Όταν τα μαργαριτάρια συνάντησαν τους Comme des Garçons

Όταν τα μαργαριτάρια συνάντησαν τους Comme des Garçons

Μια νέα σειρά πολυτελών κοσμημάτων κάνει δυναμικό λανσάρισμα στα μέσα Φεβρουαρίου ενώνοντας δύο διαφορετικούς ιαπωνικούς κόσμους: εκείνον του πολυτελούς οίκου κοσμημάτων Mikimoto με το σύμπαν της avantgarde σχεδιάστριας Rei Kawakubo του οίκου μόδας Comme des Garçons

Από τη Δέσποινα Σάμψων

Μια σειρά από επτά μαργαριταρένια κολιέ αποχαιρετούν το all time classic ύφος και υποδέχονται τη σοφιστικέ ματιά της μόδας. Μία συλλογή κοσμημάτων με διπλή υπογραφή κλείνει το μάτι στα στερεότυπα και αγκαλιάζει την αιρετική καρδιά μιας θρυλικής Γιαπωνέζας σχεδιάστριας που δεν δίστασε ποτέ να προσφέρει εκπλήξεις. Mikimoto + Comme des Garçons – για πρώτη φορά μαζί! Η Pearl collection είναι γεγονός.

Παιχνίδι με τη φινέτσα  

Ο ιδρυτής Kokichi Mikimoto του ομώνυμου οίκου είχε ταυτίσει το όνομά του με τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια για τη δημιουργία κοσμημάτων. Με προέλευση τις Νότιες Θάλασσες στον Ειρηνικό ωκεανό, ροζ μαργαριτάρια, μαργαριτάρια Ταϊτής, λευκά και άλλα σπάνια είδη συνδυάζονται με χρυσό 18 καρατίων, πλατίνα και διαμάντια.

«Δένονται» με τις καλύτερες μεταξωτές κλωστές σε δημιουργίες που αποτελούν μικρά αριστουργήματα. Πάνω απ’ όλα, όμως, ο Mikimoto ήταν εκείνος που μοίρασε απλόχερα στις γυναίκες τις πέρλες, χωρίς να αποτελούν πια εκείνες κλειστό προνόμιο για μέλη βασιλικών οικογενειών.

Σήμερα, η νέα συλλογή Mikimoto Comme des Garçons παίρνει όλο τον μύθο αυτού του κομψού οίκου και τον μετατρέπει σε μια έκρηξη πολυτελών εκπλήξεων.

Η κλασική παράδοση της χειροποίητης δημιουργίας μπλέκεται γλυκά με την επαναστατική διάθεση της Comme des Garçons αγκαλιάζοντας την αντισυμβατικότητα.

Για τη δημιουργό του οίκου, Rei Kawakubo, τα μαργαριτάρια αποτελούσαν πάντα σύμβολο μεγάλης αξίας αλλά και φαντασίας. Ισοδύναμα με τα διαμάντια, αντιπροσωπεύουν ένα κλασικό στιλ που την προκαλούσε να το εξελίξει…

Δείτε Επίσης
Κοσμήματα προσώπου: Η νέα τάση για «πολύτιμο» μακιγιάζ!

Μια νέα capsule συλλογή από μαργαριταρένια κολιέ ενώνουν τις πολυτελείς πέρλες του οίκου Mikimoto με το επαναστατικό πνεύμα της σχεδιάστριας Rei Kawakubo!

Ο οίκος οραματίστηκε μαργαριτάρια που κουβαλούν μια νέα ταυτότητα. Χωρίς το πέπλο της θηλυκότητας, τα κολιέ της σειράς δεν απευθύνονται σε συγκεκριμένο φύλο μεταφέροντας τα μηνύματα μιας νέας εποχής που γεννιέται στους μεγάλους οίκους.

Είναι η πρώτη φορά που ένας οίκος μόδας προσανατολίζεται στις συλλογές κοσμημάτων; Όχι, φυσικά! Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Armani μας έχουν κακομάθει σε high-jewellery συλλογές που διαθέτουν τη σφραγίδα κάθε οίκου αλλά και τη γοητεία του ξεχωριστού σχεδιασμού. Υπογράφοντας κοσμήματα που κάνουν τη διαφορά…

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.