Πώς να επιλέξουμε το καλύτερο κοντό κούρεμα για το πρόσωπό μας!

Πώς να επιλέξουμε το καλύτερο κοντό κούρεμα για το πρόσωπό μας!

Μπορεί να είναι κρυφή μας επιθυμία εδώ και χρόνια, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή για να κάνουμε το μεγάλο βήμα και να κόψουμε τα μαλλιά μας κοντά! Ποιο κούρεμα, όμως, θα αναδείξει καλύτερα τα χαρακτηριστικά μας; Και ποιο θα τονίσει τις γραμμές του προσώπου μας; Τα μυστικά για υπέροχα, κοντά μαλλιά αποκαλύπτονται!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Για να βρούμε το κόψιμο που μας ταιριάζει αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το σχήμα του προσώπου μας. Αν και είναι κάπως δύσκολο, να γνωρίζουμε ακριβώς το σχήμα προσώπου μας, θα μπορέσουμε να δούμε σε ποιο ταιριάζει περισσότερο, σύμφωνα με τις βασικές κατηγορίες:

Στρογγυλό, οβάλ, τετράγωνο, σε σχήμα διαμαντιού, καρδιάς, μακρόστενο, τριγωνικό ή και ανεστραμμένο τρίγωνο. Θα πρέπει να υπολογίσουμε το μέτωπό μας, τη γραμμή του σαγονιού μας και το συνολικό μήκος του προσώπου μας…

Στρογγυλό πρόσωπο: Η έμφαση είναι στην υφή, ενώ κολακευτικές είναι και οι αφέλειες

Η Carey Mulligan, η Michelle Williams και η Florence Pugh έχουν στρογγυλά πρόσωπα και απαλά ζυγωματικά! Για να μετριάσουμε την κυκλική εικόνα είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή στην υφή των μαλλιών μας και στην ισορροπία του χτενίσματος για το πρόσωπό μας. Ένα κοντό, αγορίστικο κούρεμα ή μερικά ντεγκραντέ κοψίματα (ψαλιδιές), αποτελούν εγγύηση.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Κόβοντας τα πλαϊνά και το πίσω μέρος περισσότερο, και δίνοντας όγκο στην κορυφή του κεφαλιού, κατά προτίμηση με την τεχνική «ψαλίδι πάνω από τη χτένα» για να διατηρηθούν μαλακές οι άκρες, επιμηκύνεται το σχήμα και ταυτόχρονα «αδυνατίζει» το πρόσωπο.

Κρατώντας το μήκος προς τα εμπρός και διατηρώντας λίγο περισσότερο το μήκος στο πάνω μέρος, θα εξασφαλίσουμε απαλές γραμμές γύρω από το πρόσωπό μας.

Οβάλ πρόσωπο: Η έμφαση είναι στον όγκο

Τα οβάλ πρόσωπα πρέπει να εστιάσουν στον όγκο. Εμπνευσμένα από το «Παλιό Χόλιγουντ», τα κυματιστά μαλλιά στο μήκος των ώμων όχι μόνο θα προσθέσουν όγκο, αλλά θα εξομαλύνουν και το οβάλ σχήμα του προσώπου μας.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από το μάκρος εντυπωσιακά, μπορούμε να επιλέξουμε ένα κοντό κούρεμα με πολλές στρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα προσθέσουμε κίνηση στο χτένισμά μας και θα απαλύνουμε την εικόνα του μακρόστενου προσώπου μας.

Τετράγωνο πρόσωπο: Η έμφαση είναι στις γωνίες

Εάν έχουμε τετράγωνο πρόσωπο, όπως η Keira Knightley ή η Olivia Wilde, το κόψιμο των μαλλιών σε επίπεδα και γωνίες θα απαλύνουν τα έντονα άκρα και το γενικό πλάτος του προσώπου μας. Πολύ σημαντικό το μήκος τους να καλύπτει κατά 3-5εκ. το τέλος του σαγονιού μας.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Το κοντό καρέ θα κάνει το πρόσωπό μας να δείχνει πιο τετραγωνισμένο, οπότε αντί αυτού επιλέγουμε γωνίες, οι οποίες μπορούν να επιμηκύνουν την εικόνα μας. Δημιουργώντας γωνίες με απαλές γραμμές, από το πηγούνι προς τα μάγουλα και προχωρώντας προς το πίσω μέρος του κεφαλιού με πιο κοντά μαλλιά, θα εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Η έμφαση είναι στην ισορροπία

Η ισορροπία είναι το κλειδί για αυτό το σχήμα προσώπου. Ένα κοντό χτένισμα που θα υπογραμμίσει απαλά τα οστά της γνάθου και θα τονίσει τα ζυγωματικά μας είναι αυτό που χρειαζόμαστε!

