Ποια χρώματα να απορρίψετε, ανάλογα με το ηχηρό μήνυμα που θέλετε να στείλετε γύρω σας!

Ποια χρώματα να απορρίψετε, ανάλογα με το ηχηρό μήνυμα που θέλετε να στείλετε γύρω σας!

Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό, εκπέμπει μια διαφορετική δόνηση και προσελκύει διάφορα επίπεδα ενέργειας. Εάν δεν γνωρίζετε τη σημασία των χρωμάτων, όταν τα φοράτε σε τακτική βάση, μπορεί να μην γνωρίζετε πώς τα ρούχα σας επηρεάζουν την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Με βάση τις ελπίδες που έχετε για το μέλλον σας και τους στόχους που προσπαθείτε ενεργά να επιτύχετε, αυτά είναι τα χρώματα που πρέπει να αφαιρέσετε αμέσως από την γκαρνταρόμπα σας!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τα χρώματα που επιλέγετε να φορέσετε λένε πολλά για εσάς και την προσωπικότητά σας. Τα χρώματα που φοράτε στέλνουν επίσης ένα ηχηρό μήνυμα στους ανθρώπους γύρω σας για το πώς θέλετε να σας αντιλαμβάνονται.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι στην κοινωνία αντιμετωπίζονται διαφορετικά με βάση τον τρόπο εμφάνισής τους. Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε βιολογικά πράγματα όπως το ύψος μας, έχουμε ατελείωτη δύναμη όσον αφορά τα ρούχα που επιλέγουμε καθημερινά.

Αποφύγετε να φοράτε πολύχρωμους τόνους, αν θέλετε να περνάτε απαρατήρητη

Δεν υπάρχει τίποτα διακριτικό στο να φοράτε πολύχρωμα και έντονα χρώματα. Κάθε φορά που φοράτε ένα ρούχο που έχει σχεδιαστεί ως συνδυασμός όλων των χρωμάτων του ουράνιου τόξου, αναμφίβολα θα τραβήξετε την προσοχή των άλλων ανθρώπων.

Αν ο στόχος σας στη ζωή είναι να ζήσετε λίγο πιο διακριτικά, τα πολύχρωμα ρούχα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από την ντουλάπα σας.

Οι άνθρωποι που προτιμούν να περνούν απαρατήρητοι, δεν είναι πάντα εγγενώς αντικοινωνικοί. Αν μόλις περάσατε κάτι τραυματικό και δεν σας ενδιαφέρει να συνομιλήσετε χαλαρά με κανέναν, είναι πολύ λογικό να αποφύγετε να φοράτε πολύχρωμους τόνους που αναδίδουν μια πιο ανοιχτή διάθεση.

Κάθε φορά που παρατηρείτε ότι κάποιος άλλος φοράει ένα πολύχρωμο ρούχο, πιθανότατα εμφανίζεται ως κάποιος που θα ήταν εύκολο να τον προσεγγίσετε εύκολα.

Αποφύγετε να φοράτε ουδέτερους τόνους, εάν θέλετε να ξεχωρίζετε μέσα σε ένα πλήθος

Εάν ένας από τους στόχους σας είναι να ξεχωρίσετε σε οποιοδήποτε πλήθος, τότε είναι προς το συμφέρον σας να σταματήσετε να φοράτε πάρα πολλούς ουδέτερους τόνους. Οι πιο συνηθισμένοι ουδέτεροι τόνοι είναι το καφέ, το μπεζ και το γκρι, δηλαδή χρώματα που συναντάμε στη φύση.

Ο δρόμος για να τραβήξετε την προσοχή είναι ευκολότερος, αν φοράτε πιο  εκκεντρικά χρώματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ουδέτερα χρώματα είναι άσχημα ή μη ελκυστικά. Απλώς, απλά δεν λειτουργούν υπέρ σας, όταν πρόκειται να ξεχωρίσεις μέσα σε ένα πλήθος.

Με άλλα λόγια, τα γήινα χρώματα δεν προορίζονται να τραβήξουν την προσοχή κανενός ή να ξεχωρίσουν σημαντικά.

Αποφύγετε να φοράτε λευκά, αν είστε ακατάστατο ή αδέξιο άτομο

Υπάρχει κάτι τόσο καθαρό και αριστοκρατικό στο να φοράς ένα χρώμα σαν το λευκό. Το λευκό θεωρείται το πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα στον πίνακα σε σύγκριση με όλα τα άλλα, καθώς είναι αχρωματικό χωρίς καμία απολύτως απόχρωση.

Ανεξάρτητα από το τι σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε ένα χρώμα όπως το λευκό, μάλλον πρέπει να ξεχάσετε εάν είστε εγγενώς ακατάστατο ή αδέξιο άτομο.

