Rolex Oyster Perpetual: Ένα ρολόι για όλες τις εποχές

Rolex Oyster Perpetual: Ένα ρολόι για όλες τις εποχές
Rolex Oyster Perpetual: Ένα ρολόι για όλες τις εποχές
Εξαιρετική ακρίβεια στις πιο ακραίες συνθήκες: το πρότυπο ποιότητας σε κάθε ρολόι Rolex // Η κάσα του Oyster είναι από υψηλής αντοχής ανοξείδωτο ατσάλι 904L
Η βρετανίδα κολυμβήτρια Mercedes Gleitze κολυμπά τη Μάγχη φορώντας ένα Oyster και αποδεικνύει ότι είναι αδιάβροχο // Μία παραλλαγή του Oyster Perpetual Datejust
Ο Perpetual μηχανισμός επιτρέπει στο ρολόι να απολαμβάνει αυτονομία για περίπου 50 ώρες! // Το Oyster Perpetual Datejust, με δείκτη ημερομηνίας στο καντράν +1
Προβολή Φωτογραφιών
Rolex Oyster Perpetual: Ένα ρολόι για όλες τις εποχές

Διαθέτει ενδιαφέρουσα ιστορία, άψογες προδιαγραφές και μοναδικό, διαχρονικό στιλ. Δεν κέρδισε άλλωστε τυχαία τον τίτλο του απόλυτου χρονογράφου… Ένα ρολόι Oyster Rolex είναι χωρίς άλλο σύμβολο πολυτέλειας και κομψότητας.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Η ιστορία της Rolex είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή του Hans Wilsdorf, του ιδρυτή της μάρκας που το 1905, σε ηλικία μόλις 24 ετών, έβαλε στο Λονδίνο τα θεμέλια μιας επιχείρησης κατασκευής ρολογιών, η οποία κατάφερε να μετατραπεί σε σύμβολο πολυτέλειας, ακρίβειας αλλά και απροσποίητης κομψότητας.

Ο κύριος Wilsdorf ήθελε τα ρολόγια του να έχουν ένα απλό όνομα, εύκολα αναγνωρίσιμο σε κάθε γλώσσα. Έτσι, «Προσπάθησα να συνδυάσω τα γράμματα του αλφαβήτου με κάθε πιθανό τρόπο. Το αποτέλεσμα, καμιά εκατοστή ονόματα που ωστόσο κανένα τους δεν ηχούσε σωστά στα αυτιά μου. Μία ημέρα και ενώ βρισκόμουν στην περιοχή Cheapside του Λονδίνου, ένα… τζίνι μου ψιθύρισε τη λέξη  Rolex».

Αμέσως μετά, ξεκίνησε να ονειρεύεται το ιδανικό ρολόι χειρός. Αρχικά επικεντρώθηκε στον μηχανισμό και την ποιότητα της κίνησης. Η ατελείωτη αναζήτησή του για χρονομετρική ακρίβεια οδήγησε σύντομα την Rolex στην επιτυχία.

Το 1926, η εταιρεία σχεδιάζει το πρώτο αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη ρολόι για το χέρι και του δίνει το όνομα «Oyster», «στρείδι» δηλαδή, για την ερμητικά ασφαλισμένη κάσα του που προστατεύει με τον καλύτερο τρόπο τον μηχανισμό.

Δείτε Επίσης
Cartier Tank: κυνηγώντας τον πολύτιμο χρόνο

Για να αποδείξει τον ισχυρισμό ότι αντέχει στο νερό και στις σκληρές συνθήκες, ένα χρόνο μετά το Oyster… περνάει τη Μάγχη στο χέρι της βρετανίδας κολυμβήτριας Mercedes Gleitze, η οποία κολυμπά επί δέκα συνεχόμενες ώρες χωρίς το ρολόι να χάσει ούτε δευτερόλεπτο!

Ο πρώτος αυτόματος μηχανισμός στην ιστορία της ωρολογοποιΐας δημιουργείται από την Rolex το 1931 με το στροφείο Perpetual, ένα ευφυέστατο σύστημα που σήμερα βρίσκεται στην «καρδιά» κάθε σύγχρονου αυτόματου ρολογιού.

Όσο για την αισθητική πλευρά ενός Oyster Perpetual, το εν λόγω μοντέλο θεωρείται από τα πλέον κλασικά και αναγνωρίσιμα σχέδια. Ένα σχέδιο που παντρεύει τη χρηστικότητα με διαχρονικό, απαράμιλλο στιλ. Απλό, λιτό και υπέρκομψο. Υπάρχει, άραγε, καλύτερος συνδυασμός;

Αυτό το ξέρατε;
  • Η πρώτη ιπτάμενη αποστολή πάνω από το Έβερεστ ήταν εξοπλισμένη με Rolex Oyster.
  • Το 1947, για να γιορτάσει τον 100.000ό χρονογράφο Rolex, ο Hans Wilsdorf δώρισε ένα Datejust σε κάποιον διάσημο κύριο τον οποίο και περιέγραψε ως μία από τις μεγαλύτερες μορφές της εποχής μας. Ακόμη και σήμερα, το όνομά του παραμένει μυστήριο!
  • Το 1953, η αποστολή του Sir John Hunt κατά την οποία ο Sir Edmund Hillary και ο Tenzing Norgay έφτασαν στην κορυφή του Όρους Έβερεστ (οι πρώτοι που το κατάφεραν) ήταν και αυτή εξοπλισμένη με ρολόγια Oyster Perpetual.
  • Το πίσω κομμάτι της κάσας βιδώνεται ερμητικά με ένα ειδικό εργαλείο που διαθέτουν αποκλειστικά και μόνο οι ωρολογοτεχνίτες της Rolex. Έτσι, το Oyster Perpetual παρέχει απόλυτη προστασία από το νερό, τη σκόνη, την πίεση και τα χτυπήματα.
  • Η Rolex χρησιμοποιεί ανοξείδωτο ατσάλι 904L για να κατασκευάσει τις κάσες των ρολογιών της. Το 904L χρησιμοποιείται κυρίως για εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, στην αεροναυπηγική αλλά και στη χημική βιομηχανία αφού διαθέτει εξαιρετική αντοχή απέναντι στη διάβρωση.
  • Το κλασικό μεταλλικό μπρασελέ δημιουργήθηκε το 1930.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.