Αποφύγετε ένα σημαντικό λάθος, με τη ροζ πούδρα κάτω από τα μάτια σας

Αποφύγετε ένα σημαντικό λάθος, με τη ροζ πούδρα κάτω από τα μάτια σας

Αν έχετε αφιερώσει χρόνο στην περιήγηση στις τάσεις του μακιγιάζ στο διαδίκτυο, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει την τάση της ροζ πούδρας, αλλά όχι μόνο στα μάγουλα! Ναι, η χρήση της ροζ σκιάς ως κονσίλερ κάτω από τα μάτια έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα για πολλούς λόγους! Αλλά δεν είναι για όλες! Θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα το παιχνίδι; Ακολουθήστε μας!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αυτό το έντονο ροζ λουκ κάτω από τα μάτια δεν είναι για όλες και αν δεν θέλετε να φαίνεστε ότι δεν ξέρετε πού πάει η σκιά ή, χειρότερα, έχετε μια περίεργη ροζέ απόχρωση κάτω από τα μάτια, τότε καλύτερα μην προσπαθήσετε το θέμα!

Ωστόσο, η ροζ πούδρα δεν προορίζεται στην πραγματικότητα να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται έντονο ροζ (και αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες ροζ πούδρες στην αγορά φαίνονται αρκετά λευκές, παρά το γεγονός ότι επιτυγχάνουν τα καθήκοντά τους στη διόρθωση του χρώματος).

Η ροζ πούδρα είναι πολύ πιο κατάλληλη για χρήση πάνω από την κανονική σας πούδρα για να κάνει τη δουλειά της, δηλαδή να δώσει μία έξτρα λάμψη χρώματος αλλά και μία ανεπαίσθητη διόρθωση χρώματος. Τότε το επιτυγχάνει πολύ καλύτερα από ό,τι θα μπορούσε από μόνη της.

Έτσι, αν δοκιμάσετε αυτήν την τάση, αποφύγετε να βάλετε τη ροζ πούδρα σας απευθείας πάνω από το κονσίλερ που μόλις έχετε απλώσει.

Γιατί δεν πρέπει να συνδυάζετε κονσίλερ με ροζ πούδρα

Τώρα ξέρετε τι πρέπει να αποφύγετε: Να εφαρμόσετε ροζ πούδρα προσώπου απευθείας πάνω από το φρέσκο κονσίλερ. Αλλά γιατί ακριβώς; Αυτό δεν κάνουν οι περισσότερες στα social media;

Ενώ σε μερικές γυναίκες αρέσει το ροζ λουκ κάτω από τα μάτια για τη συνολική φωτεινότητα που δίνει στην περιοχή, δεν μπορούν απαραίτητα να επιτύχουν την ίδια εμφάνιση με τη ροζ πούδρα — η κοκκινωπή εμφάνιση κάτω από τα μάτια επιτυγχάνεται καλύτερα με ένα κρεμώδες ρουζ.

Μάλλον, ο σκοπός της εφαρμογής ροζ πούδρας κάτω από τα μάτια είναι να φωτίσει και να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος όπου το concealer δεν το έκανε.

Ωστόσο, δεν πρέπει να απλώνετε τη ροζ πούδρα σας απευθείας στο υγρό concealer σας. Το να βάλεις λαμπερή ροζ πούδρα σε υγρό concealer, θα απορροφήσει όλη αυτή τη χρωστική ουσία και θα την κάνει εξαιρετικά δυνατή. Εξαιτίας αυτού, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση της ροζ πούδρας ως πούδρας για τη ρύθμισή σας και να αφήσετε αυτή τη δουλειά στην κανονική σας ημιδιαφανή πούδρα ή σε τόνους δέρματος.

Δείτε Επίσης
Απαλός και αποτελεσματικός καθαρισμός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!

Δεδομένου ότι το concealer δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις πιο σκούρες πράσινες και μπλε αποχρώσεις κάτω από τα μάτια για πολλές, και επειδή η διόρθωση χρώματος με προϊόντα κρέμας συχνά φαίνεται πολύ τρομακτική, η ροζ πούδρα είναι η πιο προσιτή εναλλακτική που μπορεί να κάνει θαύματα σε όλες.

Απλώς θυμηθείτε να την εφαρμόσετε μετά την κανονική σας πούδρα για να μην φαίνεστε σαν να κλαίτε με δάκρυα από… άνθη κερασιάς. Η Barbiecore είναι μοντέρνα, αλλά όχι τόσο μοντέρνα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τη ροζ πούδρα

Ξέρετε τι πρέπει να αποφύγετε, αλλά το ερώτημα πώς να το κάνετε σωστά παραμένει. Χρειάζεστε μόνο ένα ελαφρύ στρώμα της κανονικής σκόνης σας κάτω από τα μάτια και ένα εξίσου ελαφρύ, ομοιόμορφο στρώμα ροζ πούδρας που ακολουθεί αμέσως μετά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα εργαλεία που έχετε για αυτό, συμπεριλαμβανομένων των πινέλων πούδρας, αλλά ένα πινέλο με τριγωνικό τελείωμα θα σας προσφέρει την πιο ομοιόμορφη και πιο κοντινή εφαρμογή, καθώς σας επιτρέπει να τη μεταφέρετε μέχρι την άκρη του ματιού σας, δίνοντας ένα συνολικά πιο άψογο φινίρισμα.

Και αν αναρωτιέστε, διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ λειτουργούν καλύτερα για διαφορετικούς τόνους δέρματος; Η απάντηση είναι γενικά ναι, αν και αν έχετε σκούρα επιδερμίδα, καλύτερα να προτιμήσετε μία ροδακινί απόχρωση.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.