Το πιο συζητημένο φόρεμα των Όσκαρ ήταν της Νάταλι Πόρτμαν. Γιατί;

Το πιο συζητημένο φόρεμα των Όσκαρ ήταν της Νάταλι Πόρτμαν. Γιατί;

Όπως ξέρετε για μία ακόμη χρονιά η βραδιά των Όσκαρ είχε εκτός από τα βραβεία και εκπληκτικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Αλλά μία εμφάνιση ήταν αυτή που συζητήθηκε περισσότερο, και όχι μόνο για λόγους αισθητικής. Το φόρεμα της Νάταλι Πόρτμαν! Γιατί αποτίει φόρο σε όλες τις γυναίκες σκηνοθέτες που δεν πήραν ποτέ υποψηφιότητα!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το φόρεμα της Νάταλι Πόρτμαν συμπληρώθηκε από μία μοναδική μαύρη κάπα που με την πρώτη ματιά φαίνεται να είναι απλό σχέδιο. Αλλά με μία πιο προσεκτική αποκαλύπτει ότι η ηθοποιός επέλεξε να το φορέσει για να τιμήσει τις γυναίκες που αισθάνθηκε ότι δεν είχαν αναγνωριστεί στην τελετή απονομής των βραβείων.

«Ήθελα να αναγνωρίσω τις γυναίκες που δεν αναγνωρίστηκαν» δήλωσε η διάσημη ηθοποιός

Η κάπα του οίκου Dior είχε κεντημένα με χρυσή κλωστή τα ονόματα γυναικών που σκηνοθέτησαν ταινίες πέρυσι και δεν έλαβαν καμία υποψηφιότητα, εφιστώντας την προσοχή ότι η λίστα για τους καλύτερους σκηνοθέτες του 2020 ήταν όλη γεμάτη ανδρικά ονόματα.

Εκείνες οι σκηνοθέτιδες που έλειψαν ήταν η Lorene Scafaria (Hustlers), η Lulu Wang (The Farewell) και η Greta Gerwig (Little Women).

Η Νάταλι εξήγησε στους δημοσιογράφους, γιατί επέλεξε να κάνει τη δήλωση με το ντύσιμό της, λέγοντας: «Ήθελα να αναγνωρίσω τις γυναίκες που δεν αναγνωρίστηκαν για το απίστευτο έργο τους φέτος, με διακριτικό τρόπο».

Δείτε Επίσης
Η Emma Stone και το φόρεμα γοργόνας… που δεν άντεξε τη συγκίνηση στην απονομή των Όσκαρ!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πόρτμαν έχει λάβει θέση εναντίον της παράληψης της γυναικείας εκπροσώπησης. Στις Χρυσές Σφαίρες του 2018, όταν η ίδια παρουσίαζε στην απονομή ένα από τα βραβεία, η ηθοποιός σχολίασε: «και τώρα, εδώ είναι όλοι οι άνδρες υποψήφιοι» προτού ανακοινώσει τα ονόματα.

Η τελευταία δήλωση έρχεται μετά την αντίδραση στην απόφαση της Ακαδημίας να μην ορίσει γυναίκες κινηματογραφίστριες στην κατηγορία των βραβείων καλύτερων σκηνοθετών στα Όσκαρ του 2020.

Μεταξύ αυτών που ήταν αναμενόμενο να βρίσκονται στη λίστα ήταν η Greta Gerwig, της οποίας η προσαρμογή του βιβλίου «Μικρές Κυρίες» έχει επαινεθεί από κοινό και κριτικούς.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.