Ο παραμικρός λεκές κάνει τα λευκά σας ρούχα να «καταστραφούν» αμέσως. Για να κάνετε τα πράγματα χειρότερα, είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε έναν ενοχλητικό λεκέ από τα λευκά ρούχα όταν είστε έξω.

Αποφύγετε να φοράτε μαύρο, εάν ελπίζετε να προσελκύσετε καλή τύχη

Το να φοράς μαύρο είναι ένα από τα πιο αριστοκρατικά, σικάτα και κομψά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Γι΄αυτό άλλωστε έχουμε τόσα βασικά μαύρα κομμάτια στην ντουλάπα μας. Επιπλέον, το μαύρο χρώμα είναι γνωστό ότι είναι το πιο «αδυνατιστικό» χρώμα.

Όταν πρόκειται να είσαι πραγματικά μοντέρνος, είναι απίστευτα δύσκολο να κάνεις λάθος με ένα χρώμα όπως το μαύρο. Συνδυάζεται αισθητικά με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο χρώμα μπορεί να έχετε στη ντουλάπα σας.

Όσο δημοφιλές και αν είναι το μαύρο χρώμα, ωστόσο, δεν είναι ένα χρώμα που προσελκύει καλή τύχη. Εάν αυτή τη στιγμή βρίσκεστε σε ένα πνευματικό ταξίδι και σας ενδιαφέρει να προσελκύσετε πράγματα όπως η αφθονία, οι φιλίες και η ευτυχία, τότε καλύτερα να το αποφύγετε!

Το μαύρο χρώμα θεωρείται «άτυχο» επειδή είναι τόσο πολύ συνδεδεμένο με το σκοτάδι και τη μυστικότητα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να φοράτε μαύρο, εάν είναι το χρώμα με το οποίο νιώθετε πιο άνετα. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον συμβολισμό πίσω από το μαύρο χρώμα και τη σχέση του με την κακή τύχη.

Αποφύγετε να φοράτε μωβ, εάν δεν θέλετε ηγετικό ρόλο

Ίσως θελήσετε να αφαιρέσετε το μωβ χρώμα από την γκαρνταρόμπα σας, εάν η ιδέα να τοποθετηθείτε σε ηγετικό ρόλο σας κάνει να νιώθετε άβολα. Από τον αρχαίο κόσμο, το μωβ έχει συνδεθεί με βασιλιάδες και βασίλισσες που κυβέρνησαν εκατομμύρια υπηκόους. Ο λόγος είναι ότι τα μωβ υφάσματα ήταν απίστευτα ακριβά τότε.

Ο συμβολισμός της δύναμης και του πλούτου πίσω από το μωβ, εξακολουθεί να ζει. Οπότε, αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε έναν ηγετικό ρόλο, αποφύγετε να φοράτε μωβ στον εργασιακό σας χώρο!

Μερικοί άνθρωποι είναι από τη φύση τους γεννημένοι για να είναι ηγέτες με φιλόδοξες νοοτροπίες, αλλά  υπάρχουν εκείνοι που θα προτιμούσαν να μην αντιμετωπίσουν όλη αυτή την πίεση. Η ανάληψη ενός ηγετικού ρόλου μπορεί να είναι εξαιρετικά αγχωτική γιατί απαιτεί να είστε διεκδικητικοί, κυρίαρχοι και τολμηροί.

Αποφύγετε να φοράτε μπλε, αν είστε εξωστρεφής και άκρως κοινωνικός άνθρωπος

Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας εξωστρεφές και κοινωνικό άτομο, το μπλε χρώμα μπορεί να μην είναι το ιδανικότερο πράγμα για να φοράτε σε τακτική βάση. Το μπλε χρώμα είναι απίστευτα ηρεμιστικό, καταπραϋντικό και όμορφο. Το μπλε θεωρείται το πιο «ντροπαλό» χρώμα του ουράνιου τόξου! Το μπλε αντιπροσωπεύει την ευγένεια, την ησυχία και την ηρεμία.

Εάν είστε ο τύπος του εξωστρεφούς ατόμου που δεν θέλει να φαίνεται συγκρατημένος και συνεσταλμένος, ίσως να σταματήσετε να φοράτε μπλε συχνά.

Ωστόσο, όποιος αισθάνεται αρκετά άνετα για να κάνει νέους φίλους προσεγγίζοντας σε κοινωνικά περιβάλλοντα όπου κι αν βρίσκεται, δεν χρειάζεται πραγματικά να ανησυχεί μήπως χάσει το μπλε χρώμα. Εάν θεωρείστε πραγματικά μια κοινωνική πεταλούδα, φυσικά θα ευδοκιμήσετε σε κοινόχρηστους χώρους, ανεξάρτητα από αυτό.

