Αφέλειες: Τι να προσέξετε πριν το αποφασίσετε

Αφέλειες: Τι να προσέξετε πριν το αποφασίσετε

Προσδίδοντας ένα ανέμελο ύφος, οι αφέλειες και οι φράντζες παρασύρουν σε μια γοητευτική αποπλάνηση γεμάτη ρομαντισμό, αλά γαλλικά! Ναι μεν είναι της μόδας, αλλά τι θα πρέπει να ξέρετε πριν αποφασίσετε την αλλαγή στο χτένισμά σας.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η Zooey Deschanel, πρωταγωνίστρια στη ρομαντική κομεντί «500 μέρες με τη Σάμερ», δημιούργησε σχολή όσον αφορά τις αφέλειες! Ενώ, πολλές διάσημες σταρ και ακόμα περισσότερα μοντέλα έχουν αποκτήσει τις υπέροχες αφέλειες και φράντζες κερδίζοντας ένα ξεχωριστό look που προσδίδει νεανικότητα, θηλυκότητα και γοητεία.

Τι γίνεται, όμως, εάν θέλουμε να αποκτήσουμε αυτό στο στιλ; Κατά πόσο μας ταιριάζει; Χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα ή θα χρειαστούμε αρκετό χρόνο για την τελική τους εμφάνιση; Και τελικά, τι είδους αφέλειες θα αναδείξουν το προσωπικό μας look; Οι απαντήσεις ακολουθούν…

1. Φράντζες που πλαισιώνουν το πρόσωπο

Οι φράντζες με αμβλείες άκρες χαρίζουν τόλμη και γοητεία! Το μήκος τους εξαρτάται και από το σχήμα του προσώπου μας, αλλά το σημαντικό σημείο είναι πως καθώς μπλέκονται γλυκά με τα υπόλοιπα μαλλιά δημιουργούν μια ευχάριστη αλλαγή.

Πλαισιώνοντας καλύτερα το πρόσωπό μας αποτελούν μία πρώτης τάξεως επιλογή, ειδικά εάν θέλουμε να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο για τα μαλλιά μας κάθε πρωί.

2. Όχι μόνο το μήκος, αλλά και η πυκνότητα παίζει ρόλο

Ανεξάρτητα από το μήκος, οι αφέλειες μπορεί να είναι αρκετά πυκνές ή πολύ πιο αραιές. Έπειτα από μια διαφωτιστική συζήτηση με τον κομμωτή μας μπορούμε να αποφασίσουμε τι θα επιλέξουμε.

Πάντως, η μέση οδός είναι ίσως και η καλύτερη λύση, ειδικά εάν κάνουμε αφέλειες για πρώτη φορά. Στην πορεία θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε ακόμα καλύτερα αυτό το σημείο, εστιάζοντας όχι μόνο στην εικόνα αλλά και στην πρακτική πλευρά!

3. Οι επισκέψεις στο κομμωτήριο γίνονται συχνότερες…

Όπως και να’χει θα πρέπει να διατηρούμε την ιδανική φόρμα στις αφέλειες ή στις φράντζες μας, μετριάζοντας το μήκος τους, ώστε να μην θυμίζουν «κουρτίνες», τελικά!

Οπότε, πολύ ωραίο το νέο μας look, αλλά θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως οι επισκέψεις μας στο κομμωτήριο θα γίνουν πιο συχνές.

4. Τα ιδανικά βοηθητικά εργαλεία κομμωτικής

Αντί να χρησιμοποιήσουμε τη συνηθισμένη μας βούρτσα, επιλέγουμε μια λεπτή στρογγυλή βούρτσα που θα κάνει το styling των μαλλιών μας σε αυτό το σημείο, ευκολότερο!

Στεγνώνοντας τις άκρες τους σε αντίθετη κατεύθυνση και στη συνέχεια, γυρίζοντας προς τα μέσα το κεντρικό τμήμα τους θα πετύχουμε όγκο και κίνηση στη στιγμή. Μια τεχνική που πετυχαίνει, ακόμα και εάν τα μαλλιά μας είναι σπαστά.

Αφέλειες

Δείτε Επίσης
Κρατήστε σημείωση: Οι μακριές αφέλειες θα είναι το κούρεμα του 2024!

Εναλλακτικά, και εάν δεν έχουμε χρόνο για λούσιμο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα σίδερο ισιώματος. Ψεκάζοντας αρχικά, με σπρέι προστασίας για τη θερμότητα ακολουθούμε παρόμοιες κινήσεις, όπως με τη βούρτσα και είμαστε έτοιμες!

5. Ανανέωση με ξηρό σαμπουάν

Δεν χρειάζεται να λουζόμαστε συχνότερα, εξαιτίας του νέου μας look. Η χρήση του ξηρού σαμπουάν είναι ιδανική, εάν θέλουμε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα. Ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βοηθητικό προϊόν styling!

Αφού λουστούμε, στεγνώσουμε και στυλιζάρουμε τα μαλλιά μας, ψεκάζουμε ελαφρά λίγο ξηρό σαμπουάν κοντά στις ρίζες από τις αφέλειες και κερδίζουμε περισσότερη ζωντάνια, κίνηση και στιλ όλη την ημέρα!

6. Αξεπέραστο στιλ

Μπορεί τα στιλ που προσφέρουν να είναι πολλά και οι τεχνικές που εφαρμόζονται αρκετές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα απολαύσουμε στο maximum το νέο μας look.

Ακόμα και όταν οι αφέλειες και οι φράντζες μας είναι πραγματικά ατημέλητες ή ανακατεμένες μας χαρίζουν και πάλι, ένα μοναδικό άγγιγμα που μας κάνει γοητευτικές και ξεχωριστές, κάτω από όλες τις συνθήκες! Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη… Ο τολμών νικά!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.