Σας στενεύουν τα παπούτσια; Υπάρχουν λύσεις!

Σας στενεύουν τα παπούτσια; Υπάρχουν λύσεις!

Ένα ζευγάρι καινούργια παπούτσια, ειδικά κλειστά και ειδικά μετά το καλοκαίρι που το πόδι έχει συνηθίσει την… άπλα της σαγιονάρας και του σανδαλιού, μπορεί να μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα πόδια σας. Ας δούμε τι… μας σώζει!

Eπιμέλεια: Βάνα Αντωνοπούλου

Φυσικά, κυκλοφορούν μία πλειάδα προϊόντων που υπόσχονται να τα προστατεύσουν από τις φουσκάλες, αλλά αν δεν έχετε προνοήσει να υπάρχουν στο σπίτι, τότε σας προτείνουμε κάποιες εύκολες λύσεις:

–  Ρολάρετε στα επίμαχα σημεία στο εσωτερικό του παπουτσιού διάφανο αποσμητικό σε μορφή τζελ –θα σας βοηθήσει να προστατευθείτε από την τριβή που δημιουργεί φουσκάλες. Καλύτερα, θα ήταν να εφαρμόσετε απευθείας στο πόδι το αποσμητικό, αλλά και μέσα στο παπούτσι, το τρικ λειτουργεί.

– Επίσης, άλλος ένας τρόπος να “σπάσετε” τα καινούργια σας παπούτσια, είναι να τα φοράτε για μερικές ημέρες μέσα στο σπίτι με μια χοντρή κάλτσα ή, τουλάχιστον, με μια κάλτσα -θα τα βοηθήσει να ανοίξουν.

– Τέλος, άλλο ένα κολπάκι για να ανακουφιστείτε από τα στενά παπούτσια εύκολα και γρήγορα είναι και το παρακάτω: Πηγαίνετε στο μπάνιο και ψεκάστε με νερό (ή τουλάχιστον ρίξτε λίγο νερό) τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πλευρά της σόλας. Φροντίστε ώστε η σόλα σας να είναι υγρή αλλά όχι μούσκεμα. Φορέστε ξανά τα παπούτσια σας μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

Δείτε Επίσης
Πρόβλημα με τα ρούχα ή τα παπούτσια σας; Λύθηκε!

Θα νιώσετε τα παπούτσια να μαλακώνουν άμεσα καθώς το δέρμα στεγνώνει και τα υποδήματα αποκτούν το σχήμα του ποδιού σας. Για να βοηθήσετε τη διαδικασία, μπορείτε να τα στεγνώσετε καθώς τα φοράτε και με ένα σεσουάρ.

Σημαντικό: Σημειώστε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία πετυχαίνει μόνο σε δερμάτινα παπούτσια και όχι σε σουέντ ή από δέρμα pony.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.