Τα νέα ουδέτερα χρώματα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις!

Τα νέα ουδέτερα χρώματα είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις!

Η εκτεταμένη χρήση του γκρι και του μπεζ ήταν από τις χειρότερες τάσεις πέρυσι και μία από τις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης που σιωπηλά εγκαταλείπουμε για το 2024. Οι χρωματικές τάσεις κινούνται προς πιο ζεστά και γήινα χρώματα στο σπίτι, με τις παλέτες από απαλό ροζ, απαλό κίτρινο και ζεστό καφέ ή γλυκό πράσινο να λειτουργούν υπέροχα ως αναζωογονητικά, νέα ουδέτερα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων λένε ότι οι λευκοί και μπεζ χώροι αντικαθίστανται από γήινες, πολυεπίπεδες παλέτες. Τα δροσερά γκρίζα δωμάτια είναι επίσης μοντέρνα, αλλά η προτίμηση για ζεστασιά και διαστάσεις γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Τα ευαίσθητα ροζ, τα απαλά ουδέτερα και τα ζεστά καφέ είναι υπέροχα για χρήση αν θέλετε να επιτύχετε μια φυσική, μοντέρνα και ανάλαφρη αισθητική και κάνουν κάθε δωμάτιο να δείχνει άνετο και αναπαυτικό.

Αυτά τα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τόνοι στην επίπλωση ή ως το κυρίαρχο χρώμα στους τοίχους. Οι αποχρώσεις λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται μεταξύ τους, καθώς οι ζεστοί τους τόνοι δημιουργούν μια αίσθηση συνοχής μεταξύ κάθε χρώματος.

Πολλοί από εμάς αναζητούμε παρηγοριά, γαλήνη και σιγουριά. Κι έτσι δεν αποτελεί έκπληξη πως οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε αυτές τις ουδέτερες αποχρώσεις βασίζονται στη φύση. Τα χρώματα προκαλούν γείωση και ηρεμία, επομένως η τάση των «νέων ουδέτερων» έχει έρθει στο προσκήνιο του τρόπου διακόσμησης.

Πώς να διακοσμήσετε με τα νέα ουδέτερα χρώματα

Τα νέα ουδέτερα είναι η τάση που προτείνει τις πιο ζεστές αποχρώσεις και τελικά απομακρύνει οριστικά τους ψυχρότερους τόνους του γκρι, του λευκού ή του «άοσμου» μπεζ!

Χρώματα και αποχρώσεις

Τα ζεστά ουδέτερα είναι μια νέα παλέτα φυσικών χρωμάτων που προσφέρει ζεστασιά, ηρεμία, διαχρονικότητα και αρμονία. Δεν ακούγεται συναρπαστικό;

Τα χρώματα της πέτρας είναι απροσδιόριστα όμορφα, τόσο ευχάριστα στο μάτι και καταπραϋντικά για την ψυχή.

Σίγουρα υπάρχει μια μετατόπιση από τα πιο ψυχρά γκρι προς τις πιο ζεστές αποχρώσεις και τα ζεστά ουδέτερα που είναι ιδανικά για τη δημιουργία ξεκούραστων χώρων διαβίωσης, ενώ επιτυγχάνουν απόλυτη κομψότητα τόσο σε μοντέρνο όσο και σε κλασικό περιβάλλον.

Αλλά για να φτάσετε στο επόμενο επίπεδο, όλα έχουν να κάνουν με το τι θα συνδυάσετε με την τέλεια κομψή απόχρωση του γκρι. Φυσικά η καλύτερη επιλογή είναι ένα χρώμα έμφασης κάθε φορά, για παράδειγμα μία πινελιά κίτρινου χρώματος στο ουδέτερο φόντο. Έτσι, αν σας αρέσουν τα ζωηρά έργα τέχνης, τα επιδεικτικά αξεσουάρ ή τα βελούδινα έπιπλα, η απαλή ουδέτερη βάση  σας επιτρέπει να είναι η αρχή της παράστασης.

Με αυτό το πιο ζεστό ουδέτερο φόντο, ξέρετε ότι μπορείτε να προσθέσετε άλλες ζεστές αποχρώσεις όπως ροζ, κοραλί, σαφράν και καφέ της σοκολάτας,  χωρίς κόπο.

Οι γαλακτώδεις τόνοι που προκαλούν το φως δημιουργούν μια αίσθηση άπλετου χώρου και ο συνδυασμός φυσικών υφών προσθέτουν την πολύ απαραίτητη ζεστασιά. Χωρίς το χρώμα να μας αποσπά την προσοχή, η υφή γίνεται το μεγαλύτερο όπλο σας.

Οι διακοσμητές υποστηρίζουν ότι το γλυκό ροζ είναι ουδέτερο! Απλώς ένα απαλό ζεστό ροζ ως ουδέτερο σκηνικό έχει περισσότερο ενδιαφέρον από το αντίστοιχο του μπεζ και «κάθεται» τόσο ευχάριστα με όλους τους φυσικούς τόνους όπως το ξύλο, η πέτρα, το μάρμαρο και ο χαλκός.

