Το καλώδιο τηλεφώνου γίνεται κόσμημα και η λογική μάς… αποχαιρετά!

Το καλώδιο τηλεφώνου γίνεται κόσμημα και η λογική μάς… αποχαιρετά!

Αυτή τη στιγμή ο διάσημος οίκος πολυτελείας Bottega Veneta λάνσαρε τα νέα του κοσμήματα και έχει γίνει χαμός! Αλλά για άλλους, από τους αναμενόμενους, λόγους. Το κλασικό καλώδιο τηλεφώνου που είχαμε κάποτε στα σπίτια μας γίνεται κολιέ, βραχιόλι, δαχτυλίδι και σκουλαρίκια και σε τιμές που δεν φαντάζεστε!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ο ιταλικός Οίκος ειδών πολυτελείας Bottega Veneta αποφάσισε προφανώς να κάνει ντόρο, αλλιώς το λανσάρισμα των νέων κοσμημάτων, δεν έχει καμία άλλη λογική.

Αν περιμένετε να δείτε κάτι ενδιαφέρον, κομψό, εντυπωσιακό ή πολυτελές πλανάσθε πλάνην οικτράν! Γιατί δεν πρόκειται για τίποτα από όλα αυτά.

Πρόκειται απλώς για τη χρήση του κλασικού σπιράλ καλωδίου των σταθερών τηλεφώνων που όλοι είχαμε κάποτε στα σπίτια μας που πήρε τη θέση κολιέ αλλά και…. ασορτί βραχιόλι, δαχτυλίδι και σκουλαρίκια.

Και να πείτε ότι τουλάχιστον πρόκειται για μία καλλιτεχνική παρέμβαση; Όχι! Ότι σκέφτηκαν να δημιουργήσουν κάτι «ανατρεπτικό» δένοντας το καλώδιο με πολύτιμους λίθους ή μέταλλα; Ούτε!

Ο οίκος αποφάσισε να μας «δέσει» στον λαιμό ένα σπιράλ καλωδίου που λίγο πολύ στα δικά μου μάτια μοιάζει σαν να πρόκειται να πνιγούμε… (δεν ξέρω πώς τους ήρθε σε μία τέτοια εποχή!), ενώ τι να πούμε για το δαχτυλίδι που μου θυμίζει τα αυτοσχέδια δαχτυλίδια που έφτιαχνα πολύ πολύ μικρή!

Όσο για την τιμή; Το κολιέ κοστολογείται στα 2000 ευρώ (!), τα σκουλαρίκια στα 680 και το δαχτυλίδι στα 400 ευρώ

Οι χρήστες του Διαδικτύου δεν θα μπορούσαν να το αφήσουν ασχολίαστο, κάνοντας viral τα νέα κομμάτια του ιταλικού Οίκου. Τρόλαραν την εταιρεία για το σχέδιο που επέλεξε, καθώς είναι ολόιδιο με το στριφογυριστό καλώδιο του ρετρό τηλεφώνου που όλοι είχαμε στο σπίτι μας.

Φυσικά, αναφέρθηκαν και στην εξωπραγματική τιμή για κάτι τέτοιο, ενώ πρότειναν -χιουμοριστικά ή ειρωνικά- σε όσους θέλουν να γίνουν in fashion χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία, να αγοράσουν με λίγα χρήματα τα πραγματικά καλώδια και να φορέσουν ως αξεσουάρ!

Δείτε Επίσης
Το womanidol ονειρεύεται το στιλ του Ιουνίου

Έξυπνη τακτική ή όταν η λογική πηδά από το παράθυρο!

Η γοητεία της αγοράς ειδών πολυτελείας είναι αναμφισβήτητη για πολλούς – εξαιρετικά, ποιοτικά υλικά, διάρκεια μέσα στον χρόνο και καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και χειροποίητα κομμάτια είναι μερικά από τα στοιχεία που είναι προαπαιτούμενα.

Αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα, εκείνο που «απαγορεύεται» να λείπει είναι   οι υπερβολικά υψηλές τιμές. Τα πολυτελή καταναλωτικά αγαθά είναι απαγορευτικά λόγω κόστους, κάτι που ανεβάζει τους κατόχους τους σε ένα άλλο επίπεδο στον καπιταλιστικό κόσμο. Τα λογότυπα, όπως γνωρίζουμε, έχουν γίνει status symbols.

Αλλά μπορείτε να πείτε ότι κάθε αγορά που έχετε πραγματοποιήσει στη ζωή σας ήταν καθαρά πρακτική ή ρεαλιστική; Δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τις παρορμητικές αγορές;

Η συμπεριφορά των καταναλωτών είναι σπάνια συνδεδεμένη με τη λογική και πολύ συχνά δεν έχει καμία σχέση με το οικονομικό συμφέρον. Και μάλλον κάπως έτσι φτάσαμε στο κολιέ από καλώδιο τηλεφώνου της Bottega Veneta!

Είναι αστείο; Είναι σοβαρό; Είναι διασκεδαστικό; Ή απλά ένα πολύ καλό τρικ για να βρεθεί ο οίκος στην επικαιρότητα, χωρίς να δαπανήσει ούτε ευρώ για διαφήμιση, ακόμη κι αν αυτή είναι αρνητική;

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.