“Χρυσό” πουλήθηκε το Rolex που έσωσε τον James Bond!

Σκηνή από την ταινία
Σκηνή από την ταινία "Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν", με τον Ρότζερ Μουρ να φορά το εν λόγω ρολόι της Rolex
Σκίτσο από το ρολόι Rolex Submariner 5513
Το μοναδικό αυτό ρολόι χειρός διαθέτει στεφάνη σχεδιασμένη ως μίνι πριόνι, το οποίο, στην ταινία, περιστρεφόταν και κατάφερε να βγάλει τον κύριο Bond από κακοτοπιές?
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το ρολόι πουλήθηκε για 335.000 ευρώ!
Προβολή Φωτογραφιών
Σκηνή από την ταινία "Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν", με τον Ρότζερ Μουρ να φορά το εν λόγω ρολόι της Rolex

Το Rolex Submariner που βοήθησε τον πράκτορα 007 να επικρατήσει των… κακών στην ταινία “Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν”, μόλις δημοπρατήθηκε, αγγίζοντας μία τιμή που κανείς δεν είχε φαντασθεί!

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Μπορεί η ολοκαίνουργια ταινία με πρωταγωνιστή τον James Bond, “Spectre” να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά ένα κομμάτι της στιλιστικής ιστορίας του πιο διάσημου πράκτορα της μεγάλης οθόνης μόλις δημοπρατήθηκε. Έχοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσό εκκίνησης και τις προβλέψεις να κυμαίνονται ότι το ποσό θα ήταν μεταξύ £100.000 και £165.000 (γύρω στις 230.000 ευρώ), τελικά σύμφωνα με πληροφορίες, πουλήθηκε για 335.000 ευρώ!

Το Rolex Submariner 5513 που φορούσε ο Ρότζερ Μουρ ως Bond  στην ταινία του 1973 “Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν” βρέθηκε κάτω από το… σφυρί στη δημοπρασία ρολογιών Watch Auction: Two του οίκου Phillips. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κομμάτι που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση -η Rolex αφαίρεσε τον μηχανισμό για να κάνει χώρο για τα τελευταία gadgets του πολυμήχανου Q- κλασικό μοντέλο του 1972 από το οποίο έχουν “αποσυρθει” κάθε είδους… μυστικοί μηχανισμοί.

Παρόλα αυτά, το μοναδικό αυτό ρολόι χειρός διαθέτει στεφάνη σχεδιασμένη ως μίνι πριόνι, το οποίο, στην ταινία, περιστρεφόταν και κατάφερε να βγάλει τον κύριο Bond από μια-δυο κακοτοπιές. Μια νοσταλγική νότα χαρίζει και η υπογραφή του πρωταγωνιστή, Ρότζερ Μουρ στο πίσω μέρος, όπου αναγράφεται “Roger Moore 007” με μαύρο μαρκαδόρο. Για ακόμη μεγαλύτερο εφέ, το ρολόι δημοπρατήθηκε μαζί με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την ταινία με τον Bond να το φοράει.

Το συγκεκριμένο ρολόι αποτελεί μία από τις σπάνιες φορές στο εκρηκτικό παρελθόν του πράκτορα 007 που φόρεσε Rolex. Ο οίκος είχε προτιμηθεί στις αρχικές ταινίες, με τον Σον Κόνερι να φοράει Rolex στο “Δρ. Νο” το 1962 αλλά και στον “Χρυσοδάκτυλο”, ενώ το brand έκανε την εμφάνισή του και στο χειρότερο φιλμ της σειράς “Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος”.

Δείτε Επίσης
Οι καλύτερες στιγμές του Sean Connery ως James Bond

Το “Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν” είναι η τελευταία εμφάνιση του διάσημου πράκτορα με Rolex, αφού εφεξής προτιμήθηκαν μάρκες, όπως η Omega και η TAG Heuer.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.phillips.com

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.