Η φροντίδα του δέρματός μας επηρεάζει την ψυχική μας υγεία!

Η φροντίδα του δέρματός μας επηρεάζει την ψυχική μας υγεία!

Μέσα από πρόσφατη ψυχολογική έρευνα αποκαλύπτεται πόσο συνδεδεμένες είναι οι καθημερινές μας συνήθειες για τη φροντίδα της επιδερμίδα μας, καθώς και η κατάσταση του δέρματός μας με την ψυχική μας υγεία! Πώς, πόσο και γιατί επηρεάζει τελικά, η εικόνα του προσώπου μας τη διάθεσή μας;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Μια κακή ημέρα για την επιδερμίδα μας, μας κάνει να χάνουμε την αυτοεκτίμησή μας. Και όταν το φαινόμενο διατηρείται για ημέρες, τότε είμαστε ικανές να μην πάμε στη δουλειά μας, αλλά και να απέχουμε από τις κοινωνικές μας δραστηριότητες.

Αντίθετα, όταν το δέρμα μας είναι υγιές, ελαστικό και φωτεινό τότε αισθανόμαστε την αυτοπεποίθησή μας να ανεβαίνει στα ύψη και νιώθουμε πως τα πηγαίνουμε πολύ καλά με τον εαυτό μας, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Αυτά αποκαλύπτουν οι έρευνες και εάν το καλοσκεφθούμε, κάτι μας θυμίζουν, δεν είναι έτσι;

Προσωπική ομορφιά

Το δέρμα μας αποτελεί έκφραση της προσωπικής μας ομορφιάς. Κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής μας ηλικίας μέχρι και την ενηλικίωση η γνώμη των άλλων για την εξωτερική μας εμφάνιση διαμορφώνει την άποψη  που έχουμε για τον εαυτό μας και τον τρόπο συμπεριφοράς μας, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Σε περίπτωση που το δέρμα μας παρουσιάσει φαινόμενα ακμής νιώθουμε ότι πρέπει να τα καλύψουμε οπωσδήποτε για να έχουμε μια εμφάνιση αποδεκτή από τους γύρω μας. Κοινές παθήσεις επίσης, όπως οι δυσχρωμίες και διάφορα δερματικά προβλήματα μας κάνουν να θέλουμε να κρυφτούμε, με αποτέλεσμα να νιώθουμε απομονωμένες και δυστυχισμένες!

Ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν τον ρόλο που παίζει η περιποίηση της επιδερμίδας μας στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας.

Είναι δύσκολο σε τέτοιες φάσεις να κατανοήσουμε πως η κατάσταση του δέρματός μας μπορεί να βελτιωθεί, αρκεί να δείξουμε υπομονή και φροντίδα με τον καταλληλότερο τρόπο.

Οι ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας

Το πρώτο βήμα είναι να διαπιστώσουμε την κατάσταση του δέρματός μας. Ακόμα και εάν δεν παρουσιαστούν έντονες ανωμαλίες είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μια σειρά εξειδικευμένων προϊόντων για την περιποίηση της επιδερμίδας μας, που καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες της.

Εάν, όμως, διαπιστώσουμε πως το δέρμα μας έχει χάσει τη φυσική του ισορροπία, τότε η γνώμη ενός ειδικού δερματολόγου είναι απαραίτητη.

Σε περίπτωση, που έχουμε φθάσει στα όρια της απελπισίας εξαιτίας της επιδερμίδας μας, τότε μια πολύ καλή ιδέα είναι να ζητήσουμε και τη βοήθεια ενός ψυχολόγου.

Το δεύτερο βήμα θα αποδείξει πόσο τελικά, ενδιαφερόμαστε για τον εαυτό μας! Αυτό που μας αξίζει, όπως και να’χει, είναι να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα σε καθημερινή βάση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης.

Πολύ σύντομα θα διαπιστώσουμε πως όταν φροντίσουμε την επιδερμίδα μας ώστε να είναι ισορροπημένη, γεμάτη λάμψη και υγεία, τότε και η ψυχολογία μας θα ακολουθήσει μια απίστευτη ανοδική πορεία, όπως ποτέ πριν!

Δείτε Επίσης
Walking on Sunshine: Η ηλιοφάνεια βελτιώνει την ψυχική υγεία

Περιποίηση = ψυχική ανάταση!

Κάθε δερματική ανωμαλία «τραυματίζει» την ιδιοσυγκρασία μας, προκαλώντας συχνά από αμηχανία ως και ντροπή, με έντονες δόσεις άγχους. Η σωστή περιποίηση του δέρματός μας σηματοδοτεί και μια νέα αρχή για την ζωή μας.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο διότι με την κατάλληλη θεραπεία το δέρμα μας θα ξαναβρεί την ισορροπία του. Το ότι θα φροντίσουμε τον εαυτό μας, μας κάνει ήδη να αισθανθούμε καλύτερα!

Με την πάροδο των χρόνων πάλι, είναι πιθανόν να μην νιώθουμε άνετα με την εμφάνισή μας. Από τη στιγμή που θα προσφέρουμε στο δέρμα μας καθημερινή περιποίηση με τα ανάλογα προϊόντα ομορφιάς, όμως, αισθανόμαστε άμεσα τις μετοχές μας να ανεβαίνουν!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που όλο και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών στα δοκιμαστικά τεστ των νέων προϊόντων ζητούν και μια καινούργια παράμετρο: να αποτυπώνεται σε κάθε στάδιο, κατά πόσο βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των γυναικών που παίρνουν μέρος στη δοκιμή!

Τελικά, η περιποίηση της επιδερμίδας μας αποτελεί μήνυμα αγάπης και αποδοχής προς τον εαυτό μας! Πέρα από την αποτελεσματικότητα των προϊόντων ομορφιάς, απλά και μόνο η επαφή των δακτύλων μας με το δέρμα του προσώπου μας τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνει του μύες.

Με αυτήν την απλή κίνηση, μεταφέρεται αυτόματα μήνυμα ηρεμίας και ευδαιμονίας στους νευρώνες του εγκεφάλου μας, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Να χάσουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε ταυτόχρονα, ομορφότερο δέρμα και τέλεια ψυχολογία; Με τίποτα!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.