4 κόλπα για να ντυθείτε όταν έχετε υπεριδρωσία και μία συμβουλή

4 κόλπα για να ντυθείτε όταν έχετε υπεριδρωσία και μία συμβουλή

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να επιλέγετε προσεκτικά τα ρούχα σας κάθε μέρα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να σταματήσετε τελείως να ιδρώνετε, το να φοράτε τα σωστά ρούχα μπορεί να σας βοηθήσει να κρύψετε τον ιδρώτα και να νιώσετε πιο άνετα. Η υπεριδρωσία (υπερβολική εφίδρωση) απαιτεί καθημερινή προετοιμασία. Με σωστό προγραμματισμό, ίσως μπορέσετε να δείτε διαφορά στον τρόπο που ιδρώνετε. Δείτε τις παρακάτω συμβουλές για να ντυθείτε, εάν έχετε υπεριδρωσία.

Από τη Μαρία Καλοπούλου 

1. Επιλέξτε εντελώς φυσικά υφάσματα

Τα φυσικά υφάσματα είναι γενικά πιο άνετα από άλλα είδη. Λειτουργούν επίσης ως φραγμοί του ιδρώτα.

Το βαμβάκι είναι το καλύτερο ύφασμα για προστασία από τον ιδρώτα γιατί βοηθά να διατηρείτε το σώμα σας δροσερό. Η Mayo Clinic συνιστά και το μετάξι και το μαλλί ως εναλλακτικές στο βαμβάκι.

2. Επιλέξτε πιο σκούρα χρώματα ή prints

Αυτές οι επιλογές είναι καλές μέθοδοι για να αποκρύψετε τυχόν ιδρώτα που μπορεί να εισχωρήσει στα ρούχα σας. Αποφύγετε το συμπαγές λευκό, αν μπορείτε – τείνει να δείχνει τα πάντα.

3. Μην παραμελείτε τα πόδια σας

Τα πόδια τείνουν να ιδρώνουν. Όταν πρόκειται για υπεριδρωσία, ο ιδρώτας μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονος. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να φορέσετε σανδάλια ή να είστε ξυπόλητες για να βοηθήσετε τα πόδια σας να αερίζονται.

Όταν φοράτε κάλτσες, επιλέξτε αθλητικές, καθώς απορροφούν τον περισσότερο ιδρώτα. Eεπιλέξτε παπούτσια από φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι και δέρμα. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες στο χέρι, για κάθε ενδεχόμενο.

4. Χρησιμοποιήστε ένα αντιιδρωτικό πριν ντυθείτε

© FREEPIK
© FREEPIK

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα αντιιδρωτικό πριν ντυθείτε για να βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε σωστά το προϊόν. Τα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά συχνά συζητούνται εναλλακτικά, αλλά δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά.

Τα αντιιδρωτικά στοχεύουν τους ιδρωτοποιούς αδένες σας, καθιστώντας τους καλύτερη επιλογή για την υπεριδρωσία. Τα αποσμητικά, από την άλλη πλευρά, εμποδίζουν τις οσμές που μπορεί να εμφανιστούν όταν τα βακτήρια αναμειγνύονται με τον ιδρώτα.

Δείτε Επίσης
7 «καυτά» μοντέρνα κομμάτια για την παραλία αυτό το καλοκαίρι

Εάν χρειάζεστε και τα δύο, επιλέξτε πρώτα το αντιιδρωτικό (Για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας αποσμητικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμη καλύτερα; Επιλέξτε ένα προϊόν συνδυασμό αποσμητικού-αντιιδρωτικού.

Συμβουλή: Κρατήστε τον γιατρό σας ενήμερο!

Εάν συνεχίζετε να ιδρώνετε σε ασυνήθιστες ποσότητες (ακόμα και όταν έχει δροσερό καιρό) και αυτό επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σας, προγραμματίστε ένα ραντεβού με έναν δερματολόγο.

Υπάρχουν δύο τύποι υπεριδρωσίας

  • Η πρωτοπαθής εστιακή υπεριδρωσία προκαλείται από νεύρα που δίνουν σήμα στους ιδρωτοποιούς αδένες σας να παράγουν περισσότερο ιδρώτα από ό,τι χρειάζεται το σώμα σας για να σας βοηθήσει να δροσιστείτε. Δεν υπάρχει υποκείμενη αιτία.
  • Η δευτερογενής γενικευμένη υπεριδρωσία είναι μια μορφή υπερβολικής εφίδρωσης που προκαλείται από άλλη ιατρική πάθηση. Παραδείγματα είναι ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και οι διαταραχές του θυρεοειδούς.

Τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια μπορούν να σας βοηθήσουν να σας κρατήσουν άνετες και να προστατευθείτε από την υπερβολική εφίδρωση, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το υποκείμενο πρόβλημα που σας κάνει να ιδρώνετε ή να προσφέρει την εκτίμηση που μπορεί ένας πιστοποιημένος δερματολόγος.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.