Το μυστικό για να μακραίνουν γρηγορότερα τα μαλλιά μας!

Το μυστικό για να μακραίνουν γρηγορότερα τα μαλλιά μας!

Θέλουμε πιο πυκνά, πιο μακριά, πιο λαμπερά μαλλιά όλη ημέρα – κάθε ημέρα… Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, πως εάν χρησιμοποιούμε αλλεπάλληλα στρώματα από ειδικούς ορούς, έλαια και σχετικά συστατικά, θα δούμε και μεγάλη διαφορά. Το μυστικό βρίσκεται στο τριχωτό της κεφαλής!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Οι δερματολόγοι έχουν ξεκαθαρίσει πως εάν εστιάσουμε στο τριχωτό της κεφαλής, έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουμε μια πιο παχιά και μακριά αλογοουρά! Και είναι πολύ λογικό, καθώς οι θύλακες των τριχών βρίσκονται ακριβώς σε αυτό το σημείο. Επίσης, τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν με οξυγόνο τους θύλακες και οι αδένες που εκκρίνουν σμήγμα, φυσικό μαλακτικό των μαλλιών, εξαρτώνται από την κατάσταση στο τριχωτό της κεφαλής. Αν δεν είναι υγιές, πώς είναι δυνατόν τα μαλλιά μας να μεγαλώνουν με γρήγορο ρυθμό, να είναι υγιή και όλο πιο λαμπερά;

Το στρες είναι η αιτία!

Και όμως! Δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στους ψυχολογικούς παράγοντες, οι οποίοι και έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην εικόνα των μαλλιών μας. Αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να ελέγχουμε καθημερινά, ώστε να είμαστε υγιείς και χαρούμενες σε κάθε επίπεδο. Το στρες που προκαλείται από την υπερβολική χρήση εργαλείων θερμότητας για το styling των μαλλιών μας, από τις χημικές εργασίες για αλλαγή του χρώματος ή της υφής τους ή ακόμα και όταν παραλείπουμε το σαμπουάν και το μαλακτικό, σε τακτική βάση, προκαλούμε άθελά μας μια ανισορροπία στην έκκριση του σμήγματος. Και αυτό με τη σειρά του, μπορεί να δημιουργήσει έντονη λιπαρότητα ή ακριβώς το αντίθετο, έντονη ξηρότητα στα μαλλιά μας.

Έξυπνες κινήσεις για υγιή, όμορφα μαλλιά

Τα πράγματα είναι αρκετά πιο απλά, από ό,τι φανταζόμαστε. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μερικά απλά βήματα στην καθημερινότητά μας, για να βελτιώσουμε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και κατ’ επέκταση των μαλλιών μας.

  • Δεν τραβάμε τα μαλλιά μας όταν τα φορμάρουμε, δεν τα χτενίζουμε με άγριο τρόπο και δεν τα δένουμε πολύ σφιχτά, όταν τα πιάνουμε αλογοουρά.
  • Αποφεύγουμε συνειδητά να ξύνουμε το τριχωτό της κεφαλής. Εάν μας πιάσει φαγούρα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να λουστούμε ή έστω να τα βρέξουμε τοπικά, με λίγο νερό.
  • Σε περίπτωση που αισθανθούμε έντονη θερμότητα κατά τη διάρκεια της βαφής, το συζητάμε άμεσα με τον κομμωτή μας και του ζητάμε να αλλάξει προϊόν,  καθώς υπάρχει ορατός κίνδυνος να δημιουργηθούν φλεγμονές.
  • Και στις τρεις περιπτώσεις τα θυλάκια της τρίχας καταστρέφονται. Κάτι που οφείλουμε να αποτρέψουμε πάση θυσία, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά.

Θεραπεία, ανάλογα με τον τύπο τους

Για γρήγορη αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών μας, γενικότερα, μπορούμε να ξεκινήσουμε τακτική θεραπεία με μάσκες και ορούς, ανάλογα με τον τύπο τους:

Δείτε Επίσης
Τι να εύχεται άραγε ο κομμωτής μας όταν μας βλέπει;

Ξηρά μαλλιά

Είναι συνήθως θαμπά και σπάνε εύκολα. Χρησιμοποιώντας μια ενυδατική μάσκα επανόρθωσης ή κάποιο σχετικό ορό, ενεργοποιούμε τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την άμυνα στον φλοιό της τρίχας.

Κανονικά μαλλιά

Χρειαζόμαστε, κατά μέσον όρο, λούσιμο μια φορά την εβδομάδα. Μια δυναμωτική μάσκα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα δώσει στα μαλλιά μας ασύγκριτη λάμψη και θα μας βοηθήσει να τα χτενίζουμε πολύ πιο εύκολα. Η χρήση ενός θρεπτικού ορού, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα θα τονώσει τόσο την υφή, όσο και την εικόνα τους.

Λιπαρά μαλλιά

Δύσκολα κρατούν το χτένισμά τους και αναγκαζόμαστε να λουζόμαστε καθημερινά;  Μια μάσκα εξισορρόπησης, δύο φορές την εβδομάδα, θα προσφέρει στα μαλλιά μας αισθητή βελτίωση, ενώ ένας ειδικός ορός για έλεγχο του σμήγματος θα τα κάνει να κερδίσουν και πάλι όγκο και ζωντάνια.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.