Πώς να συνδυάσετε κοσμήματα με τα πλεκτά σας φέτος το φθινόπωρο

Πώς να συνδυάσετε κοσμήματα με τα πλεκτά σας φέτος το φθινόπωρο

Τα πλεκτά – είτε πρόκειται για λεπτό κασμίρι είτε για πιο χοντρό νήμα  μπορεί να μην φαίνονται σαν το τέλειο συνδυασμό με κοσμήματα, αλλά…  μπορεί και να είναι! Έτσι, ο χρυσός, τα εντυπωσιακά μεγέθη, το χρώμα και οι πολύτιμοι ή ημιπολύτιμοι λίθοι μπορούν να λάμψουν. Πρόκειται απλώς για τη σωστή ισορροπία – ορίστε πώς…

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Από πάνω ή από μέσα

Ένα μενταγιόν σε μια λεπτή αλυσίδα – όπως το λάπις λάζουλι  χρειάζεται λίγη αντίθεση. Θα φαινόταν απελπιστικά φτωχό για ένα πολύ χοντρό πλεκτό, αλλά, όταν αστράφτει στο δέρμα σας κάτω από τη ζακέτα με λεπτή πλέξη, τότε είναι υπέροχο και κομψό.

Το ίδιο ισχύει και για κάθε είδους αξιολάτρευτα λεπτά κολιέ ή χαριτωμένα κολιέ με αστραφτερές λεπτομέρειες από οπάλιο, τοπάζι και διαμάντι. Αυτή η αντίθεση από κάτι εξαιρετικά ευαίσθητο πάνω στο δέρμα σας και ένα χοντρό, άνετο νήμα είναι απλά υπέροχο.

Αν θέλετε να φορέσετε κάποιο κόσμημα πάνω από ένα χοντρό πλεκτό, όπως ένα μεγάλο ζιβάγκο ή ένα πλεκτό ζακάρ, πρέπει να πολεμήσετε τη φωτιά… με τη φωτιά.

Αυτό σημαίνει εξαιρετικά τολμηρές και ογκώδεις αλυσίδες ή υπερμεγέθεις κρίκους. Αυτά τα κολιέ που αιωρούνται με γιγάντια μενταγιόν και βραχιόλια με αλυσίδες, δείχνουν πολύ όμορφα.

Μακριά μήκη

Ενώ ένα κοντό κολιέ μπορεί να μην έχει μεγάλη επίδραση σε ένα πουλόβερ, ένα μακρύ λειτουργεί καλά. Οι μακριές αλυσίδες σκέτες ή με μενταγιόν  τα χρωματιστά κορδόνια με μεσαία ή μεγαλύτερα παντατίφ είναι ταιριαστά με τα περισσότερα πλεκτά μας.

Ένα δεν είναι ποτέ αρκετό

Αν κάτι μπορεί να «αντέξει» σε ένα πλεκτό με λαιμόκοψη, αυτό είναι το  layering το κοσμημάτων. Διαφορετικά μήκη και στιλ σε περισσότερα από ένα κομμάτια δημιουργούν μία πολυεπίπεδη εμφάνιση. Ανακατέψτε διάφορες αλυσίδες με μενταγιόν ή χωρίς και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις. .

Μια ανοιχτή ζακέτα, κουμπωμένη στο πάνω μέρος, είναι το τέλειο κομμάτι για να διαμορφώσετε επίσης μία πιο τολμηρή εμφάνιση με εντυπωσιακά κοσμήματα.

Βραχιόλια και σκουλαρίκια

Δείτε Επίσης
Georg Jensen: Διακοσμητικά αντικείμενα και κοσμήματα μοναδικού σχεδιασμού

Τα μεγάλα ή τα πολλά βραχιόλια φορεμένα μαζί είναι μία καλή και ενίοτε εντυπωσιακή επιλογή. Επίσης, ανάλογα με το πλεκτό ή και το στιλ σας, μπορείτε να φορέσετε ένα βραχιόλι τύπου χειροπέδα πάνω από το μανίκι του πουλόβερ σας.

Σε ό,τι αφορά τα σκουλαρίκια, όλα ταιριάζουν, αλλά ιδιαίτερα με ένα ζιβάγκο ή ένα χοντρό πλεκτό, ένα ζευγάρι με χρώμα και εντυπωσιακό μέγεθος θα δώσει την ένταση που θέλετε.

«Ομαλά» δαχτυλίδια

Οποιοσδήποτε λάτρης των πλεκτών το ξέρει – οι προεξοχές και οι αιχμηρές γωνίες των δαχτυλιδιών μπορεί να είναι «αδίστακτες», όταν πρόκειται να τραβήξουν ένα νήμα. Τα καλύτερα δαχτυλίδια για να συνδυάσετε με τα πλεκτά σας είναι λεία και επίπεδα, χωρίς ούτε καν ένα μικροσκοπικό μεταλλικό γαντζάκι που μπορεί να πιαστεί στο νήμα.

Τα δαχτυλίδια σαν σφραγίδα, τα παβέ δαχτυλίδια και οι στρογγυλεμένες πέτρες σας δίνουν τη λάμψη που θέλετε, χωρίς… κινδύνους.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.