Αυτές είναι οι πιο hot κουπ για το φθινόπωρο του 2016!

Αυτές είναι οι πιο hot κουπ για το φθινόπωρο του 2016!
Αυτές είναι οι πιο hot κουπ για το φθινόπωρο του 2016!
Ιδανικό για μέτριου μήκους μαλλιά, δημιουργείται με διαφορετικά επίπεδα που προσδίδουν όγκο και κίνηση, ενώ ταιριάζει υπέροχα και σε μαλλιά με αφέλειες // Σε περίπτωση που τα μαλλιά μας είναι σπαστά, δεν υπάρχει καλύτερο κούρεμα από αυτό για να αναδείξουμε και την υφή τους!
Το ανάλαφρο καρέ που αγγίζει τους ώμους πρωταγωνιστεί στις φθινοπωρινές προτάσεις, ενώ είναι εύκολο στο στάιλινγκ // Ναι μεν μακριά μαλλιά, αλλά όχι και μπερδεμένα! Για να το πετύχουμε χρειάζονται μερικά διαφορετικά επίπεδα, που δεν θα μπλέκονται μεταξύ τους
Για όσες αναζητούν ένα ίσιο και σοφιστικέ λουκ, αυτό το κόψιμο είναι ιδανικό και πολύ μοντέρνο // Το ιδανικό κόψιμο εάν θέλουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν πλούσια, με τέλεια υφή και τόσο-όσο ανακατεμένα, χωρίς να ξεφεύγουν οι άκρες τους +1
Προβολή Φωτογραφιών
Αυτές είναι οι πιο hot κουπ για το φθινόπωρο του 2016!

Μακριά, πολύ μακριά, μέτρια σε μήκος, ίσια, σπαστά ή κοντά, το κόψιμο και το look των μαλλιών μας αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ιδιαίτερα το πρόσωπο, αλλά και τη γενική μας εικόνα. Οι 8 πιο hot προτάσεις που ακολουθούν μας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξουμε το ιδανικότερο για εμάς…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η μακρυμαλλούσα

Το look: Τα μακριά μαλλιά είναι ιδανικά για όσες από εμάς δεν επιθυμούν να ασχολούνται και πολύ με το styling. Με αυτό το κούρεμα, επιπροσθέτως, θα δείχνουν πολύ πιο πλούσια και ανάλαφρα, ενώ οι φράντζες/αφέλειες προσφέρουν ακόμα πιο γοητευτικό ύφος. Εάν τα μαλλιά μας είναι σγουρά, θα χρειαστεί λίγη περισσότερη προσπάθεια.

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Θα πρέπει να δημιουργηθούν πολλά επίπεδα στο κούρεμα, και ειδικά μπροστά. Φροντίζουμε να απαλλάξουμε τα μαλλιά μας από τις καλοκαιρινές επιθέσεις, αφήνοντας τις άκρες τους απόλυτα υγιείς και δημιουργούμε μια φράντζα/αφέλεια που κάνει πιο έντονο το βλέμμα μας, περίπου στο ύψος των φρυδιών.

Styling tip: Χρησιμοποιούμε ένα σπρέι ή μους για όγκο, ειδικά στις ρίζες των μαλλιών μας και τα στεγνώνουμε με το σεσουάρ. Ρίχνουμε το κεφάλι μας προς τα εμπρός, για να αποκτήσουν ακόμα περισσότερο όγκο και τελειώνοντας, τινάζουμε τα μαλλιά μας προς τα επάνω. Με μια μικρή στρογγυλή βούρτσα τυλίγουμε τις ρίζες των μαλλιών μας, χρησιμοποιώντας για λίγα δευτερόλεπτα το σεσουάρ, ώστε να αποκτήσουν έξτρα όγκο. Με μια πιο φαρδιά βούρτσα ή το σίδερο για μπούκλες δίνουμε περισσότερη κίνηση στις άκρες των μαλλιών, σε διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να δώσουμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Όγκος και κίνηση

Το look: Ιδανικό για μέτριου μήκους μαλλιά, δημιουργείται με διαφορετικά επίπεδα που προσδίδουν όγκο και κίνηση, ενώ ταιριάζει υπέροχα και σε μαλλιά με αφέλειες. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι πως μες στην απειθαρχία του, το συγκεκριμένο κόψιμο οφείλει να «αγκαλιάζει» το σχήμα του προσώπου μας, ώστε να δημιουργείται επιτυχημένη απόδοση του επιμελώς ατημέλητου look!

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Συζητάμε την πιθανότητα να γίνει το κόψιμο με ξυράφι, σε επίπεδα και με ελευθερία κινήσεων, τόσο σε νωπά όσο και σε στεγνά μαλλιά. Πρόκειται για μια παιχνιδιάρικη κατάσταση, που επιτρέπει στα μαλλιά μας να κινούνται συνέχεια, να ανακατεύονται και να περιστρέφονται σε διάφορα σχήματα, προσφέροντας δημιουργικές μεταβολές!

