Έτσι θα διατηρήσετε τα καλοκαιρινά σας αξεσουάρ στην εντέλεια!

Έτσι θα διατηρήσετε τα καλοκαιρινά σας αξεσουάρ στην εντέλεια!

Από τις αγαπημένες σας σαγιονάρες μέχρι τα πιστά σας γυαλιά ηλίου, μάθετε πώς μπορείτε να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής των καλοκαιρινών σας αξεσουάρ.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Οι θερμοί, καλοκαιρινοί μήνες αποδεικνύονται ιδιαίτεροι σκληροί με την γκαρνταρόμπα μας. Κάτι ο ήλιος, κάτι η θάλασσα, ο ιδρώτας, οι υψηλές θερμοκρασίες και η άμμος, και πολλά από τα αγαπημένα μας καθημερινά κομμάτια μπορεί να μην επιζήσουν στην επόμενη χρονιά. Δεν χρειάζεται, όμως, να ανησυχείτε. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να παραμείνουν σε άριστη κατάσταση.

Δερμάτινα σανδάλια

Άνετα, κομψά και διαχρονικά, τα χαρακτηριστικά δερμάτινα σανδάλια μπορούν να φορεθούν σχεδόν κάθε μέρα όλη μέρα, ειδικά όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο. Για να βεβαιωθείτε ότι το αγαπημένο σας ζευγάρι θα αντέξει το καλοκαίρι (και το επόμενο αλλά και το επόμενο), σε καλή κατάσταση, φροντίστε:

  • Μετά από κάθε χρήση να τα καθαρίζετε με ένα υγρό, μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τη σκόνη και οποιαδήποτε άλλα κατάλοιπα της ημέρας. Αυτό θα βοηθήσει να αποφύγετε τον αποχρωματισμό του δέρματος.
  • Κρατήστε τη συσκευασία αλλά και τα περιεχόμενά της (ειδικές πλαστικές σακούλες ειδικά κόκκαλα κ.λπ.) και στην οποία θα τα τοποθετείτε για να διατηρήσουν άθικτο το σχήμα τους.

Ψάθινα καπέλα και τσάντες

Τα ψάθινα αξεσουάρ είναι άρρηκτα συνυφασμένα με το καλοκαίρι. Και μολονότι είναι σαφώς πιο στιλάτα από τα αντίστοιχα υφασμάτινα, θέλουν και ιδιαίτερη φροντίδα. Πώς θα παραμείνουν τέλεια;

  • Καλό θα είναι κάθε τόσο να τα τινάζετε καλά, ώστε να φεύγει η όποια άμμος έχει “κρυφτεί” μέσα τους. Κατόπιν αφαιρέστε τους λεκέδες με ένα υγρό πανί.
  • Αν κατά λάθος ξεχείλωσαν ή έχουν παραμορφωθεί σε κάποιο σημείο, ψεκάστε τα με νερό, ώστε να βραχούν οι ίνες και να αποκτήσουν (με τη βοήθειά σας, φυσικά) και πάλι το αρχικό σχήμα τους.
  • Αποθηκεύστε τις τσάντες όρθιες και για να κρατήσουν το σχήμα τους άθικτο, γεμίστε τις με περιοδικά, πετσέτες ή οτιδήποτε άλλο, χωρίς ωστόσο να τις παραγεμίσετε.

Γυαλιά ηλίου

Ο καλύτερος σύμμαχός σας ενάντια στις βλαβερές ηλιακές ακτίνες. φροντίστε τα ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο -η αλήθεια είναι ότι ακόμη και το καλύτερο ζευγάρι ταλαιπωρείται με την πάροδο του χρόνου. Προσοχή, λοιπόν:

  • Φροντίστε να καθαρίζετε συχνά τους φακούς με τη βοήθεια ενός ειδικού υγρού και ενός υφάσματος από μικρο-ίνες. Όσο δελεαστικό και να είναι να τα καθαρίσετε απλά με το πουκάμισο ή το T-shirt και την… ανάσα σας, αντισταθείτε. Αυτή η “μέθοδος” μπορεί να αποβεί μοιραία για τους φακούς, αφού μπορεί να τους χαράξει.
  • Μην τοποθετείτε τα γυαλιά στο επάνω μέρος του κεφαλιού σαν στέκα (όλες το κάνουμε). Σιγά σιγά θα ανοίξουν και θα ξεχειλώσουν.
  • Συνηθίστε να μεταφέρετε τα γυαλιά ηλίου στη θήκη τους, έτσι ώστε τα άλλα περιεχόμενα της τσάντας σας (κλειδιά, πορτοφόλι κ.λπ.) να μην έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους. Αν η θήκη είναι μεγάλη, μπορείτε να τα φυλάξετε σε μία υφασμάτινη.

Σαγιονάρες

Κανένα καλοκαιρινό παπούτσι δεν υπόκειται σε τόση κακομεταχείριση όσο οι σαγιονάρες. Αποτελούν το αγαπημένο αξεσουάρ της παραλίας ή της πισίνας, αλλά και συχνά της πόλης. Πώς θα αντέξουν περισσότερο:

  • Με μια μαλακή (κατά προτίμηση χρησιμοποιημένη) οδοντόβουρτσα και λίγο απαλό υγρό πιάτων τρίψτε ελαφρά την επιφάνειά τους κάτω από χλιαρό τρεχούμενο νερό. Αφήστε τις να στεγνώσουν φυσικά και θα μοιάζουν σαν καινούργιες!
  • Φυλάξτε τις σαγιονάρες σε έντονα χρώματα σε σκοτεινό σημείο και μέσα σε κουτιά παπουτσιών, αφού τα χρώματα ξεθωριάζουν με τον ήλιο.

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.