Συμβουλές μόδας για τις οπαδούς του μίνιμαλ στιλ για το 2022

Συμβουλές μόδας για τις οπαδούς του μίνιμαλ στιλ για το 2022

Ο μινιμαλισμός είναι η έννοια του να ζεις με απλότητα. Μπορεί να εφαρμοσθεί σε διάφορες πτυχές, όπως η μόδα, η εσωτερική διακόσμηση ή η τέχνη. Τα τελευταία χρόνια, ο μινιμαλισμός γνωρίζει διαρκή άνοδο σε δημοτικότητα καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να δίνουν προτεραιότητα στην πρακτικότητα και να αγκαλιάζουν την απλότητα. Αν θέλετε να ξεκινήσετε έναν μινιμαλιστικό τρόπο ντυσίματος, ακολουθούν έξι συμβουλές μόδας για κάθε οπαδό του συγκεκριμένου στιλ για το 2022.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ένας μινιμαλιστικός τρόπος ζωής είναι ελκυστικός, λόγω της αισθητικής του. Προωθεί τις μονοχρωμίες και το προσεγμένο περιβάλλον που έχει λιγότερα αντικείμενα και επομένως λιγότερη ακαταστασία.

Στη μόδα, ο μινιμαλισμός συνεπάγεται την εμφάνιση με λιγότερα κομμάτια αλλά με τρόπο που σας κάνει να φαίνεστε εκλεπτυσμένες και αρμονικές. Το να έχετε λιγότερα κομμάτια ισχύει ταυτόχρονα και για την γκαρνταρόμπα σας, δηλαδή, να έχετε μεν λιγότερα ρούχα και αξεσουάρ αλλά τα οποία συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους συνθέτοντας ένα ενιαίο ντύσιμο.

Έτσι, ο μινιμαλισμός προάγει τη βιωσιμότητα και τις πιο κοινωνικά συνειδητές επιλογές. Ενθαρρύνει επίσης την πρακτικότητα, καθώς σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα αντικείμενα που αγοράζετε.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε έναν μινιμαλιστικό τρόπο ντυσίματος, ακολουθούν έξι συμβουλές μόδας για το 2022.

1. Η μονοχρωμία

Η μινιμαλιστική μόδα συνδέεται συχνά με ήπια και ουδέτερα χρώματα, όπως μαύρο, καφέ, γκρι, λευκό και μπεζ. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ουδέτερα χρώματα είναι εύκολο να αναμειχθούν και να συνδυαστούν και μπορούν συχνά να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε στιλ.

Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η μινιμαλιστική μόδα δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές τις αποχρώσεις. Ένα στιλ θεωρείται μινιμαλιστικό αρκεί να φοράτε αποχρώσεις της ίδιας παλέτας ή απλά ακριβώς το ίδιο χρώμα.

Έτσι, μην διστάσετε να προσθέσετε φωτεινά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας. Φροντίστε να τα χρησιμοποιείτε συχνά και να τα συνδυάζετε με άλλα κομμάτια σας.

2. Χρησιμοποιήστε βασικά κομμάτια

Τα βασικά κομμάτια είναι απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχει ο καθένας στην γκαρνταρόμπα του. Θεωρούνται «βασικά» επειδή μπορείτε εύκολα να τα συνδυάσετε με άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, τα λευκά ή μαύρα πουκάμισα, τα μαύρα παντελόνια, τα τζιν, το μικρό μαύρο φόρεμα κ.λπ.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι οι όσες αγαπούν το μίνιμαλ στιλ υιοθετούν μόνο απλά κομμάτια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Μπορείτε να προσθέσετε κάποια κομμάτια με μοναδική προσωπικότητα,  όπως ένα πουκάμισο ή μπλούζα με ιδιαίτερο κόψιμο, με γλυπτική γραμμή ή  ένα φόρεμα ή μία μπλούζα με print, αρκεί να μην είναι κραυγαλέο και να μπορεί να συνδυαστεί με τα περισσότερα πράγματα στην γκαρνταρόμπα σας.

Τα βασικά κομμάτια είναι σημαντικά γιατί, κατά τεκμήριο, οι μινιμαλιστές αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα ρούχα. Ο μινιμαλισμός δίνει προτεραιότητα στη λειτουργικότητα καθώς και στην απλότητα.

Επομένως, θα ήταν καλύτερο να προγραμματίσετε τις αγορές σας πριν τις πραγματοποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι θα αγοράσετε κομμάτια που θα χρησιμοποιείτε συχνά αντί για άλλα που θα χρησιμοποιηθούν μόνο μία ή δύο φορές.

