Stephen Terrass: Από τη φύση, με αγάπη…

Stephen Terrass: Από τη φύση, με αγάπη...
Stephen Terrass: Από τη φύση, με αγάπη...
Προβολή Φωτογραφιών
Stephen Terrass: Από τη φύση, με αγάπη...

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της βραβευμένης εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής Terranova, Stephen Terrass, επισκέφθηκε την Αθήνα και έδωσε μια διάλεξη, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ελληνική εταιρεία Bionat. Με αυτή την ευκαιρία μας μίλησε για τα πιο εξελιγμένα, ασφαλή και αποτελεσματικά συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα φυτοθεραπείας, που προσφέρουν νέες λύσεις υγείας για να είμαστε, κυριολεκτικά, πιο λαμπερές από ποτέ!

Συνέντευξη στην Άντζελα Μολφέτα

Κατά τη διάρκεια της 34χρονης καριέρας του στη φυτοθεραπεία, βοτανολογία και διατροφολογία, ο Stephen Terrass έχει δώσει πάνω από 450 διαλέξεις σε 19 χώρες και είναι συγγραφέας 8 βιβλίων, ενώ είναι εισηγητής σε πολλά πανεπιστήμια και κολλέγια. Με την ίδρυση της Terranova δεν ήθελε απλά να δημιουργήσει μια ακόμα εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά μια φιλοσοφία που βασίζεται στο τρίπτυχο φυσικότητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής.

Αγαπητέ κύριε Terrass, πόσο ασφαλή και αγνά είναι σήμερα, τα συμπληρώματα διατροφής;
Η πλειονότητα των συμπληρωμάτων διατροφής που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, ακόμα και όταν αναφέρονται «χωρίς συντηρητικά», δυστυχώς περιέχουν κάποια χημικά πρόσθετα. Όταν μάλιστα είναι σε μορφή χαπιού ή δισκίου, είναι πιθανόν να περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό χημικών πρόσθετων, προκειμένου να κρατήσουν τη συμπαγή μορφή τους. Η καινοτομία στα προϊόντα Terranova είναι πως αποτελούνται από 100%  φυσικά συστατικά, χωρίς καθόλου πρόσθετα και συντηρητικά. Σε μορφή κάψουλας από φυτική κυτταρίνη (πολτό ξύλου κωνοφόρων δέντρων και όχι συνηθισμένου χαπιού ή δισκίου), αφομοιώνονται και λειτουργούν σε συνέργεια με τον οργανισμό.

Πόσο εύκολα απορροφώνται από τον οργανισμό;
Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες παρέχουν συχνά ένα εξαιρετικό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών, χωρίς, όμως, να δίνουν στον οργανισμό τα μέσα για να δημιουργήσουν την απαραίτητη συνέργεια και να μεγιστοποιηθούν τα πιθανά οφέλη τους. Τα προϊόντα Terranova δεν περιέχουν μόνο το βασικό συστατικό, αλλά ένα ειδικά σχεδιασμένο μείγμα βοτάνων, υπερτροφών και διατροφικών συστατικών με συνεργιστική δράση, διαφορετικό σε κάθε προϊόν. Στόχος του, να ενισχύσει την απορρόφηση, τη βιοδιαθεσιμότητα, τον μεταβολισμό, τη σταθερότητα, τη λειτουργία και τη δράση των θρεπτικών ουσιών στο εν λόγω προϊόν, καθώς και να δημιουργήσει γενικά στο σώμα ένα πολύ πιο συνεργιακό περιβάλλον για τα θρεπτικά συστατικά.

Οπωσδήποτε είναι σημαντική η μέθοδος καλλιέργειας των φυτών και βοτάνων, αλλά πόσο σημαντική είναι, επίσης, η μέθοδος επεξεργασίας;
Σίγουρα, πρέπει να είναι προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Ο βασικός προμηθευτής για την Terranova είναι ένα αγρόκτημα πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων 90 στρεμμάτων, σε μια απομονωνόμενη περιοχή των ΗΠΑ. Η καθιερωμένη εμπορική μέθοδος αποξήρανσης περιλαμβάνει αποξήρανση στον αέρα, φούρνο και σπρέι. Στην Terranova, ακολουθούμε τη διαδικασία Fresh freeze dried (φρέσκια ψυχρή ξήρανση), τη μέθοδο που διαφυλάσσει τις ουσίες και τις ευεργετικές ιδιότητες κάθε προϊόντος. Αποτέλεσμα; Το προφίλ κάθε προϊόντος μοιάζει εξαιρετικά με το προφίλ του φρέσκου φυτού, αλλά διαθέτει πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών, καθώς μετά την αποξήρανση έχει αφαιρεθεί όλη η υγρασία.

