Χρυσός ή ασήμι; Πώς να διαλέξετε το σωστό ανάλογα με τον τόνο του δέρματος

Χρυσός ή ασήμι; Πώς να διαλέξετε το σωστό ανάλογα με τον τόνο του δέρματος σας

Άλλες γυναίκες προτιμούν τα ασημένια και άλλες λατρεύουν τα χρυσά κοσμήματα. Επειδή όμως, τα κοσμήματά σας συμπληρώνουν την εμφάνισή σας, τελικά την αναδεικνύουν ή την μειώνουν; Πώς ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς; Δείτε πώς θα επιλέξετε το σωστό μέταλλο που κολακεύει τον τόνο του δέρματός σας!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ο τόνος του δέρματός σας είναι το χρώμα κάτω από το δέρμα σας που δίνει τη συνολική απόχρωση της επιδερμίδας μας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθορίσετε τι πρέπει να φορέσετε είναι αυτό που ταιριάζει στον υποτόνο σας.

Πώς να προσδιορίσετε τον υποτόνο του δέρματός σας

Υπάρχουν πολλές δοκιμές που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε τον τόνο σας. Το πιο εύκολο και συνηθισμένο ονομάζεται φλεβικό τεστ.

Ρίξτε μια ματιά, σε καλό φωτισμό, στις φλέβες στον καρπό σας. Υπάρχουν τρεις τόνοι δέρματος: ζεστός, ψυχρός και ουδέτερος. Μπορείτε να προσδιορίσετε τον τόνο του δέρματος που έχετε, λαμβάνοντας υπόψη το χρώμα των φλεβών σας.

Εάν οι φλέβες σας φαίνονται πράσινες ή κίτρινες, έχετε έναν ζεστό τόνο. Οι φλέβες που είναι μπλε ή μωβ σημαίνουν ότι έχετε ψυχρό τόνο. Ένα μείγμα και των δύο είναι ένας ουδέτερος τόνος.

Τα καλύτερα κοσμήματα για ζεστούς τόνους

Τα κοσμήματα από πολύτιμα μέταλλα που είναι χρυσά συνήθως φαίνονται καλύτερα σε άτομα που έχουν ζεστούς τόνους. Ο κίτρινος χρυσός θα ζωντανέψει όταν έρχεται σε επαφή με μία «θερμή» επιδερμίδα.

Αντίθετα, το ασήμι μπορεί να έχει την τάση να σας κάνει να φαίνεστε μουντή και «ξεπλυμένη» εάν έχετε αυτόν τον υπότονο. Αποτέλεσμα; Τα ασημένια κοσμήματα θα σας κάνουν να φαίνεστε με κουρασμένη και χλωμό όψη.

Η περίπτωση του ροζ χρυσού

Ο ροζ χρυσός έχει γίνει πολύ δημοφιλής. Και μάλλον δεν είναι τυχαίο, αφού τα κοσμήματα από ροζ χρυσό δείχνουν εντυπωσιακά σε οποιαδήποτε απόχρωση επιδερμίδας. Ωστόσο, εάν είστε επιρρεπείς σε ερυθρότητα ή έχετε μια ροζ απόχρωση, καλύτερα να το αποφύγετε. Το ροζ του κοσμήματος θα τονίσει την ερυθρότητα στο δέρμα σας.

Τα καλύτερα κοσμήματα για ψυχρούς τόνους

Το ασήμι ή ο λευκός χρυσός είναι δύο υπέροχες επιλογές σε ψυχρούς τόνους. Το ασήμι θα ενισχύσει την εμφάνιση και τον τόνο του δέρματός σας ή θα τραβήξει την προσοχή από τυχόν κοκκινίλες που μπορεί να εμφανίσετε.

Δείτε Επίσης
Πώς να συνδυάσετε κοσμήματα με τα πλεκτά σας φέτος το φθινόπωρο

Το να φοράτε ασημένια σκουλαρίκια είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για να αποσπάσετε την προσοχή από την κοκκινίλα του προσώπου.

Αποφύγετε τον κίτρινο χρυσό, γιατί μπορεί να φαίνεται άτονος ή ακόμα και να ενισχύσει την ερυθρότητα σε άτομα με ψυχρό τόνο επιδερμίδας.

Τα καλύτερα κοσμήματα για ουδέτερους τόνους

Εάν έχετε ουδέτερους τόνους, τότε η επιδερμίδα σας είναι ευέλικτη. Πιθανότατα θα είστε σε θέση να αποφασίσετε τι προτιμάτε και τι σας φαίνεται καλύτερο. Αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα χρώματα στο ντύσιμό σας.

Χρυσός ή ασήμι;

Το να ανακαλύψετε τον τόνο του δέρματός σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να επιλέξετε ανάμεσα σε χρυσά και ασημένια κοσμήματα. Το τεστ φλεβών μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτόν τον προσδιορισμό, αλλά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να φοράτε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένο. Έτσι, αν το αγαπημένο σας είδος κοσμήματος δεν ταιριάζει με αυτό που υποτίθεται ότι ταιριάζει με τον τόνο σας, απλώς προτιμήστε το!

Βρήκατε χρήσιμη την εκμάθηση για τα χρυσά έναντι των ασημένιων κοσμημάτων; Στη συνέχεια, φροντίστε να ελέγξετε το άλλο περιεχόμενό μας που σχετίζεται με τη μόδα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.