Τι πρέπει να κάνουμε;

Το μήκος στο ύψος των ώμων και το μάκρος στα πλαϊνά του προσώπου μας, σε συνδυασμό με τις φράντζες θα κολακέψουν με τον πιο όμορφο τρόπο το σχήμα του προσώπου μας σε σχήμα καρδιάς. Οπότε δεν χρειάζεται και να το παρακάνουμε, επιλέγοντας ένα look με πολύ – πολύ κοντά μαλλιά.

Μακρόστενο πρόσωπο: Η έμφαση είναι στο καρέ

Ένα μακρόστενο πρόσωπο συνήθως, συνοδεύεται από λεπτά χαρακτηριστικά, όπως της Bella Hadid ή της Taylor Swift. Το καρέ θεωρείται το ιδανικό κόψιμο σε αυτήν την περίπτωση, προσδίδοντας την ισορροπία.

Δείτε Επίσης
Επανάσταση και στην ομορφιά; Το πνεύμα της τζαζ εποχής τα άλλαξε όλα!

Τι πρέπει να κάνουμε;

Οι αφέλειες ή μερικές φράντζες θα κάνουν το καρέ κόψιμο να κερδίσει σε πλάτος και σε κίνηση. Εάν μάλιστα, ακολουθήσουμε το στιλ της Taylor Swift στο “1989” με απέριττο κόψιμο και στις άκρες, τότε το look θα απογειωθεί! Όσο για την Bella; Το μήκος, κάτω από τη γραμμή του σαγονιού και οι δυναμικά απαλές άκρες είναι έξτρα κολακευτικές!

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού: Η έμφαση είναι στον όγκο

Η Kate Hudson και η Vanessa Hudgens διατηρούν υπέροχο στιλ και με κοντά μαλλιά! Γιατί να μην το πετύχουμε και εμείς; Ειδικά, τα μαλλιά μέχρι τους ώμους θα απαλύνουν τις γωνίες του προσώπου μας, προσδίδοντας και έξτρα θηλυκότητα.

Τι πρέπει να κάνουμε;

Η χωρίστρα στο πλάι ή μια μακριά φράντζα μπορούν να ισορροπήσουν την εικόνα του προσώπου μας, ειδικά εάν επιτρέψουμε στο μεγαλύτερο μέρος του προσώπου μας να αποκαλυφθεί. Ο όγκος είναι ακόμα ένα στοιχείο που ενδιαφέρει, αρκεί να μην το παρακάνουμε.

Τριγωνικό σχήμα προσώπου: Το κοντά μαλλιά είναι ιδανικά

Κοιτώντας την Scarlett Johansson, την Ellie Kemper ή την Amber Heard, θα συνειδητοποιήσουμε γρήγορα πως τα κοντά μαλλιά ταιριάζουν στα τριγωνικά πρόσωπα. Ειδικά, εάν επιλέξουμε ένα έξυπνο καρέ!

Τι πρέπει να κάνουμε;

Με μήκος περίπου 5-10εκ. πέρα από το άκρο του σαγονιού μας, θα καταφέρουμε να «μαλακώσουμε» το τελείωμα του προσώπου μας, σε ένα κομψό, μοντέρνο καρέ. Δημιουργώντας ακόμα και δυο-τρία διαφορετικά μήκη θα κερδίσουμε ακόμα ένα οπτικό εφέ που θα τραβήξει τα βλέμματα από το δυνατό μας σαγόνι!

Για κάθε σχήμα προσώπου!

Αν όλα τα παραπάνω μοιάζουν περίπλοκα, τότε μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο προτάσεις που θα αναδείξουν κάθε σχήμα προσώπου: Το καρέ και το πολύ κοντό, αγορίστικο look!

Το καρέ με απαλές φράντζες και ένα κοντοκουρεμένο μαλλί με όγκο στο κέντρο του κεφαλιού κολακεύουν τα χαρακτηριστικά μας, ανεξάρτητα από το σχήμα του προσώπου μας, με απαράμιλλο στιλ!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.