Νέα χρονιά… νέα ντουλάπα!

Νέα χρονιά... νέα ντουλάπα!

Ήρθε η ώρα το πάρετε απόφαση: η καινούργια χρονιά επιβάλλει ανανεωμένο στιλ και –φυσικά– μια εξίσου ανανεωμένη γκαρνταρόμπα. Η απαρχή του 2020 είναι η καλύτερη εποχή για να δείτε τα πράγματα με άλλο μάτι. Και πιο συγκεκριμένα, την ντουλάπα σας. Ιδιαίτερα, μάλιστα, αν νιώθετε ότι έχει «μεγαλώσει» ανεξέλεγκτα ή ότι πλέον το περιεχόμενό της δεν σας αντιπροσωπεύει.

Από τη Βάνα Αντωνοπούλου

Το πρώτο βήμα για μια φρέσκια αρχή με την γκαρνταρόμπα σας; Οπλιστείτε με αποφασιστικότητα. Το ξεκαθάρισμα είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι πιστεύετε και πάντα θα υπάρχουν ρούχα ή αξεσουάρ που θα σας δυσκολέψουν να πάρετε την απόφαση να τα αποχωριστείτε.

7 ερωτήσεις ζητούν απάντηση

Πριν αποφασίσετε τι θα κάνετε με κάθε ένα από τα ρούχα σας, απευθύνετε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις. Αν απαντήσετε έστω και σε μία με «όχι», ξεφορτωθείτε το!

☐ Μου χωράει ακόμη;

☐ Το έχω φορέσει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες;

☐ Υπάρχει περίπτωση να το ξαναφορέσω;

☐ Αντιπροσωπεύει ακόμη το προσωπικό μου στιλ;

Δείτε Επίσης
Αποθήκευση παπουτσιών: Οι καλύτερες ιδέες να πείτε στοπ στο χάος!

☐ Έχει κάποια φθορά και υπάρχει περίπτωση να το φτιάξω;

☐ Αν ψώνιζα τώρα, θα το αγόραζα;

☐ Αισθάνομαι αυτοπεποίθηση όταν το φοράω;

Αφού ξεκαθαρίσατε τα πράγματα που πρέπει να φύγουν, μπορείτε άφοβα να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα:

  1. Δωρίστε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις οτιδήποτε δεν θα ξαναφορέσετε και έχετε ξεχωρίσει στην άκρη.
  2. Πηγαίνετε όλα όσα χρειάζονται καθάρισμα στο καθαριστήριο ή βγάλτε τα στην άκρη για να πλυθούν. Σημείωση: ο Ιανουάριος είναι ιδανικός μήνας για να φρεσκάρετε τα παλτά σας.
  3. Πηγαίνετε όλα τα ρούχα που χρειάζονται διόρθωση στη μοδίστρα και όλα τα παπούτσια στον τσαγκάρη. Αν δεν έχετε στη γειτονιά σας κάποιον ειδικό που να εμπιστεύεστε, ξεκινήστε με μια μικρή μετατροπή για να δείτε αν είναι ο ιδανικός για την περίπτωσή σας. Και μην ξεχνάτε: μικρές αλλαγές, όπως νέα κουμπιά ή λίγη δαντέλα στα μανίκια ή στο τελείωμα μιας μπλούζας, μπορούν να δώσουν νέα ζωή σε ένα ρούχο που έχετε βαρεθεί να φοράτε.
  4. Οργανώστε την ντουλάπα και τα συρτάρια σας σύμφωνα με τον τύπο ρούχων (πουκάμισα, τζιν, παλτά, τζάκετ, πουλόβερ κ.ο.κ.), με το χρώμα, με την περίσταση (εργασία, casual, βραδινά κ.ά.) ή με οποιοδήποτε άλλο σύστημα λειτουργεί στην περίπτωσή σας και σας βοηθάει να ντυθείτε εύκολα και γρήγορα κάθε πρωί.
  5. Βάλτε τα καλύτερα και τα πιο ευκολοφόρετα ρούχα σας σε ένα μέρος με εύκολη πρόσβαση για να βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας.
  6. Συγκεντρώστε τις τσάντες, τις ζώνες και τα υπόλοιπα μικροαξεσουάρ σε μεγάλα κουτιά (ίσως παλιά κουτιά από κάποια τσάντα που έχετε αγοράσει), τα οποία, αν έχετε διάθεση, μπορείτε και να επενδύσετε με κάποιο ωραίο χαρτί περιτυλίγματος ή –αν έχετε περισσότερο χρόνο και κέφι– με ένα κομψό βαμβακερό ύφασμα.
  7. Αν έχετε χώρο, κρατήστε τα κουτιά των παπουτσιών σας και τραβήξτε φωτογραφίες του ζευγαριού που έχετε μέσα, εκτυπώστε και κολλήστε τις πάνω στο κουτί ώστε να ξέρετε πάντα τι περιέχει και να μην χάνετε χώρο ψάχνοντας. Εναλλακτικά, τα διάφανα κουτιά είναι μια ακόμη λύση ή μία παπουτσοθήκη με ράφια που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε χώρο.
  8. Ανακυκλώστε. Παλιά βαμβακερά ή φανελένια ρούχα που είτε δεν σας κάνουν είτε έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές, μπορούν να μετατραπούν σε πανιά ξεσκονίσματος/καθαρισμού.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.