Οι 9 συμβουλές που σώζουν το μακιγιάζ σας!

Οι 9 συμβουλές που σώζουν το μακιγιάζ σας!

Αν θέλετε να είστε πάντα όμορφη και περιποιημένη θα πρέπει να προσέξετε ορισμένα σημεία που μπορεί να χαλάσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γι’ αυτόν τον λόγο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφύγετε τα λάθη στο μακιγιάζ σας.

Από την make up artist Βίκυ Καρτάλη

Πασαλειμμένα χρώματα

Το άι λάινερ που χάνει το σχήμα του κατά τη διάρκεια της ημέρας, η σκιά που ξεθωριάζει και μπαίνει στις πτυχώσεις του βλεφάρου, η μουτζουρωμένη μάσκαρα, είναι από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν στο μακιγιάζ σας. Για να τα αποφύγετε αυτά… τα χάλια, απλώστε πρώτα μια ειδική βάση στα βλέφαρα για να κρατήσει η σκιά και ανανεώστε το μακιγιάζ σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μάσκαρα με κόμπους

Η μάσκαρα είναι ένα από τα πολυτιμότερα όπλα μας για άψογο μακιγιάζ αλλά αν δεν απλώνεται σωστά το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό. Να ξέρετε ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο προϊόν που έχει την κακή συνήθεια… να χαλάει από την πρώτη ημέρα που αρχίζετε να το χρησιμοποιείτε και διαρκεί λίγους μήνες. Φροντίστε λοιπόν να ανανεώνεται συχνά τη μάσκαρα, να διαλέγετε ένα καλό προϊόν για να έχετε μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, χωρίς κόμπους.

Πολύ self tan

Aυτό το πορτοκαλί φιλμ που δημιουργείται στην επιδερμίδα και μας κάνει να μοιάζουμε σαν να έχουμε κάνει μπάνιο με Betadine είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να δει το ανθρώπινο βλέμμα! Ναι, το self tan είναι η απόλυτη, η τέλεια λύση για μαυρισμένη απόχρωση και μάλιστα με ασφάλεια για το δέρμα μας. Αλλά σε μικρές ποσότητες και με σωστή εφαρμογή. Και μην ξεχνάτε να ξεπλένετε τα χέρια σας πολύ καλά, αλλιώς θα μοιάζουν σαν να έχετε εξολοθρεύσει ένα βάζο Nutella ή αλλάξατε ξαφνικά φυλή!

Υπερβολικό glitter

Για μένα και το λίγο glitter είναι κάτι σαν… κόκκινο πανί, αλλά ας όψεται! Είναι fun και το σεβόμαστε, αφού δίνει το κάτι παραπάνω. Ο απλός κανόνας less is more μοιάζει να έγινε ειδικά για το glitter. Βάζουμε ελάχιστη ποσότητα, μόνο για λάμψη και περιοριζόμαστε αυστηρά στα μάτια: στα βλέφαρα και ιδιαίτερα στην εσωτερική γωνία.

Προσοχή στη χρήση πούδρας

Γενικά, προτιμήστε ένα σταθερό μέικαπ και όχι πούδρα, έχει μεγαλύτερη διάρκεια και πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να τελειώσετε το μακιγιάζ σας με μια πολύ ανάλαφρη πούδρα για ματ αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας κατάλληλο πινέλο. Η πολλή πούδρα δείχνει το πρόσωπο βαρύ, τις ρυτίδες πιο έντονες γιατί έχει την τάση να «μαζεύεται» ακριβώς εκεί που δεν θέλουμε!

Concealer και μαύροι κύκλοι

Ένα πηχτό concealer σε μορφή stick θα κάνει ακόμα πιο έντονες τις σκιές κάτω από τα μάτια σας και θα τονίσει ακόμα περισσότερο τις λεπτές γραμμές που σχηματίζονται στην περιοχή, επειδή το δέρμα είναι πολύ λεπτό. Προμηθευτείτε καλύτερα ένα concealer σε μορφη στιλό με πινελάκι το οποίο θα εφαρμόζετε μόνο στις εσωτερικές γωνίες των ματιών για να δώσετε λάμψη.

Δείτε Επίσης
Το μακιγιάζ με κόκκινες σκιές είναι ασυνήθιστη φλογερή τάση του 2024

Πολύ σκούρο μολύβι για τα φρύδια

Το χρώμα των φρυδιών γίνεται πιο θαμπό όσο μεγαλώνουμε. Οπότε, το μολύβι που χρησιμοποιούσατε στα 25, δεν θα ταιριάζει με την απόχρωση του δέρματος και των φρυδιών σας στα 50. Για όμορφο αποτέλεσμα επιλέξτε ένα μολύβι δύο φορές πιο ανοιχτό από το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας.

Πείτε ναι στα «σβησίματα»

Το μακιγιάζ δεν πρέπει να έχει σαφές όριο. Να βλέπεις δηλαδή ένα πρόσωπο και να ξεχωρίζεις «α! εδώ έχει βάλει σκιά στο τάδε χρώμα, εδώ έχει χρησιμοποιήσει concealer, και εκεί είναι το ρουζ». Πρέπει να σβήνει το ένα μέσα στο άλλο. Τα απλά σβησίματα είναι ένα θέμα που πρέπει να προσέξετε για μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Το «σβήσιμο» (blending) το κάνετε με πινέλο ή με τα ακροδάχτυλά σας.

Λάθος… στο κραγιόν

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι αν φορέσουν ένα κραγιόν και μάλιστα έντονο, θα πρέπει να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένο μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο. Αυτό και λάθος είναι και μύθος! Φορώντας ένα κραγιόν το πρόσωπο δείχνει πιο φρέσκο, περιποιημένο και μάλιστα καλύτερα το υπόλοιπο μακιγιάζ να είναι προς το… natural [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ]. Για τη σωστή ισορροπία ξεκινήστε το μακιγιάζ σας πρώτα από την εφαρμογή του κραγιόν και μετά προχωρήστε στα μάτια και στο ρουζ. Έτσι θα αποφύγετε τις υπερβολές.

Η Βίκυ Καρτάλη είναι free lance make up artist τηλ.: 6945499934, mail:  vkartali@yahoo.co.uk

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.