Διαμάντια: Τα Δάκρυα των Θεών

Διαμάντια: Τα Δάκρυα των Θεών
Διαμάντια: Τα Δάκρυα των Θεών
Πάθος για διαμάντια... η Μέριλιν Μονρόε σε χαρακτηριστική φωτογράφηση με τους «πιο αγαπημένους φίλους των κοριτσιών»
Η λατρεία της Ελίζαμπεθ Τέιλορ για τα κοσμήματα - και ειδικά για τα διαμάντια - είναι παροιμιώδης
Εκπληκτικά δείγματα διαμαντένιων δαχτυλιδιών της De Beers, από τη συλλογή του μεγαλύτερου προμηθευτή διαμαντιών στον κόσμο +5
Προβολή Φωτογραφιών
Διαμάντια: Τα Δάκρυα των Θεών

Τα διαμάντια αποτελούν τον πλέον σαγηνευτικό πολύτιμο λίθο. Και όχι άδικα, αφού διαθέτουν μια σπάνια «μαγική» ιδιότητα που ονομάζεται «φωτιά της ζωής» και εξιτάρει τα πιο δυνατά μας συναισθήματα.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Τα διαμάντια ανακαλύφθηκαν πριν από σχεδόν 4.000 χρόνια, στις όχθες του ποταμού Γκολκόντα στην Ινδία και έκτοτε έχουν καταφέρει να πλανέψουν με τη μυσταγωγική γοητεία τους ακόμη και τους πιο δύσκολους κριτές, πυροδοτώντας την επιθυμία και το πάθος. Κάθε διαμάντι είναι μοναδικό, με τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και ομορφιά, η οποία «χαράχτηκε» επάνω του κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών στη φύση. Η διαδικασία επιλογής ενός καλού διαμαντιού είναι μια διαισθητική διαδικασία που απαιτεί τη ματιά ενός έμπειρου επαγγελματία, ενώ η πραγματική ομορφιά ενός διαμαντιού βρίσκεται σε ένα και μόνο πράγμα: στην κοπή του, στην ικανότητα δηλαδή ενός τεχνίτη να ανακαλύψει την κρυμμένη του λάμψη…

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα διαμάντια

Τρία κ και ένα χ

Στο εξωτερικό τα διαμάντια χαρακτηρίζονται σύμφωνα με τα τέσσερα «C», ήτοι ελληνικά:

  • Κοπή (Cut), αν, δηλαδή, είναι σωστά κομμένα και μάλιστα σε σχήμα που να αναδεικνύει την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά τους.
  • Καράτια (Carats), πόσα καράτια ζυγίζουν –όσο περισσότερα τόσο καλύτερα και πιο ακριβά.
  • Καθαρότητα (Clarity), δηλαδή πόσο αψεγάδιαστα είναι στο εσωτερικό τους, αφού και η παραμικρή ατέλεια ρίχνει την αξία τους.
  • Χρώμα (Colour), πόσο σπάνια είναι η απόχρωσή τους.

Κανένα από τα τέσσερα αυτά χαρακτηριστικά δεν έχει μικρότερη σημασία από το άλλο και –φυσικά– κανένα τους δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για την ταξινόμηση και κατά προέκταση την κοστολόγηση ενός διαμαντιού, είναι η προέλευσή του. Όσο πιο πίσω πηγαίνει το «γενεαλογικό δέντρο» του τόσο πιο σίγουρη επένδυση θεωρείται, γεγονός που συμβάλει στην αύξηση της τιμής του.

Φροντίδα

Μολονότι τα διαμάντια είναι ο πιο ανθεκτικός πολύτιμος λίθος στη φύση, ένα διαμάντι μπορεί να γδάρει ένα άλλο. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό τα κοσμήματα να μην φυλάσσονται μαζί αλλά ξεχωριστά, το καθένα σε δική του υφασμάτινη θήκη, αν γίνεται. Ακόμη, θα πρέπει να αποφεύγετε να τα φοράτε κατά τη διάρκεια σκληρής δουλειάς, αφού οι γωνίες της πέτρας μπορεί να φθαρούν ή να σπάσουν, ενώ ακόμη και οι πλέον καθημερινές εργασίες μπορούν σιγά σιγά να χαλαρώσουν το δέσιμο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να επισκέπτεστε κάθε έξη μήνες τον κοσμηματοπώλη σας, προκειμένου να ελέγξετε τόσο την πέτρα όσο και το δέσιμό της.

Επιπλέον, για να είστε σίγουρες ότι τα διαμάντια σας θα λάμπουν παντοτινά, καλό θα ήταν να τα καθαρίζετε περιοδικά με τις παρακάτω μεθόδους:

Δείτε Επίσης
Τεχνητά διαμάντια: Η βιώσιμη επιλογή αλλάζει το πρόσωπο της βιομηχανίας των εκλεκτών κοσμημάτων

Επαγγελματικός καθαρισμός: Είναι ο πιο σίγουρος και ενδεδειγμένος τρόπος.

Απαλό υγρό καθαριστικό πιάτων: Μουλιάστε τα κοσμήματά σας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό με λίγο υγρό καθαριστικό πιάτων. Απαλά βουρτσίστε το κάθε κομμάτι με μια μαλακή οδοντόβουρτσα ενώ βρίσκεται ακόμη στο νερό. Ξεπλύνετε κάτω από χλιαρό τρεχούμενο νερό και σκουπίστε με ένα απαλό χωρίς χνούδι πανί.

Vodka on the rocks: Απλά μουλιάστε το διαμάντι σε ένα ποτήρι βότκα -κατά προτίμηση κάποιο που δεν σκοπεύετε να καταναλώσετε. Σκουπίστε και θαυμάστε το!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.