Styling tip: Χρησιμοποιούμε μια ανάλαφρη μους σε όλο τους το μήκος και στεγνώνουμε με το πιστολάκι. Όταν θα έχουν στεγνώσει περίπου κατά το 50%, ψεκάζουμε με ένα μαλακτικό σπρέι leave-in, για να απαλύνουμε τα μεσαία μήκη και τις άκρες. Τώρα, μπορούμε να τινάξουμε τα μαλλιά μας, να τα τυλίξουμε στα δάχτυλα μας ή να τα ανακατέψουμε, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε βούρτσα. Τέλος, και πάλι με τα δάχτυλα, τους δίνουμε το τελικό look ψεκάζοντας τα με ένα σπρέι όγκου.

Ατίθασοι κυματισμοί

Το look: Εάν επιθυμούμε τα μαλλιά μας να έχουν μέτριο μήκος, αυτή είναι ιδανική πρόταση. Το κόψιμο φθάνει λίγο κάτω από την κλείδα του λαιμού μας, ενώ μπορεί να είναι ελαφρά κοντύτερα στο πίσω μέρος. Σε περίπτωση που τα μαλλιά μας είναι σπαστά, δεν υπάρχει καλύτερο κούρεμα από αυτό για να αναδείξουμε και την υφή τους! Λίγα επίπεδα στο κόψιμο ενισχύουν την κυματιστή τους φόρμα.

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Θα ζητήσουμε ένα μακρύτερο καρέ, το οποίο και θα είναι ελαφρά ασύμμετρο. Θα πρέπει να έχει στρογγυλεμένα και πολυεπίπεδα τελειώματα, ώστε να απομακρυνθεί το βάρος από τις άκρες. Πρέπει τελικά, να δείχνει γεμάτο με ατίθασα, αλλά ταυτόχρονα γαλήνια κύματα!

Styling tip: Ψεκάζουμε τα μαλλιά μας με ένα σπρέι styling με θαλασσινό αλάτι. Εάν είναι σπαστά, στριφογυρίζοντάς τα με τα δάχτυλα ενισχύουμε τον φυσικό τους κυματισμό και τονίζουμε απλά τις άκρες τους, με λίγο κερί. Εάν όχι, χρησιμοποιούμε ένα σίδερο για μπούκλες, πιάνουμε τούφα-τούφα για ελάχιστα δευτερόλεπτα και φροντίζουμε οι άκρες τους να παραμένουν κατά κάποιο τρόπο ίσιες.

Μακριά και υγιή

Το look: Ναι μεν μακριά μαλλιά, αλλά όχι και μπερδεμένα! Για να το πετύχουμε χρειάζονται μερικά διαφορετικά επίπεδα, που δεν θα μπλέκονται μεταξύ τους. Αποφασίζουμε για το μήκος των μαλλιών μας λοιπόν, στο πίσω μέρος, στα πλάγια και μπροστά. Μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό το look ανεξάρτητα από την υφή των μαλλιών μας, αλλά εάν είναι πολύ πυκνά χρειάζονται αραίωση.

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Δείχνουμε κάποιες φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν τις προτιμήσεις μας και προτείνουμε τα μαλλιά μας να έχουν αέρα και κίνηση και οπωσδήποτε όχι αγριεμένες άκρες!

Styling tip: Ακόμα και τα ίσια μαλλιά μπορούν να αποκτήσουν κίνηση, εάν χρησιμοποιήσουμε σε όλο τους το μήκος μια ελαφριά κρέμα styling.

Η γοητεία της αφέλειας

Το look: Κομψό, αλλά και σοφιστικέ κούρεμα, πάντα σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις. Το κοντό καρέ και οι αφέλειες είναι μια αλλαγή πρώτης τάξεως για αυτό το φθινόπωρο, ενώ με λιγότερη προσπάθεια θα αποκτήσουμε πιο όμορφα και στιλπνά μαλλιά!

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Λέμε στον κομμωτή μας πως επιθυμούμε ένα καρέ με στρογγυλεμένες άκρες, χωρίς να ξεφεύγουν από εδώ και από εκεί, στο ύψος του σαγονιού ή ελάχιστα πιο κάτω. Συζητάμε μαζί του για τις αφέλειες, ώστε να δημιουργηθούν ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών μας και με τέτοιο τρόπο, ώστε να μας κολακεύουν.

Styling tip: Θα χρειαστούμε το σεσουάρ και ένα θρεπτικό λάδι σε ορό, για να προστατέψουμε τα μαλλιά μας από τη θερμότητα, αλλά και για να αποκτήσουν λεία και λαμπερή όψη. Αφού το απλώσουμε σε όλο τους το μήκος, τα στεγνώνουμε ισιώνοντάς τα και γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα. Για κάθε τούφα που τυλίγουμε στη βούρτσα, φέρνουμε το στόμιο του σεσουάρ σε καθοδική φορά πάνω της, κουνώντας ελαφρά δεξιά-αριστερά. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να δώσουμε στις άκρες απαλότερη φόρμα και λείο look. Αφού τελειώσουμε και για έξτρα λάμψη, αγγίζουμε τις άκρες των μαλλιών μας με ελάχιστο έλαιο ορού.

