Τα έπιπλα τραπεζαρίας πρέπει να είναι σετ; Η απάντηση των διακοσμητών!

Τα έπιπλα τραπεζαρίας πρέπει να είναι σετ; Η απάντηση των διακοσμητών!

Η τραπεζαρία είναι ένα από εκείνα τα μέρη όπου οι παραδοσιακές επιλογές διακόσμησης έρχονται στην επιφάνεια πολύ εύκολα. Τα ασημικά, ένα εντυπωσιακό τραπεζομάντιλο που κληρονομήσατε και τα ευαίσθητα σερβίτσια μπορεί πάντα να εμφανίζονταν ως μέρος της διακόσμησης της τραπεζαρίας σας, αν και ίσως με λίγο σκεπτικισμό. Αλλά όταν μιλάμε για τα έπιπλα του χώρου είναι απαραίτητο να είναι ταιριαστά; Εάν είστε περίεργοι να μάθετε τι λένε οι διακοσμητές για τις σημερινές τραπεζαρίες μας… ακολουθήστε μας!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ντύσετε ένα τραπέζι φαγητού, είναι φυσικό να χρησιμοποιούμε τις πιο αγαπημένες και ασφαλείς επιλογές μας. Εάν είστε περίεργοι να μάθετε αν ένα άσχημο έπιπλο τραπεζαρίας πρέπει να υποβιβαστεί στο… γκαράζ, ας δούμε τι λένε οι διακοσμητές σχετικά με το θέμα.

Τα έπιπλα τραπεζαρίας πρέπει να είναι σεταρισμένα;

Σήμερα, τα έπιπλα τραπεζαρίας δεν χρειάζεται να ταιριάζουν εγγενώς. Τελικά υπάρχει ομορφιά στην ατέλεια.

Παραδοσιακά ένα σετ τραπεζαρίας είναι πάντοτε ταιριαστό, αλλά αυτό δεν είναι τόσο συνηθισμένο σήμερα. Σήμερα, το να μην είσαι πολύ ταιριαστός είναι μια επιλογή στιλ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για αρμονίες στο στιλ, την υφή ή/και το χρώμα, αλλά μάλλον, μπορείτε να αισθάνεστε πιο ελεύθεροι με τον τρόπο που ταιριάζετε τα έπιπλα τραπεζαρίας ως μέρος της ευρύτερης εικόνας του χώρου σας.

Έτσι λένε οι σχεδιαστές να προσεγγίσετε τα έπιπλα της τραπεζαρίας σας για ένα πιο φιλόξενο αισθητικό και αυξημένο σχεδιαστικό ενδιαφέρον:

1. Η αισθητική Wabisabi

Μεγάλο μέρος της επιλογής επίπλων τραπεζαρίας είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Αντί να συμμορφώνεστε με τα πάντα, αδράξτε την ευκαιρία να αγκαλιάσετε την ατέλεια και να προσεγγίσετε αυτόν τον χώρο με ρευστότητα:

Μία τέτοια προσέγγιση είναι η αισθητική Wabi-sabi. Αυτή είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική ιδέα που εν ολίγοις υιοθετεί μια πιο αποδεκτή προσέγγιση στη διακόσμηση, αγκαλιάζοντας την υπεροχή της ομορφιάς και της ατέλειας. Όπως το θέτει ο συγγραφέας Andrew Juniper «Το Wabi-sabi είναι μια αισθητική που βρίσκει την ομορφιά σε πράγματα ατελή, μόνιμα και ελλιπή».

Αποδεχτείτε ότι η τραπεζαρία σας μπορεί να δείχνει διαφορετική και ρευστή, αλλά αυτό είναι επίσης που την κάνει να φαίνεται όμορφη.

2. Αναμείξτε και ταξιδέψτε σε διαφορετικές εποχές

Το παλιό και το νέο είναι συχνά ένας υπέροχος συνδυασμός και αυτό μπορεί να φέρει πολύ ενδιαφέρον και στον χώρο της τραπεζαρίας. Θα πρέπει ακόμα να συνδυάσετε τη συνολική αίσθηση των επίπλων μέσα από προσεκτικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Αυτό μπορεί να γίνει με την επιλογή χρώματος ή ακόμα και υλικού.

Φροντίστε να υπάρχει ένα συνεκτικό θέμα στη χρωματική σας παλέτα μαζί με ουδέτερους τόνους και υλικά. Αλλά τα κομμάτια μπορούν να διαλεχθούν από διαφορετικές εποχές και ύφος. Μια διασκεδαστική ιδέα είναι να έχετε ένα σετ από καρέκλες με διαφορετική (αλλά παρόμοια) ταπετσαρία σε κάθε καρέκλα.

3. Ξεχωριστά σημεία

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά πρότυπα, η τάση στον εσωτερικό σχεδιασμό της τραπεζαρίας έχει σταδιακά μετατοπιστεί προς μια πιο εκλεκτική προσέγγιση, ειδικά όταν πρόκειται για τα έπιπλα.

Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μια ποικιλόμορφη αλλά αρμονική κατάσταση, αντί να ταιριάζουν όλα τα κομμάτια τέλεια. Είναι απολύτως αποδεκτό να έχουμε διακριτές καρέκλες οικοδεσπότη και οικοδέσποινας, για παράδειγμα.