3. Φορέστε τα σωστά αξεσουάρ

Μερικοί πιστεύουν ότι τα αξεσουάρ δεν είναι απαραίτητα για τη μινιμαλιστική μόδα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα αξεσουάρ είναι απαραίτητα κομμάτια, ακόμα και στον μινιμαλισμό. Μπορείτε να προσθέσετε αξεσουάρ για με τα καθημερινά σας ρούχα και αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικές περιστάσεις.

Στο styling μινιμαλιστικών ρούχων, θα πρέπει να επιλέξετε κομψά κομμάτια που να είναι διακριτικά και να μπορούν να αναδείξουν μια εμφάνιση αλλά όχι να την κάνουν υπερβολική. Συνιστάται να επιλέγετε αξεσουάρ με βάση τα στοιχεία που θα τονίζουν τα χαρακτηριστικά ή τα ρούχα σας. Κάτι που ισχύει και για την επιλογή των κοσμημάτων.

4. Τα απαραίτητα παπούτσια

Όπως και με τα ρούχα τους, οι λάτρεις του μίνιμαλ τείνουν να προτιμούν τα απαραίτητα παπούτσια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως βασικά στοιχεία στην ντουλάπα τους.

Δείτε Επίσης
Θέλετε να δείχνουν πιο κομψοί οι γοφοί σας; Υπάρχουν λύσεις!

Ουσιαστικά, περιορίζουν τα υποδήματά τους σε casual παπούτσια, επίσημα παπούτσια  και σπορ ή αθλητικά και κάποια μποτάκια και μπότες για τον χειμώνα. Αυτό τους διευκολύνει να συνδυάσουν εύκολα την τελική εμφάνιση.

Η κατηγοριοποίηση των υποδημάτων που χρειάζεστε διασφαλίζει επίσης ότι δεν θα κάνετε υπερβολικές αγορές ή δεν ξοδεύετε σε περιττά ζευγάρια. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε λιγότερα ζευγάρια που καταλαμβάνουν χώρο στο σπίτι σας [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ] και διασφαλίζετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά που έχετε.

5. Αναζητήστε την έμπνευση

Υπάρχει μια υπόθεση ότι η μινιμαλιστική μόδα είναι βαρετή και ότι όλα τα μινιμαλιστικά ρούχα φαίνονται ίδια. Υπάρχουν όμως πολλές παραλλαγές της μινιμαλιστικής μόδας. Πρέπει να αναζητήσετε το στιλ που θέλετε να ακολουθήσετε και να προσθέσετε τη δική σας προσωπική νότα σε αυτό.

Μπορείτε να βρείτε πολλές εμπνεύσεις για μινιμαλιστικά ρούχα και οδηγούς στο Διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε εντελώς το στιλ κάποιου ή να επιμείνετε σε ένα συγκεκριμένο ύφος.

Εάν σας αρέσουν ορισμένες πτυχές διαφορετικών τύπων, μπορείτε να επιλέξετε τα στοιχεία που θέλετε και να τα ενσωματώσετε στην γκαρνταρόμπα σας. Εξάλλου, η ομορφιά της μινιμαλιστικής μόδας είναι ότι είναι εύκολο να αναμειγνύονται και να ταιριάζουν κομμάτια μεταξύ τους.

6. Ξεκαθαρίστε την ντουλάπα σας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η μινιμαλιστική μόδα έχει ως κεντρική ιδέα να έχετε μόνο τα απαραίτητα κομμάτια και να τα αξιοποιείτε στο έπακρο. Επομένως, το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας σας είναι απαραίτητη κίνηση, εάν θέλετε πραγματικά να ζήσετε έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής.

Ξεφορτωθείτε τα αντικείμενα που δεν φοράτε πια ή δεν μπορείτε εύκολα να τα ταιριάξετε με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα σας. Πουλήστε ή δωρίστε αυτά τα κομμάτια για να μην πάνε χαμένα.

Συμπέρασμα

Η μινιμαλιστική μόδα προωθεί τη βιωσιμότητα και την πρακτικότητα. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται γι’ αυτό στις μέρες, με τους περισσότερους από αυτούς να αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες. Αντιτίθεται στην υπερκατανάλωση και τις γενικότερες υπερβολές, και προωθεί την ιδέα της απλότητας και του να ζούμε με τα απαραίτητα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.