Πώς να πλύνετε και να διατηρήσετε τις φόρμες σας σαν καινούργιες

Πώς να πλύνετε και να διατηρήσετε τις φόρμες σας σαν καινούργιες

Όλες μας μετράμε πλέον εβδομάδες… καραντίνας και έχουμε χάσει τον λογαριασμό του πόσο φοράμε τις φόρμες μας. Σωστά; Με το να έχουν γίνει όμως, οι φόρμες μας η «καθημερινή στολή» μας, κάτι που θα εξακολουθήσει και για το άμεσο μέλλον, είναι καιρός να μάθουμε πώς να τις φροντίζουμε, ώστε να τις διατηρήσουμε σε «άψογη φόρμα» για περισσότερο.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ απλά! Πόσες ημέρες να τις φοράμε χωρίς να τις πλύνουμε; Οι δερματολόγοι συστήνουν ότι το ιδανικό διάστημα είναι δύο ημέρες και το μέγιστο τέσσερις ημέρες.

Οι δερματολόγοι μας συμβουλεύουν: «Μπορείτε να φοράτε τη φόρμα σας ή τα φούτερ σας έως τέσσερις ημέρες πριν τα πλύνετε. Σε μεγαλύτερο διάστημα,  τα έλαια του δέρματος, τα βακτηρίδια και ο ιδρώτας συσσωρεύονται, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς στο δέρμα, ακόμη και σε φλεγμονή ακμής. Είναι σημαντικό να πλένετε την αγαπημένη σας φόρμα  δύο φορές την εβδομάδα, ακόμη και αν δεν βγαίνετε από το σπίτι».

Αν η φόρμα σας είναι από σατέν, ευαίσθητο συνθετικό ή μαλλί μην τις απλώσετε στην κρεμάστρα. Βάλτε την σε μία επίπεδη επιφάνεια να στεγνώσει για να μην χάσει το σχήμα της
Αν η φόρμα σας είναι από σατέν, ευαίσθητο συνθετικό ή μαλλί μην τις απλώσετε στην κρεμάστρα. Βάλτε την σε μία επίπεδη επιφάνεια να στεγνώσει για να μην χάσει το σχήμα της

Πώς θα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τις φόρμες σας, ειδικά με συχνό πλύσιμο;

Οι ειδικοί έχουν αναλύσει μια βήμα-βήμα στρατηγική πλυσίματος που θα κρατήσει τις φόρμες σας σε άψογη κατάσταση:

Σε περίπτωση λεκέδων: Προτείνεται να βάλετε πάνω στον λεκέ ένα ειδικό προϊόν κατά των λεκέδων. Η προληπτική δράση σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε άσκοπα το ρούχο σας σε επιπλέον τρίψιμο ή σε άλλη μία πλύση.

Το μυστικό; Χρησιμοποιώντας ένα απαλό απορρυπαντικό δεν θα τη φθείρει. Οι περισσότερες φόρμες είναι κατασκευασμένες από βαμβακερό ή με πρόσμειξη με συνθετικές ίνες. Προτιμήστε να τις βάλετε σε ένα διχτάκι πριν τη βάλετε στον κάδο του πλυντηρίου για να διατηρήσει το ρούχο καλύτερα το σχήμα του.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση που είναι από μεταξωτό, μάλλινο ή ευαίσθητο ύφασμα, μην την κρεμάσετε, αλλά βάλετε την πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει.

Όλες οι άλλες φόρμες μπορούν να κρεμαστούν ως συνήθως ή να μπουν  στο στεγνωτήριο σε μεσαία ή χαμηλή ρύθμιση, που βοηθά στη διατήρηση του χρώματος και του σχήματος.

Οι φόρμες από βαμβάκι ή από ανθεκτικό συνθετικό ύφασμα πλένονται και στεγνώνονται όπως συνήθως
Οι φόρμες από βαμβάκι ή από ανθεκτικό συνθετικό ύφασμα πλένονται και στεγνώνονται όπως συνήθως

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για πλύσιμο στο χέρι;

Ελέγξτε αν υπάρχουν λεκέδες και βάλτε ένα ανάλογο καθαριστικό. Στη συνέχεια, μουλιάστε τη φόρμα σας σε καθαρό νιπτήρα ή σε μία λεκάνη.

Τα βαμβακερά ή τα ανθεκτικά συνθετικά (όπως ο πολυεστέρας), καλό είναι να μουλιάσουν σε ζεστό έως καυτό νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε την κατάλληλη ποσότητα απορρυπαντικού.

Ανακινήστε το νερό με τα χέρια σας για να δημιουργήσετε αφρό και αφήστε  τα ρούχα να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Στη συνέχεια πρέπει να ξεπλύνετε με καθαρό ζεστό νερό πολύ καλά μέχρι να φύγουν οι σαπουνάδες εντελώς.

Εάν πλένετε πιο ευαίσθητα συνθετικά, ακολουθήστε τα ίδια βήματα, χρησιμοποιώντας δροσερό νερό και ένα απορρυπαντικό ειδικά για ευαίσθητα υφάσματα.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.