Ποιες ομάδες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από συμπληρώματα διατροφής;
Τα άτομα που δεν ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφίμων, εάν ακολουθούν μονομερείς ή υποθερμιδικές δίαιτες, σε περιπτώσεις ανάρρωσης, όταν αισθάνονται μυϊκή ατονία και αδυναμία ή βρίσκονται σε κατάσταση έντονου στρες ή άγχους. Επίσης, εάν είναι χορτοφάγοι ή φυτοφάγοι, εργάζονται σε βαριές δουλειές, αθλούνται συστηματικά, καπνίζουν, καταναλώνουν αλκοόλ, έχουν αδύναμα νύχια ή μαλλιά που πέφτουν, είναι παιδιά, έφηβοι, διαβάζουν με πολύ εντατικούς ρυθμούς ή βρίσκονται στην τρίτη ηλικία και ακολουθούν αγωγή για μείωση της χοληστερίνης. Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, είναι έγκυες ή σε κατάσταση λοχείας και γενικά όσοι λαμβάνουν αντιβίωση ή κορτικοειδή σκευάσματα. Ένα μεγάλο ποσοστό είναι άτομα που θέλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για την υγεία τους. Σε άλλες περιπτώσεις ικανοποιούν ειδικότερες ανάγκες, όπως να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος τους, να ενισχύσουν τον οργανισμό τους ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις, να χάσουν βάρος, να αποκτήσουν περισσότερη ενέργεια ή να μετριάσουν τα επίπεδα του στρες. Γενικά, μπορούν όλοι να χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής.

Περισσότερο άνδρες ή γυναίκες ακολουθούν ένα πρόγραμμα με συμπληρώματα διατροφής;
Οι γυναίκες παίρνουν περισσότερα συμπληρώματα διατροφής, καθώς είναι πιο υπεύθυνες. Οι άνδρες νιώθουν πολύ «υπερήφανοι» για να παραδεχτούν πως χρειάζονται κάποια βοήθεια και μπορούμε να πούμε πως δεν είναι τόσο ανοιχτόμυαλοι. Το γυναικείο σώμα είναι, επίσης, μια πιο ραφιναρισμένη μηχανή. Οι ορμόνες δημιουργούν μια ιδιαίτερη κατάσταση στον γυναικείο οργανισμό, επιφέροντας μικροπροβλήματα.

Δείτε Επίσης
Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την κακοσμία του σώματος και όχι μόνο! Πλήρης οδηγός για να τον κρατήσετε για πάντα!

Στη σύγχρονη κοινωνία, το στρες δημιουργεί έντονα προβλήματα σε κάθε επίπεδο. Πόσο επηρεάζει την υγεία;
Πραγματικά, το στρες είναι το πρώτο πράγμα που φέρνει σε ανισορροπία τον ανθρώπινο οργανισμό. Γράφοντας ένα σχετικό βιβλίο, πριν από μερικά χρόνια, έμεινα έκπληκτος με τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις εξαιτίας του στρες και πόσο πολύ επηρεάζει κάθε κομμάτι της ζωής και της υγείας μας. Σε μικρές δόσεις, καθημερινά, φέρνει στην επιφάνεια μικροπροβλήματα. Όταν, όμως, το στρες επιβαρύνει για τα καλά την υγεία μας και τα αποτελέσματα αυτά συσσωρευτούν, ακόμα και η εμφάνιση του καρκίνου είναι πολύ πιθανή. Το στρες έχει τη δύναμη τελικά, να καταστρέφει τα πάντα και όχι μόνο σε κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και σωματικά. Είναι το καλύτερο παράδειγμα για να αρχίσει κάποιος ένα πρόγραμμα με συμπληρώματα διατροφής. Έχει άμεση αρνητική επίδραση και εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ελαχιστοποιεί τη δράση σημαντικών θρεπτικών ουσιών για τον οργανισμό όπως το μαγνήσιο, η βιταμίνη Β και ο ψευδάργυρος εξαντλώντας και το νευρικό σύστημα. Η επιδερμίδα χάνει τη ζωντάνια της, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, η ενέργεια και η ψυχολογία πέφτουν στο ναδίρ. Αυτόματα το άτομο αναζητά λύσεις στη ζάχαρη, την καφεΐνη, το αλκοόλ και όλα αυτά δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα, χωρίς πολλά περιθώρια διαφυγής. Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να δώσουν το κατάλληλο έναυσμα για να ανακάμψει το σώμα, ο νους και η συνολική υγεία.

Τα συμπληρώματα μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες (ανθοϊάματα, ομοιοπαθητικά, αιθέρια έλαια);
Όπως έχετε ήδη καταλάβει, η φιλοσοφία μας δεν αφορά στη δημιουργία μιας ακόμη σειράς συμπληρωμάτων διατροφής. Στόχος μας είναι, μέσα από πρωτοποριακές και ασφαλείς λύσεις για την υγεία , κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει τη ζωή σε αρμονική συνύπαρξη με το περιβάλλον και τους συνανθρώπους του, δηλαδή να κατακτήσει μια ολιστική προσέγγιση. Όλα τα προϊόντα μας μπορούν να συνδυαστούν με οποιαδήποτε θεραπεία ολιστικής ιατρικής, με στόχο να αναβαθμίσουν τη σωματική και ψυχική υγεία. Καθώς η δράση των προϊόντων μας είναι αποδεδειγμένα υψηλή, το μόνο που μπορούμε να υπογραμμίσουμε είναι πως δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε υπερβολές. Η συνεργία είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιλέγοντας ειδικά προϊόντα, ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Τι μήνυμα δίνετε στις γυναίκες του σήμερα;
Απλά εμπιστευθείτε τον εσώτερο εαυτό σας, ανεβάστε τη ψυχολογία σας, κάντε μικρά βήματα, καθημερινά, όπως θα βάζατε στη σωστή του θέση ένα – ένα τα κομμάτια του παζλ. Η ζωή είναι ωραία! Απολαύστε την στο maximum…

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα Terranova: www.bionat.gr/terranova

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.