Κoμψές αποσκευές

Κoμψές αποσκευές

Εκτός από τα ρούχα, τα παπούτσια, τα αξεσουάρ και τα καλλυντικά μας, σημασία έχει και πού θα μπουν. Η μόδα έχει αναδείξει σε πρωταγωνιστές των αποσκευών τα κομψά τρόλεϊ, αποδεικνύοντας ότι το στιλ μάς συνοδεύει και στο ταξίδι.

Στις αρχές του 20ου αιώνα οι κομψές κυρίες στα ταξίδια τους «έσερναν» μαζί τους αρκετά μπαούλα γεμάτα με ρούχα, καπέλα και παπούτσια. Όμως, με τον καιρό τα πορτ-μαντό και τα μπαούλα άρχισαν να αντικαθιστούνται από πιο ευέλικτες και φορητές κατασκευές. Και αυτό γιατί, στη δεκαετία του ΄20, έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο αλλά και το αεροπλάνο. Από εκεί και μετά, η ανάγκη για πιο ελαφρές αποσκευές έγινε επιτακτική.

Έτσι, το 1928 η βρετανική βαλίτσα Airport Lightweight Luggage έκανε θραύση, αλλάζοντας για πάντα την αντίληψη για το βάρος αλλά και τον όγκο των αποσκευών. Ακολουθώντας τις τάσεις- που απλώς ήταν ανάγκη- για πιο άνετα και ελαφρά ταξιδιωτικά αντικείμενα, διάφοροι οίκοι άρχισαν να αποκτούν εξειδίκευση στη δημιουργία ειδών ταξιδίου.

Kλασική κομψότητα, Fendi // Ο διάσημος καμβάς με μαύρες λεπτομέρειες, Burberry // Από τη φετινή συλλογή, Ted Baker
Kλασική κομψότητα, Fendi // Ο διάσημος καμβάς με μαύρες λεπτομέρειες, Burberry // Από τη φετινή συλλογή, Ted Baker

Στη συνέχεια, στις δεκαετίες του ’50 και περισσότερο του ’60, τα αεροδρόμια έγιναν το σημείο συνάντησης των σταρ, των πλούσιων και διάσημων. Επιβιβάζονταν ή αποβιβάζονταν στο αεροπλάνο και αυτό αποτελούσε μια ακόμη ευκαιρία για να αποδείξουν το ακαταμάχητο στιλ και την αδιαμφισβήτητη κομψότητά τους. Αυτός άλλωστε ήταν και ο τρόπος, όπου τα αεροδρόμια απέκτησαν έναν αέρα πολυτέλειας, κι έτσι για να ταξιδέψει κανείς με αεροπλάνο έπρεπε να είναι περιποιημένος και καλοντυμένος. Εκτός, όμως από το ντύσιμο, πώς θα ήταν οι αποσκευές; Οι σχεδιαστές λοιπόν, σχεδίαζαν και ανάλογες αποσκευές.

Δείτε Επίσης
Διακοπές: Ετοιμάστε βαλίτσα ανάλογα με τον προορισμό σας

Έτσι οι σινιέ αποσκευές έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ταξιδιωτικής… εμφάνισης. Φέτος, όπως άλλωστε και κάθε χρονιά, οι μεγάλοι οίκοι παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τις τροχήλατες βαλίτσες και κλέβουν τις εντυπώσεις. Η πολυτέλεια του ταξιδιού ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν του Louis Vuitton, που φυσικά διατηρεί πιστά την παράδοσή του.

Αξεπέραστη, Chanel // Σε υπέροχη γκρι απόχρωση, Louis Vuitton // Σε παστέλ αποχρώσεις, Gucci
Αξεπέραστη, Chanel // Σε υπέροχη γκρι απόχρωση, Louis Vuitton // Σε παστέλ αποχρώσεις, Gucci

Η Rimowa παρουσίασε μία χρυσή βαλίτσα ντυμένη εσωτερικά με κόκκινο και χρυσό ύφασμα, ο Gucci κρατά τον γνωστό καμβά του σε διάφορες παστέλ και γήινες αποχρώσεις, ενώ ο έτερος ιταλικός οίκος δερμάτινων ειδών, ο Fendi  προτείνει κλασικής κομψότητας επιλογές. Η Chanel επιμένει στο κλασικό στιλ της δημιουργώντας είδη ταξιδιού με καπιτονέ ύφασμα, αλυσίδες και το κούμπωμα με το λογότυπό της, ενώ η σειρά από βαλίτσες της διάσημης Globe Trotter σε έντονα χρώματα (κόκκινο, ροζ, γαλάζιο) απλώς θα τραβήξουν επάνω τους όλα τα βλέμματα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.