Λαμπερά μάτια; Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο!

Λαμπερά μάτια; Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που απαλλασσόμαστε από το στρες και την κούραση, άρα τέρμα οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μάτια! Σίγουρα, αλλά πάλι μπορεί να έχουμε μακρύ ταξίδι ή αξημέρωτες… νύχτες! Υπάρχουν όμως, μερικά εύκολα κόλπα για να δείχνουμε ξεκούραστες και να έχουμε το τέλειο καλοκαιρινό βλέμμα!

από τη Μαρία Καλοπούλου

Υπογραμμίστε την εσωτερική γωνία με κρεμώδη λαμπερή σκιά

Περάστε μία ελαφριά στρώση κονσίλερ για να καλύψετε τις ατέλειες. Στη συνέχεια με μία ιριδίζουσα σκιά τονίστε απαλά την εσωτερική γωνία των ματιών. Με τον τρόπο αυτό, αντανακλάται το φως και το βλέμμα δείχνει πιο λαμπερό. Αν μάλιστα θέλετε να τονίσετε λίγο περισσότερο τη ματιά σας, περάστε μία λεπτή γραμμή λευκό άι-λάινερ, έτσι τα μάτια δείχνουν μεγαλύτερα και πιο φωτεινά.

Ξεχάστε το smokey look

Είναι αλήθεια ότι τα σκούρα χρώματα και το smokey μακιγιάζ στα μάτια είναι πιο κατάλληλα για μία βραδινή εμφάνιση και επιπλέον είναι σίγουρο ότι τονίζει τις σακούλες ή τους μαύρους κύκλους. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ουδέτερους ή γήινους τόνους και απαλές αποχρώσεις στις σκιές για να προσθέσετε φωτεινότητα.

Χρησιμοποιήστε το κοντράστ

Για να τραβήξετε την προσοχή στα μάτια σας, επιλέξτε σκιές με χρώματα που δημιουργούν αντιθέσεις. Αν για παράδειγμα έχετε γαλάζια μάτια προτιμήστε σκιές σε καφέ ή μπρονζέ τόνους. Αν πάλι τα μάτια σας είναι καστανά, επιλέξτε πράσινες ή ροζέ αποχρώσεις για να τα τονίσετε. Ο γενικός κανόνας είναι η χρωματική παλέτα που επιλέγετε να κάνει αντίθεση με το χρώμα των ματιών σας και όχι να είναι συμπληρωματική.

Πινελιές με highlighter

Είναι ένα προϊόν θαυματουργό! Φωτίζει όσο κανένα άλλο κάθε σημείο στο οποίο εφαρμόζεται, γι’ αυτό κάντε μικρές πινελιές γύρω από τα μάτια. Θα αναδείξει την εμφάνισή σας άμεσα και θα κάνει το βλέμμα πιο λαμπερό. Δώστε σημασία στα στρατηγικά σημεία: στην εσωτερική γωνία των ματιών, κάτω από το τόξο των φρυδιών αλλά και στα μήλα του προσώπου για έξτρα λάμψη.

Δείτε Επίσης
Το φιλί του ήλιου: Το μακιγιάζ του καλοκαιριού και τα μυστικά του

Αγαπήστε τα φρύδια σας

Είναι αλήθεια ότι τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου σας, γι’ αυτό χρειάζονται την προσοχή σας. Χτενίστε τα, περάστε τα με τζελ ή με μολύβι για να τονίσετε στην πραγματικότητα τα μάτια σας. Τα περιποιημένα φρύδια κάνουν όλη σας την εμφάνιση πιο ζωηρή και ακτινοβόλα!

Και φυσικά η μάσκαρα

Σιγουρευτείτε ότι οι βλεφαρίδες σας είναι καθαρές, χωρίς υπολείμματα από προϊόντα, ώστε να μην δημιουργηθούν κόμποι ή να κολλάνε μεταξύ τους. Περάστε μία μαύρη ή καφέ μάσκαρα και προσέξτε να είναι οπωσδήποτε αδιάβροχη! Η μάσκαρα τονίζοντας και μακραίνοντας τις βλεφαρίδες κάνει το βλέμμα πιο βαθύ και πιο έντονο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.