Δίνει δε μία πιο φρέσκια νότα όταν συνδυαστεί με μία παλέτα του ήρεμου πράσινου. Θέλουμε να εισαγάγουμε πιο ζεστούς τόνους, οι οποίοι προσθέτουν προσωπικότητα και κομψότητα ενώ παράλληλα νιώθουμε άνετα μαζί τους.

Στην απόχρωση του ροδάκινου: Το μυστικό της επιτυχίας όταν χρησιμοποιείτε μια απόχρωση όπως αυτή, είναι να τη χρησιμοποιήσετε ως ποπ χρώμα. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να λείψει από την παλέτα το Χρώμα της Χρονιάς 2024; [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ]

Δείτε Επίσης
Μαξιλάρια στα έπιπλα κήπου; Να πώς θα τα καθαρίσετε σωστά!

Η χρήση χρώματος ως έμφαση δίνει στο δωμάτιο μια επιπλέον διάσταση και ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Φανταστείτε αν ήταν απλά λευκό. Δεν θα το προσέχατε σχεδόν καθόλου. Μία ροδακινή απόχρωση προσθέτει άλλη μια στρώση υφής και είναι αρκετά πρακτική ιδέα.

Τα νέα ουδέτερα έχουν να κάνουν με τις αισθήσεις!

Εκτός από το χρώμα, τα νέα ουδέτερα έχουν να κάνουν με τις υφές και τα υλικά στα έπιπλά μας. Έχουμε ήδη γράψει για την τεράστια τάση για το φυσικό μπαμπού και το ρατάν, αλλά αυτά τα χειροποίητα υλικά σε συνδυασμό με τους ζεστούς μελί τόνους τους ζωντανεύουν πραγματικά το ουδέτερο σχέδιο!

Η διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα μπορεί να ακούγεται σαν μια εύκολη δουλειά, αλλά είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για να γίνει σωστά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πιστεύω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ουδέτερα ταιριάζουν με οτιδήποτε και μπορείτε απλώς να στρώσετε το μπεζ πάνω σε περισσότερο μπεζ!

Αλλά προσέξτε ότι μπορεί να καταλήξετε με ένα αποτέλεσμα που φαίνεται λίγο βαρετό. Όπου υπάρχει έλλειψη χρώματος, το μάτι χρειάζεται υφή και γραμμή για να απολαύσει.

Γι’ αυτό φροντίστε να επιλέξετε έπιπλα με κομψό σχήμα. Παίξτε με αντίθετες υφές και ανακατέψτε το τραχύ και το λείο και, φυσικά, ένα ουδέτερο σκηνικό χρειάζεται ακόμα και τις πιο μικρές πινελιές χρώματος και μοτίβου για να το βοηθήσει να… τραγουδήσει!

Οι κορυφαίες συμβουλές για τη χρήση των νέων ουδέτερων χρωμάτων

Αυτό δεν αφορά μόνο το χρώμα του τοίχου, πρέπει να υπάρχει μια πλούσια παλέτα που να περιλαμβάνει τη σωστή ισορροπία υφής, σχεδίου και τόνων για να μην φαίνεται επίπεδο και θαμπό το αποτέλεσμα.

  • Ανεβάστε την υφή με τοίχους με επένδυση και διακοσμητικά μοτίβα.
  • Προσθέστε βάθος και ενδιαφέρον με διαφορετικούς τόνους παρόμοιου χρώματος και μην φοβάστε να προσθέσετε ένα χρώμα έμφασης. Φροντίστε να είναι αρμονική με τη συνολική ζεστή ουδέτερη παλέτα.

  • Αν έχετε ένα δωμάτιο με ήπια χρώματα, κάτι πρέπει να δημιουργήσει μια οπτική γιορτή για το μάτι, οπότε η επιλογή ενδιαφερόντων σχημάτων και γραμμών θα σας βοηθήσει να ζωντανέψετε το αποτέλεσμα.
  • Εάν το δωμάτιό σας έχει νότιο προσανατολισμό, να γνωρίζετε ότι η ζεστασιά του ηλιακού φωτός θα μπορούσε να κάνει το ζεστό ουδέτερο σας πιο κίτρινο από ό,τι σκοπεύατε.

  • Οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις θα μεγιστοποιήσουν την αίσθηση του φωτός της ημέρας, δίνοντάς σας άλλη μια δόση ενίσχυσης της διάθεσης της.
  • Αφήστε το φυσικό φως να πλημμυρίσει τον χώρο! Εάν έχετε ένα σκοτεινό δωμάτιο με βόρειο προσανατολισμό, τα ζεστά χρώματα λειτουργούν καλά, αλλά προσέξτε ότι αν δεν έχετε φωτισμό σε διάφορα επίπεδα, το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι αδιάφορο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.