Ανάλαφρο καρέ

Το look: Το κόψιμο των μαλλιών που αγγίζει τους ώμους πρωταγωνιστεί στις φθινοπωρινές προτάσεις. Είναι μια πολύ καλή ιδέα για να στιλιζάρουμε γρήγορα τα μαλλιά μας, αλλά και για να απομακρύνουμε την ψαλίδα. Δείχνει υπέροχο σε ίσια, σπαστά ή και σγουρά μαλλιά και παράλληλα, μας δίνει τη δυνατότητα να τα μακρύνουμε αργότερα, εάν το επιθυμούμε.

Δείτε Επίσης
Η Gigi Hadid και η Sydney Sweeney είναι δύο ακόμη σταρ που έκοψαν κοντό καρέ τα μαλλιά τους

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Θα του ζητήσουμε ένα κόψιμο στο ίδιο μήκος, αλλά με κίνηση και θα οριοθετήσουμε, δείχνοντας του, σε ποιο σημείο θέλουμε να φθάνουν τα μαλλιά μας, ακριβώς! Πρόκειται για ένα δυναμικό, νεανικό και άκρως θηλυκό κούρεμα που ήρθε για να μείνει!

Styling tip: Είναι καλύτερο να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας φυσικά. Μπορούμε επίσης, αφού περάσουμε το επιλεγμένο προϊόν styling, να χρησιμοποιήσουμε το σεσουάρ και με τα δάχτυλα να δώσουμε το σχήμα και τον όγκο που επιθυμούμε. Λέμε όχι στη χρήση της στρογγυλής βούρτσας, για να μην είναι «στημένο» και παλιομοδίτικο το αποτέλεσμα.

Μοντέρνα μοϊκάνα

Το look: Δεν πρόκειται ούτε για καρέ, ούτε για αγορίστικο κούρεμα, για αυτό και μοιάζει να αγγίζει τα όρια της τελειότητας! Μπορεί να είναι μπερδεμένα, στιλπνά, ογκώδη ή ακόμα και σε γραμμή ψεύτικης μοϊκάνας. Ας πούμε πως είναι ένα είδος καρέ στο ύψος του σαγονιού, το οποίο κρύβεται όπως πιάνονται τα μαλλιά, ενώ όταν λύνονται είναι χαλαρά, ατημέλητα, αλλά και σέξι.

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Το βασικό είναι να κόψουμε τα μαλλιά μας στο σημείο που κολακεύει περισσότερο το πρόσωπό μας. Μπορεί να είναι πολύ κοντά στα πλάγια, στο ύψος των ζυγωματικών ή τόσο μακριά που να φθάνουν ακριβώς κάτω από το σαγόνι μας. Αφού αποφασίσουμε για το μήκος τους, τα μαλλιά ψαλιδίζονται ανέμελα στην περιοχή του αυχένα και πάνω από τα αυτιά. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να αφήσουμε αρκετό μάκρος στην κορυφή του κεφαλιού, χωρίς επίπεδα, ώστε να δημιουργηθεί ισορροπία, αλλά και να μην θεωρηθεί το κούρεμα μας ντεμοντέ!

Styling tip: Για να αποκτήσουν λεία εμφάνιση και απαλότητα χρησιμοποιούμε μια κρέμα styling ή έναν αφρό που προσδίδει όγκο. Γέρνουμε το κεφάλι προς τα κάτω, απλώνουμε το προϊόν και τινάζουμε προς τα επάνω, στεγνώνοντας τα με το πιστολάκι. Αρχίζουμε τώρα, να τα πιάνουμε σε έναν ανέμελο κότσο, δημιουργώντας όγκο στο κέντρο του κεφαλιού, για μια σέξι εμφάνιση με υποψίες μοϊκάνας.

Ασύμμετρο & ανάλαφρο

Το look: Το ιδανικό κόψιμο εάν θέλουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν πλούσια, με τέλεια υφή και τόσο-όσο ανακατεμένα, χωρίς να ξεφεύγουν οι άκρες τους. Αυτό το κούρεμα προτείνεται να είναι κοντύτερο πίσω και μακρύτερο μπροστά, ώστε να αγκαλιάζει κατά κάποιον τρόπο τους ώμους και να προσδίδει αξεπέραστο στυλ. Το τέλειο μήκος είναι μεταξύ του σαγονιού και της κλείδας του λαιμού και επιτρέπει να πιάσουμε εύκολα τα μαλλιά μας πάνω ή πίσω, σε αλογοουρά.

Τι να συζητήσουμε με τον κομμωτή μας: Ζητάμε ένα καρέ πιο μακρύ μπροστά και πολυπεπίπεδο, χωρίς να πετούν οι άκρες. Επισημαίνουμε πως το μήκος τους πρέπει να είναι λίγο πάνω από την κλείδα του λαιμού ή κάπως κοντύτερο, ώστε να μας κολακεύει.

Styling tip: Απλώνουμε σε όλο τους το μήκος μια ενυδατική κρέμα styling και τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά ή τα στεγνώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία με το σεσουάρ.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.