Το «χρυσό γάλα» ωφελεί πραγματικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα;

Το «χρυσό γάλα» ωφελεί πραγματικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα;

Πιθανότατα έχετε δει το κρεμώδες, χρυσαφένιο ρόφημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενώ το ρόφημα είναι σίγουρα όμορφο, ίσως αναρωτιέστε αν έχει οφέλη που υποστηρίζονται από την επιστήμη.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Από την κοτόσουπα μέχρι το ατμοντούς μπορεί να έχετε μια ή δύο σπιτικές θεραπείες στο μυαλό σας για να καταπολεμήσετε το συνάχι. Ωστόσο, μερικές φορές χρειάζεται μια επιπλέον ενίσχυση για να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό και υγιές – είτε κατά τη διάρκεια του χειμώνα είτε μετά – και πολλοί ορκίζονται σε ζεστά υγρά.

Το τσάι με μέλι είναι δημοφιλές για τη μείωση της ρυνικής συμφόρησης, αλλά κάποιοι μπορεί να ακολουθήσουν έναν άλλο δρόμο για την ευεξία: Το χρυσό γάλα!

Τι είναι το «χρυσό γάλα»;

Στην πραγματικότητα είναι ένα latte κουρκουμά. Είναι ένα παραδοσιακό ινδικό ποτό που συνήθως παρασκευάζεται συνδυάζοντας γάλα με κουρκουμά και άλλα μπαχαρικά όπως τζίντζερ, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Παίρνει το χρυσαφένιο χρώμα από τον κουρκουμά, που περιέχει κουρκουμίνη. Έχουμε την κουρκουμίνη να ευχαριστήσουμε για το κίτρινο χρώμα! Αλλά υπάρχουν οφέλη για την υγεία μας;

Τα συστατικά του χρυσού γάλακτος έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Παρόλο που μπορεί να μην σας δίνει καφεΐνη όπως το κανονικό σας latte, ένα latte κουρκουμά – ή χρυσό γάλα – προσφέρει πολλά οφέλη στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν αισθάνεστε ότι έρχεται ένα κρυολόγημα ή θέλετε απλώς να λάβετε προληπτικά μέτρα, το χρυσό γάλα μπορεί να είναι μια σοφή κίνηση. Η κουρκουμίνη μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού επειδή έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, μαζί με αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και βασίζονται σε πολλαπλές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Εκτός από τον κουρκουμά, τον οποίο μπορείτε ήδη να χρησιμοποιείτε για τα οφέλη του για τα μαλλιά, το χρυσό γάλα μπορεί να υπερηφανεύεται για ευεργετικά συστατικά όπως: τζίντζερ, κανέλα και μαύρο πιπέρι.

Το τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, η κανέλα έχει κινναμαλδεΰδη, η οποία είναι η δραστική ένωση που δίνει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Το μαύρο πιπέρι περιέχει πιπερίνη, η οποία διατηρεί την κουρκουμίνη στο σώμα σας περισσότερο επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό της, γι’ αυτό και συνδυάζεται συχνά με κουρκουμά”.

Τι γεύση έχει το χρυσό ρόφημα ευεξίας;

Αν αναρωτιέστε τι γεύση έχει και αν θα απολαύσετε το άρωμα, το ρόφημα μπορεί να συγκριθεί με ένα τσάι με γάλα. Είναι γήινο και ζεστό με πικάντικο αίσθημα, χάρη στα μπαχαρικά.

Δείτε Επίσης
Απαλός και αποτελεσματικός καθαρισμός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!

Πολλές διαδικτυακές συνταγές για χρυσό γάλα απαιτούν αγελαδινό γάλα, αλλά αυτές οι συνταγές μπορούν, φυσικά, να τροποποιηθούν ώστε να ανταποκρίνονται στις διατροφικές ανάγκες με γάλα φυτικής προέλευσης. Εξάλλου, τα κύρια οφέλη που λαμβάνετε είναι από τα μπαχαρικά, όχι το γάλα.

Η διακοπτόμενη ή τακτική κατανάλωση χρυσού γάλακτος μπορεί να προσφέρει οφέλη

Εάν δεν είστε λάτρης του χρυσού γάλακτος και θέλετε να το πίνετε μόνο όταν χρειάζεται – ή αν θέλετε να πιείτε το ζεστό, ελαφρώς πικάντικο ρόφημα και θέλετε να κάνετε την απόλαυση μια τακτική εμπειρία – μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη.

Ενώ ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι συνιστάται η τακτική κατανάλωση, η διαλείπουσα μπορεί ακόμα να προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα, ιδιαίτερα εάν το σώμα μπορεί να διατηρήσει την κουρκουμίνη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσατε να αυξήσετε τη δόση του γάλακτος με κουρκουμά κατά τους πιο κρύους μήνες για να αποφύγετε τα κρυολογήματα ή θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια παγωμένη εκδοχή χρυσού γάλακτος το καλοκαίρι για να διατηρήσετε το ρόφημα ένα τακτικό μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το χρυσό γάλα θα πρέπει πιθανότατα να προστεθεί στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Θέλετε να φτιάξετε χρυσό γάλα στο σπίτι και δεν είστε σίγουροι πόσο ακριβώς κουρκουμά πρέπει να προσθέσετε; Η ακριβής δόση του κουρκουμά ποικίλλει ανάλογα με την ατομική φυσιολογία και τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης, αλλά οι περισσότερες μελέτες συμφωνούν ότι θα πρέπει να είναι περίπου 500 mg έως 2.000 mg κουρκουμίνης την ημέρα, λένε οι διατροφολόγοι Έχοντας αυτό κατά νου, τίποτα δεν σας εμποδίζει να προσφέρετε λίγη αγάπη στο ανοσοποιητικό σας σύστημα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.