Ανεβαίνει η θερμοκρασία, προσοχή στο μακιγιάζ μας!

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, προσοχή στο μακιγιάζ μας!

Ο καιρός υπαγορεύει το μακιγιάζ μας περισσότερο απ’ ό,τι νομίζουμε… Καθώς ο ήλιος αρχίζει να λάμπει πιο συχνά και με θερμοκρασίες σε άνοδο, ήρθε η ώρα για σας να ρίξετε μια ματιά στο νεσεσέρ σας και να κάνετε τις κατάλληλες διορθώσεις και αλλαγές.

Από τη make up artist Βίκυ Καρτάλη

Ξέρω ότι το έχετε ξανακούσει: Χρειάζεστε υγρό make-up περισσότερο από ένα χρώμα. Όμως, θα πρέπει να ξέρετε ότι επειδή κανένας δεν έχει την ίδια απόχρωση δέρματος κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, (εκτός κι αν είναι πλαστική κούκλα!), θα πρέπει να προσαρμόζετε και την απόχρωση του μέικαπ σας. Εγώ, για παράδειγμα, χρησιμοποιώ μέσα στον χρόνο τρεις διαφορετικές, εξαιτίας της αλλαγής του χρώματος του δέρματός μου.

Δοκιμάστε στην αγαπημένη σας μάρκα μία ή δύο πιο ανοιχτές αποχρώσεις για τους κρύους μήνες και επιλέξτε μία άλλη, πιο σκούρα απόχρωση για τους μήνες εκείνους που αρχίζετε να εκτίθεστε σε πιο δυνατό ήλιο καθημερινά.

Μην ξεχνάτε! Η προστασία του δέρματός μας είναι καίριας σημασίας Γι’ αυτό, ελπίζω όλες να θυμάστε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε make-up που περιέχουν SP, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτω από τον ελληνικό δυνατό ήλιο, είτε είστε στην πόλη είτε στις διακοπές σας!

Ένα ακόμα μυστικό σχετικά με τον καιρό είναι το αδιάβροχο μακιγιάζ. Ειδικά για τις ζεστές μέρες και τις αποπνυκτικές νύχτες! Αποκλείεται να βρίσκει κανείς ωραίο, να είστε στο αγαπημένο σας μπαράκι, να χορεύετε και να «κατρακυλάει» η μάσκαρα από τα μάτια σας. Έχουμε δει όλες μας, φωτογραφίες όπου είμαστε ιδρωμένες, ενώ δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το μακιγιάζ μας εγκατέλειψε… πιστέψτε με, έχω υπάρξει έτσι!

Δείτε Επίσης
Beach party!

Όμως το αδιάβροχο make-up του παρελθόντος ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί και ακόμα πιο δύσκολο να αφαιρεθεί… σήμερα τα προϊόντα είναι πολύ πιο εύκολα να τα δουλέψουμε και έχουν μεγάλη διάρκεια και αντοχή. Χρησιμοποιήστε αδιάβροχα μολύβια ματιών, τα οποία βγαίνουν σε φανταστικές αποχρώσεις, απλώνονται πολύ εύκολα και δουλεύονται καλά, πολύ σημαντικό για τα αδιάβροχα προϊόντα. Ενώ είναι πολύ εύκολο να τα αφαιρέσετε μετά από μια κουραστική μέρα ή νύχτα. Είναι εξαιρετική επιλογή και αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε ένα ελαφρύ μακιγιάζ ακόμη και στην παραλία ή την πισίνα. Το ίδιο… σωτήριες είναι και οι αδιάβροχες μάσκαρες!

Τέλος, για να κάνετε το υγρό σας make-up αδιάβροχο και να έχει μεγάλη διάρκεια δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε πρώτα, μία βάση primer. Υπάρχουν άπειρες μάρκες καλλυντικών, τις οποίες θα πρέπει να δοκιμάσετε, για να βρείτε το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας και στον τρόπο ζωής σας.

Ανακεφαλαιώνοντας…

  1. Καθαρίστε το τσαντάκι με τα προϊόντα του μακιγιάζ σας
  2. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό καθημερινά
  3. Δοκιμάστε τις νέες φόρμουλες για αδιάβροχο μακιγιάζ
  4. Καλή διασκέδαση…. it’s only make-up

Η Βίκυ Καρτάλη είναι free lance make up artist τηλ.: 6945499934, mail:  vkartali@yahoo.co.uk

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.