Σκεφτείτε μια πιο τολμηρή υφασμάτινη καρέκλα ή πολυθρόνα στην κεφαλή τού τραπεζιού, για παράδειγμα, δίπλα σε καρέκλες που φαίνονται  σαν να είναι της ίδιας εποχής, με μια μικρή παραλλαγή σχεδιασμού.

4. Συνδυάστε συμπληρωματικά έπιπλα και δημιουργήστε αντιθέσεις

Τα ταιριαστά έπιπλα τείνουν να κάνουν τα δωμάτια να φαίνονται σαν να έχουν αγοραστεί από έναν κατάλογο, επομένως καλύτερα να το αποφύγουμε.  Βέβαια, όλα έχουν να κάνουν με το πώς συνδυάζονται τα έπιπλά σας:

Αντί να ταιριάζουμε με έπιπλα, δημιουργούμε χώρους που δείχνουν επιμελημένοι συνδυάζοντάς τα προσεκτικά σε ένα παιχνίδι συμπληρωματικών και αντίθετων. Η σωστή ισορροπία γραμμών, φινιρισμάτων και υλικών κάνει ένα δωμάτιο να λειτουργεί.

Μην φοβάστε την αντίθεση και τη λίγη ένταση μεταξύ στοιχείων όπως το ξύλο και το μέταλλο, αλλά βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε καλά ως σύνολο. Επομένως, όταν κάνετε αλλαγές στον χώρο σας, κάντε παύση και σκεφτείτε τι δίνει καλά αποτελέσματα και απορρίψτε ό,τι δεν είναι σωστό.

Η ανάμειξη χρωμάτων, μοτίβων και υλικών σε οποιοδήποτε δωμάτιο μπορεί να προσθέσει διακοσμητικό ενδιαφέρον και αυτό δεν διαφέρει στην τραπεζαρία.

Ένα μονόχρωμο σχέδιο μπορεί να δείχνει λίγο επίπεδο, αλλά να στρώσετε πολυτελή υφάσματα με πλούσιους τόνους ξύλου ή πιο λαμπερά στους τόνους των πολύτιμων μετάλλων θα δημιουργήσετε μοναδικό φινίρισμα.

5. Επιμέλεια του χώρου… με αργό ρυθμό

Δείτε Επίσης
5 προτάσεις για να αναβαθμίσουμε την τραπεζαρία μας, κάνοντάς την να φαίνεται ακριβή!

Αυτό μας οδηγεί στο τελευταίο μας σημείο. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, ούτε και η τραπεζαρία σας!

Αρκετοί διακοσμητές είναι υπέρμαχοι μιας πιο αργής και πιο προσεκτικής προσέγγισης στη διακόσμηση, ειδικά σε σπίτια που τους αρέσει να εκπέμπουν ένα αίσθημα φιλοξενίας.

Όταν τα έπιπλα επιμελούνται και αποκτώνται, αντί να ταιριάζουν και να αγοράζονται, ο χώρος σας φαίνεται πιο αυθεντικός και θα θέλετε να τα χρησιμοποιείτε περισσότερο.

Αυτή η στρατηγική μείξης και ταιριάσματος δίνει μια συλλογική αίσθηση στη διακόσμηση, κάνοντας την τραπεζαρία να φαίνεται σαν να έχει επιμεληθεί με την πάροδο του χρόνου αντί να έχει επιλεγεί σε μία γρήγορη επίσκεψη για ψώνια.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Οι καρέκλες της τραπεζαρίας πρέπει να είναι όμοιες;

Κάποιοι μπορεί να προτιμούν να ταιριάζουν μεταξύ τους τις καρέκλες, άλλοι τις θέλουν ξεχωριστές από την τραπεζαρία, εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση και τη συνολική εμφάνιση που προσπαθείτε να επιτύχετε.

Οι διακοσμητές μας ενθαρρύνουν για λίγη παιχνιδιάρικη διάθεση με τις καρέκλες. Ένα πολυαγαπημένο vintage ξύλινο τραπέζι σε συνδυασμό με σύγχρονες καρέκλες είναι οπτικά ελκυστικό. Αλλά ακόμη και οι καρέκλες δεν χρειάζεται να ταιριάζουν. Μπορείτε να έχετε μια αταίριαστη συλλογή ή ένα σετ από πλαϊνές καρέκλες και διαφορετικές καρέκλες κεφαλής.

Οι καρέκλες πρέπει να ταιριάζουν με το τραπέζι μου;

Όχι, οι καρέκλες και το τραπέζι σας δεν χρειάζεται να ταιριάζουν. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ταιριάξουμε τις καρέκλες της τραπεζαρίας με το ίδιο το τραπέζι. Μακριά από αυτό.

Οι καρέκλες τραπεζαρίας, για παράδειγμα, θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται, αλλά όχι απαραίτητα να είναι ίδια με το τραπέζι ή τον μπουφέ. Αυτή η προσέγγιση προσθέτει ένα στρώμα πλούτου στην αισθητική του δωματίου, εμφυσώντας του χαρακτήρα και γοητεία.

Τα έπιπλα τραπεζαρίας δεν χρειάζεται να ταιριάζουν για να δημιουργήσουν έναν χώρο που έχει ενδιαφέρον, είναι ισορροπημένος και φιλόξενος για διασκέδαση.

Ενσωματώστε τις δικές σας προτιμήσεις στιλ και έκφρασης με τρόπους που συμπληρώνουν τον χαρακτήρα του σπιτιού σας για ένα μοναδικό φινίρισμα για το οποίο μπορείτε να είστε περήφανοι.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.