Αποφύγετε να φοράτε κίτρινο χρώμα, εάν είστε έτοιμη να συναντήσετε την αδελφή ψυχή σας

Δείτε Επίσης
Το κίτρινο του βουτύρου για τη φετινή άνοιξη: Οι αγαπημένοι μας τρόποι για να το φορέσουμε

Εάν είστε έτοιμοι να συναντήσετε την αδελφή ψυχή σας αυτή τη στιγμή, το κίτρινο χρώμα θα πρέπει να είναι το τελευταίο χρώμα που θα επιλέξετε να φοράτε! Αν και είναι αλήθεια ότι το κίτρινο είναι ένα φωτεινό, χαρούμενο και αναζωογονητικό χρώμα, δεν είναι ιδανικό στον κόσμο των γνωριμιών.

Το κίτρινο είναι ένα φιλικό χρώμα, και εκεί βρίσκεται το πρόβλημα! Δεν θέλετε να σας βλέπουν ως φίλο όταν ελπίζετε να σας δουν ως πιθανό ερωτικό σύντροφο.

Το κίτρινο χρώμα είναι διασκεδαστικό για πλατωνικές συναντήσεις με τους αγαπημένους σας, καθώς θυμίζει ηλιοφάνεια και ζεστό καιρό. Ωστόσο, δεν είναι το καλύτερο χρώμα για να φορέσετε αν προσπαθείτε να προκαλέσετε την ερωτική προσοχή.

Μην ξεχνάτε επίσης, ότι μερικοί άνθρωποι το βρίσκουν ενοχλητικό και αντιπαθητικό επειδή είναι τόσο εκκεντρικό και οπτικά έντονο. Δεν χρειάζεται να ακυρώσετε όλα τα κίτρινα ρούχα σας, αλλά σκεφτείτε να παραλείψετε να φορέσετε το κίτρινο φόρεμά σας σε οποιαδήποτε ερωτικό ραντεβού.

Αποφύγετε να φοράτε ροζ, εάν δεν θέλετε να φαίνεστε πολύ ευάλωτη

Εάν είστε ο τύπος του ατόμου που έχει απόλυτη εμμονή με το ροζ χρώμα, θα πρέπει να συνεχίσετε να το φοράτε ανεξάρτητα από τυχόν αρνητικούς συνειρμούς που μπορεί να συνδέονται με αυτό.

Για να γνωρίζετε, ωστόσο, μία από τις ατυχείς συνέπειες που συνδέονται με το ροζ χρώμα είναι ότι συνδέεται με την ευαισθησία, κάτι που μερικοί  συγχέουν με την αδυναμία.

Το ροζ χρώμα συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη θηλυκότητα αλλά αρκετοί το συγχέουν με το να είσαι υπερβολικά ευαίσθητη, ρηχή και αδύναμη! Αν κατά βάθος ξέρεις ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει, τότε θα πρέπει να νιώθετε άνετα και με αυτοπεποίθηση φορώντας όσο ροζ θέλει η καρδιά σας.

Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία να ισχυροποιήσετε τον εαυτό σας και θέλετε να εμποδίσετε τους άλλους να σας αντιληφθούν με λάθος τρόπο, τότε ίσως να κάνετε ένα διάλειμμα από το να φορέσετε το ροζ χρώμα.

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση καταλαβαίνουν ότι φορώντας ένα χρώμα όπως το ροζ, διοχετεύουν τη θηλυκή τους ενέργεια με δυνατό τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους.

Αποφύγετε να φοράτε κόκκινα, αν είστε ευτυχισμένη που ζείτε μόνη σας

Θα θελήσετε να αποφύγετε να φοράτε κόκκινα, αν είστε ευτυχισμένοι που ζείτε μόνοι σας. Το να φοράτε κόκκινο προσελκύει αμέσως τους άλλους και στέλνει σεξουαλικά και ερωτικά μηνύματα.

Οι άντρες συλλογικά βρίσκουν πολύ ελκυστική την εικόνα μιας γυναίκας με κόκκινο χρώμα. Με την ίδια λογική, αποδεικνύεται ότι το να φοράμε κόκκινο μας κάνει να νιώθουμε πιο ελκυστικοί από μέσα προς τα έξω.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να εισέλθετε στο «βασίλειο των γνωριμιών» αυτή τη στιγμή, επειδή προτιμάτε να εστιάσετε στον εαυτό σας, ίσως να αφήσετε τα κόκκινα ρούχα σας κρυμμένα για λίγο!

Το κόκκινο χρώμα προφανώς έχει κάποιο είδος σούπερ δύναμης, καθώς μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας ενώ σας κάνει να φαίνεστε πιο επιθυμητές στους άλλους ανθρώπους γύρω σας. Αν έχετε προγραμματίσει ένα πρώτο ραντεβού με κάποιον που σας ενδιαφέρει πραγματικά, το να φορέσετε κόκκινο χρώμα θα λειτουργήσει υπέρ σας!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.