Alexa Chung: Οι 5 κανόνες του στιλ

Alexa Chung: Οι 5 κανόνες του στιλ

Ποιούς κανόνες ακολουθεί κατά γράμμα η σχεδιάστρια και είδωλο του στιλ; Η Αλέξα Τσανγκ μοιράζεται μαζί μας την έννοια της μόδας, τους στιλιστικούς κανόνες που αγαπάει και πώς να φτιάξετε ένα εντελώς δικό σας προσωπικό στιλ.

Επιμέλεια: Σοφία Κροκιδά

«Η σχέση μου με τη μόδα έχει πολλές διαστάσεις. Τη βρίσκω διασκεδαστική γιατί αγαπώ τα ρούχα, αλλά επίσης καταλαβαίνω ότι έχει και τη σοβαρή πλευρά της. Είναι ένα εργαλείο που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει ώστε να επηρεάσει το πώς τον βλέπουν οι γύρω του, ενώ ταυτόχρονα μας επιτρέπει να εκφραζόμαστε», λέει η Alexa Chung.

Οπότε, κανόνας 1ος:  Διασκεδάστε το!

« Όταν ντύνομαι βρίσκω αναφορές από πολλά πράγματα που με ενδιαφέρουν, όπως η μουσική, οι ταινίες, ακόμα και η ιστορία. Προσθέτω μικρές τέτοιες αναφορές στο ντύσιμό μου, τις οποίες μπορεί κάποιος να μην προσέξει αλλά εμένα με βοηθούν να φτιάξω ένα μοναδικό λουκ.

Άλλες φορές μπορεί απλά να φορέσω κάτι που τονίζει το στήθος ή τα πόδια μου. Τότε θα πρέπει να δουλέψω το στιλ μου έτσι ώστε να βρω τις σωστές ισορροπίες. Δεν ψωνίζω μεθοδικά, ούτε “χτίζω” την ντουλάπα μου. Επιλέγω κομμάτια που αγαπώ με τη σκέψη ότι αν δεν μπορώ να αντισταθώ σε κάτι, τότε είναι σωστό για μένα» συμβουλεύει.

«Πάντα είχα αναπτυγμένη την αίσθηση του προσωπικού στιλ. Δεν μου αρέσει να μοιάζω όπως όλοι οι άλλοι», Alexa Chung

2. Αγαπήστε την αλλαγή

«Τελευταία έχω υιοθετήσει ένα πιο σέξι, ενήλικο στιλ. Όταν ήμουν πιο μικρή σπάνια υπέκυπτα στην αισθησιακή πλευρά του ντυσίματος. Πλέον όμως το βρίσκω πολύ ανανεωτικό να φοράω ένα στενό φόρεμα με ψηλά τακούνια και να μπαίνω στον ρόλο του απόλυτου θηλυκού, όπως εγώ το ερμηνεύω.  Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαι 37, αλλά πλέον ντύνομαι περισσότερο για εμένα και με νοιάζει λιγότερο το πώς με βλέπουν οι άλλοι».

3. Εκφραστείτε

«Πάντα είχα αναπτυγμένη την αίσθηση του προσωπικού στιλ. Δεν μου αρέσει να μοιάζω όπως όλοι οι άλλοι. Τα νέα κορίτσια απολαμβάνουν την ομοιομορφία συνήθως αλλά εγώ τη μισούσα από μικρή.

Έτσι φορούσα ρούχα που δεν φορούσε κανένας άλλος και άρχισα να αντιλαμβάνομαι τη δύναμη του ντυσίματος ως μία προέκταση του εαυτού μου και ως τρόπο να ενισχύω την προσωπικότητά μου. Θυμηθείτε ότι είστε ξεχωριστή και εμπνευστείτε από πράγματα που σας εκφράζουν, είτε αυτό είναι μια ταινία είτε ένα μπουκέτο λουλούδια».

«Πλέον ντύνομαι περισσότερο για εμένα και με νοιάζει λιγότερο το πώς με βλέπουν οι άλλοι», Alexa Chung

4. Ενισχύστε τη διάθεσή σας

«Η μόδα έχει τη δύναμη να αλλάζει τη διάθεσή μας. Γι’ αυτό και το ότι δημιούργησα την τελευταία συλλογή μου εν μέσω καραντίνας ήταν μια αληθινά καθαρτήρια διαδικασία.

Δείτε Επίσης
Δείξε μου τις γαλότσες σου, να σου πω ποια είσαι!

Ήθελα να νιώσω ξανά περήφανη για τις ρίζες μου γι’ αυτό και προσπάθησα να ανακαλύψω από την αρχή το παρελθόν του Λονδίνου και το δικό μου. Εμπνεύστηκα από τόσα πράγματα, όπως τα χαρακτηριστικά λεωφορεία της πόλης μέχρι το στιλ των 60s».

Θυμηθείτε ότι είστε ξεχωριστή και εμπνευστείτε από πράγματα που σας εκφράζουν

5. Προσδιορίστε την προσέγγισή σας

«Διαλέγω το στιλ της κάθε μέρας ανάλογα με το τι έχω να κάνω, πού θα πάω, ποιον θα συναντήσω και πώς θέλω να νιώσω. Για παράδειγμα, σε μια εταιρική συνάντηση, στην οποία κυριαρχούν οι άντρες, θα επιλέξω κάτι που θα με κάνει να νιώσω ισχυρή.

Από την άλλη μπορεί να νιώσω ότι χρειάζομαι κάτι πιο θηλυκό ή επαναστατικό για να εκφραστώ. Αγαπώ πολύ το ανδρόγυνο λουκ, είναι διαχρονικό και ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

«Πιστεύω ότι το κλασικό κοστούμι δεν σε προδίδει ποτέ. Είναι διαχρονικό και μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε περίσταση», Alexa Chung

Μου αρέσει πολύ επίσης να ντύνομαι επίσημα γι’ αυτό και πιστεύω ότι κάθε γυναίκα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα εντυπωσιακό φόρεμα στην ντουλάπα της. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου χρειαστεί».

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.