Λακτόζη: Το φυσικό σάκχαρο που ενισχύει την ομορφιά!

Λακτόζη: Το φυσικό σάκχαρο που ενισχύει την ομορφιά!

Οι μακρινοί πολιτισμοί της Ασίας και της Αφρικής έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά δυσανεξίας στη λακτόζη, αλλά στη χώρα μας και γενικότερα, στην Ευρώπη τα συστατικά της αφομοιώνονται πλήρως από τον οργανισμό, προσφέροντας παράλληλα υγεία, ενέργεια και ομορφιά! Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα θετικά της οφέλη;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η λακτόζη είναι ένα φυσικό σάκχαρο που συναντάται κυρίως στο γάλα, αλλά και σε αρκετά γαλακτοκομικά προϊόντα. Όπως όλα τα σάκχαρα, χρησιμοποιείται από τον οργανισμό μας για την παραγωγή ενέργειας.

Προκειμένου, ωστόσο, να αφομοιωθεί από τον οργανισμό, η λακτόζη πρέπει να διασπαστεί στα συστατικά της στοιχεία, δηλαδή ένα μόριο γαλακτόζης και ένα μόριο γλυκόζης. Η διάσπαση αυτή επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός ενζύμου που εκκρίνεται από το λεπτό έντερο και ονομάζεται λακτάση.

Αν και στα περισσότερα θηλαστικά, η παραγωγή του ένζυμου λακτάσης μειώνεται με αποτέλεσμα να διακόπτουν πλήρως την κατανάλωση γάλακτος, στο ανθρώπινο είδος η παραγωγή λακτάσης από τον οργανισμό συνεχίζεται και σε μεγάλες ηλικίες, επιτρέποντας έτσι τη διάσπαση της λακτόζης.

Κύριο συστατικό λοιπόν, του γάλακτος αλλά και του γιαουρτιού, η λακτόζη προσφέρει τις ευεργετικές της ιδιότητες όχι μόνο στον οργανισμό μας, αλλά και στην ισορροπία και τη διατήρηση της ομορφιάς!

Ευεργετικό γιαούρτι

Τα θετικά οφέλη της λακτόζης, όμως, δεν σταματούν εδώ! Η περιεκτικότητά της στα συστατικά του γιαουρτιού αποτελούν την ιδανική πρόταση για την καθημερινή μας διατροφή.

Δείτε Επίσης
Χωρίς λακτόζη: Μια νέα ομάδα τροφών με πολλούς υποστηρικτές!

Το γιαούρτι, πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, αποτελεί το ιδανικό σνακ καθώς βοηθά στην καύση του λίπους!

Πρόσφατες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί έδειξαν πως όσοι έτρωγαν τρεις μερίδες γιαουρτιού καθημερινά, έχασαν 61% περισσότερο λίπος από εκείνους που δεν το συμπεριελάμβαναν στη διατροφή τους!

Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως η μειωμένη πρόσληψη λακτόζης και η αποχή από γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμίνης D, ριβοφλαβίνης, ασβεστίου και πρωτεϊνών, με αποτέλεσμα το σώμα και ο οργανισμός μας να μην λειτουργούν σωστά.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.