδια στην ύφανσή τους, ενώ αν υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης των υλικών δαπέδων, οι φαρδιές ξύλινες σανίδες που μπορούν εύκολα να προστεθούν σε ένα φθαρμένο μωσαϊκό θα ανανεώσουν τη συνολική εικόνα.

Τοίχοι

Οι καλοβαμμένοι τοίχοι με προσοχή στη λεπτομέρεια δίνουν αμέσως την αίσθηση της επιμέλειας και της φροντίδας στα δωμάτια – ακόμα κι αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανανεώνουμε τις αποχρώσεις. Η επαγγελματική πινελιά συνήθως φαίνεται από μακριά… Δεν υπάρχουν υπολείμματα στις γωνίες ούτε πιτσιλιές στα σοβατεπί, ενώ οι νέες ποιότητες χρωμάτων με ματ φινίρισμα (και όχι με το γυαλιστερό) αναβαθμίζουν τον χώρο. Ματ φινίρισμα και εξαιρετική τεχνική είναι οι δύο λεπτομέρειες που μετράνε…

Οροφές

Στα ελληνικά διαμερίσματα το ύψος είναι το απόλυτο ζητούμενο. Πολλές φορές κατασκευές με γυψοσανίδες ή ξεπερασμένες ανάγλυφες διακοσμήσεις μειώνουν όχι μόνο την αίσθηση του ύψους αλλά και τη συνολική αξία του σπιτιού μας. Οι λείες επιφάνειες που είναι ελεύθερες από παλιομοδίτικα στοιχεία στα ταβάνια είναι εκείνες που θα αναβαθμίσουν την τελική εικόνα και αξίζει να επενδύσουμε σε αυτές.

Δείτε Επίσης
Γαλήνια ατμόσφαιρα που δημιουργείται τόσο από τις αποχρώσεις όσο και από την επιλογή των επίπλων και των μίνιμαλ γραμμών

Ισορροπία επίπλων

Για τον επαγγελματία της εσωτερικής διακόσμησης η κλίμακα είναι το Α και το Ω ενός αρμονικού συνόλου. Γι’ αυτό, αμέσως μετά τα δομικά στοιχεία του δαπέδου, των τοίχων και της οροφής, θα κοιτάξει αν τα έπιπλα που έχουν τοποθετηθεί στα δωμάτια έχουν τις ιδανικές διαστάσεις για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά. Τεράστιες συνθέσεις που «πνίγουν» τον χώρο ή αντίστοιχα μικρότερα που τοποθετούνται αμήχανα για να καλύψουν κάποια κενά δημιουργούν αυτόματα αρνητική εντύπωση. Ο κανόνας είναι απλός: Αν κάτι δεν χωράει, δεν τοποθετείται.

Ακαταστασία 

Χαρτιά πεταμένα και στοίβες με λογαριασμούς πάνω σε τραπέζια που προορίζονται για φαγητό… Παλιά περιοδικά ριγμένα στα δάπεδα… ένα κασπό χωρίς φυτό αφημένο αδιάφορα σε ένα βοηθητικό τραπεζάκι. Όλα αποτελούν τον εφιάλτη ενός διακοσμητή που πιστεύει ότι κλειδί της επιτυχίας είναι οι απόλυτα καθαροί από άχρηστα αντικείμενα χώροι.

Δωμάτια που παραμένουν βρώμικα και τσαπατσούλικα επιδεινώνουν την έλλειψη αρμονίας και μετατρέπουν ακόμα και το πιο ενδιαφέρον διακοσμητικά διαμέρισμα σε αδιάφορο βασίλειο της αταξίας.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.