Δουλεύοντας έξω: Η νέα τάση εργασίας και τι πρέπει να γνωρίζετε

Δουλεύοντας έξω: Η νέα τάση εργασίας και τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα πουλιά κελαηδούν, ο ήλιος λάμπει και μπορούμε να αρχίσουμε να παίρνουμε τις κλήσεις Zoom από τις αυλές και τα μπαλκόνια μας! Η εργασία σε εξωτερικό χώρο γίνεται τάση και δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας!  

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

1. Επιλέξτε τη σκιά σας έξυπνα!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να κάθεσαι κάτω από μια ομπρέλα κήπου που δεν κάνει ακριβώς τη δουλειά της. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη το πραγματικό υλικό του υφάσματος όταν αγοράζετε τις ομπρέλες σας.

Το καλύτερο ύφασμα στην αγορά είναι ένα ακρυλικό προϊόν θαλάσσιας ποιότητας που ονομάζεται Sunbrella (και ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ)

Είναι ένα υλικό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και στο ξεθώριασμα. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να κάνει καλή σκιά και επίσης εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλα. Αναζητήστε επίσης ομπρέλες με δυνατότητα αυτόματης κλίσης. Αυτό σας επιτρέπει να ακολουθείτε… τον ήλιο για συνεχή σκιά.

2. Βρείτε έναν χώρο εργασίας που μιμείται το γραφείο σας

Γνωρίζουμε όλοι τα μειονεκτήματα του να μένεις κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του γραφείου όλη μέρα. Δυστυχώς, αυτό δεν εξαφανίζεται μόλις μετακινηθείτε έξω – μπορεί πραγματικά να επιδεινωθεί.

Χωρίς μια εργονομική καρέκλα γραφείου για να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία γραμμή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θέση σας δεν καταστρέφει τον, τον αυχένα και τους ώμους σας.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι να βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα στην οποία κάθεστε και το τραπέζι που χρησιμοποιείτε είναι σωστά ευθυγραμμισμένα.

Αν και η εργασία από την αιώρα μπορεί να ακούγεται άνετη, αν πρόκειται να εργάζεστε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να στήσετε ένα τραπέζι και μία σωστή καρέκλα.

3. Καθίστε σωστά

Η δουλειά δεν σταματά με το να βεβαιωθείτε ότι το τραπέζι σας είναι εντάξει. Πρέπει ακόμα να κάθεσαι σωστά. Αν η καρέκλα σας είναι πολύ χαμηλή, θα προκαλέσει πόνο στη μέση. Αν η καρέκλα είναι πολύ ψηλά, θα πονέσετε στον αγκώνα.

Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν κάθεστε σωστά; Εάν η καρέκλα και το τραπέζι είναι σωστά ευθυγραμμισμένα, θα μπορείτε να ξεκουράζετε τα χέρια σας άνετα στο τραπέζι. Για να διασφαλίσετε ότι η καρέκλα και το τραπέζι σας βρίσκονται σε σωστή απόσταση, δεν πρέπει ποτέ να τεντώνεστε ή να στρίβετε για οτιδήποτε.

Δείτε Επίσης
Ο άψογος τρόπος για καθαρές ξύλινες πόρτες!

Να έχετε κατά νου επίσης: Τα πόδια πρέπει να είναι πάντα επίπεδα στο έδαφος. Για να βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα βρίσκεται στο σωστό ύψος, το υψηλότερο σημείο του καθίσματος θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάλυμμα του γονάτου. Τα γόνατα πρέπει να είναι σε γωνία 90 μοιρών.

Και αν η καρέκλα δεν έχει μεγάλη υποστήριξη στην πλάτη, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα οσφυϊκό μαξιλάρι.

4. Περιορίστε όσο το δυνατόν περισσότερο τους περισπασμούς

© PEXELS
© PEXELS

Η εργασία σε έναν ανοιχτό χώρο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, μπορεί να είναι ένας εφιάλτης υλικοτεχνικής υποστήριξης. Αλλά αν έχετε έναν καλό χώρο, δείτε το σαν κάτι πιο καλοκαιρινά μόνιμο.

Μπορείτε για παράδειγμα να επαναχρησιμοποιήσετε ένα υπόστεγο ή να επενδύσετε σε ένα κιόσκι ή πέργκολα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε οι ελπίδες «σχετική απομόνωση» δεν χάνονται.

Χρησιμοποιήστε κουρτίνες ή ζαρντινιέρες για να δημιουργήσετε ένα «περίβλημα» για να κάνετε τον χώρο εργασίας σας πιο ιδιωτικό, ενώ ταυτόχρονα πνίγετε τον θόρυβο.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.