Μπορεί η μόδα να προκαλεί πόνο στο σώμα μας;

Μπορεί η μόδα να προκαλεί πόνο στο σώμα μας;

Από έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχτεί ότι τα ρούχα μας μπορούν να ταλαιπωρούν το σώμα μας και να μας δημιουργούν προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι λίγο πολύ αυτό το ξέρουμε από… εμπειρία!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αν νιώθετε πόνο στην πλάτη ή στις αρθρώσεις, στον αυχένα ή στη σπονδυλική στήλη εκτός από κάποια απότομη κίνηση ή εντατική γυμναστική, θα πρέπει να ρίξετε μία καλύτερη ματιά στην… γκαρνταρόμπα σας.

Πρώτος κατηγορούμενος: Τα στενά ρούχα

Τα skinny jeans,  τα οποία «κολλούν» στο σώμα μας σαν… δεύτερο δέρμα αλλά και κάθε άλλο πολύ στενό ρούχο ή μία πολύ στενή ζώνη μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στο περπάτημα και ως εκ τούτου στις αρθρώσεις και πόνο στα πόδια.

Οι  pencil φούστες: Ναι μεν τις λατρεύουμε γιατί αγκαλιάζουν τόσο όμορφα τους γοφούς όμως, επειδή το μήκος τους φθάνει μέχρι το γόνατο αλλά είναι και στενές στο πάνω μέρος, δεν επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων. Όπως λένε οι ειδικοί , αν φοράμε παρόμοιες φούστες πολύ συχνά, μακροπρόθεσμα μπορεί να προκληθούν μυϊκοί πόνοι και σε βαριές περιπτώσεις ακόμη και δισκοπάθεια!

Δείτε Επίσης
Κορσές: Σέξι και όποιος αντέξει

Τα στενά εσώρουχα, π.χ. ο κορσές [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ], όταν δεν πιέζουν το σώμα του προσφέρουν εξαιρετική στήριξη. Αν όμως μοιάζει σαν να ασφυκτιούμε μέσα τους, τότε μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, στην πλάτη αλλά και στην καλή αναπνοή.

Τα ρούχα που δένουν πίσω στον λαιμό... μπορούν να γίνουν «βραχνάς» // Τα στενά τζιν μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στις αρθρώσεις και στα πόδια
Τα ρούχα που δένουν πίσω στον λαιμό… μπορούν να γίνουν «βραχνάς» // Τα στενά τζιν μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στις αρθρώσεις και στα πόδια

Αχ, πονάει ο αυχένας μου!

Τα εσώρουχα, τα μαγιό και τα στενά μπλουζάκια ή φορέματα που δένουν πίσω από τον λαιμό μπορούν να γίνουν «βραχνάς» αν έχουμε μεγάλο στήθος, καθώς όλο το βάρος συγκεντρώνεται στον αυχένα. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί, είναι μία από τις αιτίες που οι γυναίκες παραπονιούνται για αυχενικούς πόνους ή πόνους στους ώμους και στο πάνω μέρος της πλάτης!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.